David Amaro: “Nič me nikoli ni tako potolklo kot strto srce” INTERVJU

<div id="midasWidget__r92"></div>

Pogovarjali smo se s priljubljenim pevcem, ki je za portal BumNovice.si razkril marsikatero skrivnost …

David Amaro je na EMI šokiral. Vsi se sprašujejo, o kom govori pesem? Kdo je tista, ki je še vedno lepa? Očitno pa je, da mu veliko pomeni? O čem poje David Amaro?

‘Še vedno si lepa’ je moja oda ljubezni, ki pa nam je v življenju dala ogromno lepega, a bila tudi odgovorna za kar nekaj težkih ran. Je pa zanimivo, kako kljub vsem tem ranam, še vedno rade volje stečemo nazaj k njej. Ljubezen je nekaj, kar meni ogromno pomeni in brez le-te ne bi mogel. 

Čustvena interpretacija in vokalna izvedba pesmi je marsikoga osvojila. To je verjetno zato, ker ste iskreno podali tisto, kar čutite, ste že doživeli?

Ja. V življenju sem pravzaprav najbolj jokal zaradi ljubezni. Nič me nikoli ni tako potolklo kot strto srce. Ko se ti podre tista slika nečesa, kar bi si ti želel da je, a ni … To res boli. Počutiš se izgubljen, sam in osamljen. Konec koncev se mi je tista prva ljubezen porušila za časa mojega življenja v Angliji, kjer sem bil prepuščen samemu sebi in sem dejansko po zaključku tiste veze ostal čisto sam in se moral najti. Nekaj časa se mi je že sama misel na ‘ljubezen’ zamerila. Preprosto nisem se želel zaljubiti in spet odpreti srce za nekoga.

Je res, da ste, ko ste prvič videli tekst, zajokali?

Uffff… že sama melodija me je prevzela, ko pa je prišlo do konteksta pesmi … in do teh besed: “Še vedno si lepa, še vedno si vse, kar osamljen želi si, in vsakdo, mar ne?” pa me je res streslo in sem se moral v studiu malo umakniti, ker sem ob prvem poskusu petja teh verzov pel s cmokom v grlu in prišlo je priznanje samemu sebi, da je čas da pustim to grenkobo ljubezni za seboj in ji mile volje rečem ‘Še vedno si lepa’ in pozdravim nazaj v svoje življenje.

Kaj je za vas ljubezen?

Smisel življenja. Brez nje ne gre. V to sem vedno bolj prepričan. Ko sem želel ljubezen odriniti in ji zapreti vsa vrata, je moje življenjo začelo postajati bledo, brezčustveno … to pa je potem posledično vplivalo tudi na mojo kreativo (ustvarjanje pesmi), ki ni mogoča brez odprtega srca. Ljubezen je ključnega pomena tudi v odzivu na komentarje ljudi, ki jih slišiš za svojim hrbtom, ki jim tvoja načela, prepričanja, tvoj govor, pesem (karkoli) ne diši in to povedo večkrat na žaljiv kot prijazen način. Takrat se odzovem ljubeče in prijazno … To pa človek premore le, če res verjame v moč ljubezni. 

Ljubezen lahko premaga marsikaj, meje takšne in drugačne. Včasih je težko, a na koncu zmaga. Tudi sami imate takšno izkušnjo?

Imam. Ni je ovire, ki je ljubezen ne more premagati, če sta le oba za to. Temelj dolgotrajnih odnosov je popolna iskrenost, čustvena razgaljenost … To je tisto, kar je potrebno za lep, ljubeč odnos. Sam sem naredil že marsikatero napako in mi kdaj tudi ni bilo oproščeno, zato svojemu partnerju, prijatelju, sorodnikom, ljudem, ki so mi blizu ne želim dajati tega, temveč jim želim prisluhniti, razumeti in dati priložnost, da ljubezen naredi svoje. 

David Amaro (foto: Adrian Pregelj)

Pesem, ki se dotakne vsakega, zbudi spomine in morda da pogum, bo tudi v finalu EME. David Amaro verjame, da bodo iskrenost začutili tudi v Evropi, želi si prenesti ta čustva na velikem odru in bo zelo vesel, če bo komu dal pogum, upanje, da se da z ljubeznijo premagati vse. 

Naslovna fotografija: Matic Gabriel

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice