Domov Življenjski Stil Zelo razpokane ustnice – kako si pomagati?

Zelo razpokane ustnice – kako si pomagati?

Pozdravite luščenje kože na ustnicah z naravnimi pripravki …

Zlasti v hladnejših mesecih se rada pojavi nevšečnost z razpokanimi ustnicami. Če se slednje luščijo in so na otip boleče ter skeleče, vam svetujemo, da si poskušate težavo omiliti z nasveti iz domače lekarne.

Korak 1: Da se bo koža na ustnicah hitreje obnovila, se najprej lotite blagodejnega pilinga, s katerim boste nežno natrli površino kože. V skodelici zmešajte žlico sladkorja in medu, dodajte olivno olje, ščepec sode bikarbone. S pripravkom nežno masirajte ustnice, a pazite, da ne boste pregrobi, saj lahko tako še povečate poškodbe na koži. Po pilingu splaknite sladkorno maso s toplo vodo.

Korak 2: Pri celjenju ustnic si lahko pomagate z zelenim čajem, saj predstavlja bogat vir antioksidantov. Slednji bo ublažil pekoči občutek, ki vam zagotovo prinaša nemalo neprijetnosti. Postopek boste najlažje izvedli s pomočjo tople čajne vrečke, ki si jo za nekaj minut preprosto položite na ustnice.

Ustnice lahko negujete tudi s kvalitetnim oljem.

Korak 2: Nego zaključite z nanosom kakavovega masla, ki poskrbi tudi za globinsko obnovo poškodovane kože in ne deluje zgolj na površino, kot običajni pripravki za nego ustnic. Poleg masla bodo k celjenju in hitrejši obnovi pripomogli tudi naslednji pripravki: kokosovo olje, olivno olje, mandljevo olje, aloe vera.

Piling lahko izvajate enkrat do dvakrat na teden, čajne vrečke lahko na ustnice polagate vsak dan, nego z maslom in/ali olji pa ponavljajte čim pogosteje in tako poskrbite, da bodo ustnice nenehno navlažene. Za konec naj še dodamo, da ne pozabite uživati dovolj vode, v kolikor pijete premalo, se namreč to še kako pozna na zdravju vaših ustnic.

Aloe vera neguje ustnice.

Foto: Pixabay.com