Domov Zanimivosti To, kar je storila Helena Blagne, je ganilo mnoge. Tudi vas bo

To, kar je storila Helena Blagne, je ganilo mnoge. Tudi vas bo

Priljubljena slovenska pevka Helena Blagne je razkrila, kaj je storila in mnoge takoj navdušila …

Znana in zelo priljubljena slovenska pevka Helena Blagne, je razkrila, da je s svojim čudovitim glasom navduševala daleč stran od Slovenije. Stala je namreč na odru v Avstraliji.

»Priznam, da sem bila globoko ganjena in vesela, ko me je slovenska skupnost ponovno povabila v meni tako zelo ljubo Avstralijo. Vsekakor sem ena izmed redkih slovenskih glasbenikov, ki neutrudno obiskuje rojake po svetu.

Za slovenski kulturni praznik sem tako v okviru Prešernovega dne nastopila na dveh koncertih, in sicer v Sydneyu in Canberri. Občutki, ko prenašaš slovensko pesem in besedo v svet so izjemni, zlasti, ko vidiš veselje in hvaležnost naših ljudi.

Takšne pozornosti slovenskim izseljencem pomenijo dragocen stik z domovino in kulturno identiteto, zato sem prepričana, da se nismo videli zadnjič. Čestitke organizatorjem za zabaven, sproščen in prešeren večer, potezo prijateljstva in povezovanja za skupno kulturno prihodnost, na katero ne smemo pozabiti,« je zapisala pevka poleg posnetka, ki ga je delila s svojimi številnimi spletnimi oboževalci.

Objavo boste našli tukaj.

Foto: Facebook