Kaj se zgodi z vašimi nohti, ko prenehate z manikuro?

“Manikura, bodisi v salonu ali doma, lahko pomaga pri zdravju nohtov. Nujno uporabljajte ustrezne tehnike in kakovostne proizvode” pravi Dana Stern, dr. Med. dermatolog, ki je specializirano za zdravje nohtov. “Če stvari samo popustite, bodo kožice postale nekoliko raztrgane, sama konica nohtov pa bo dolga in bolj nagnjen k lomu in nabiranju odpadkov.”

Če pogledate navzdol v roke, bi bili lahko vaši neokrnjeni nohti suhi, krhki, razrezani in obdani z razcepljenimi kožicami (ali vsem zgoraj navedenim). “Veliko ljudi se začne ukvarjati s suhostjo in cepljenjem kožic, saj si tako intenzivno umivamo roke, da ostanemo zdravi,” pravi Fleury Rose, umetnica za nohte iz New Yorka. “Verjetno imate tudi raztrgane robove nohtov ali se nohti zlomijo.”

” Če si očistite roke tako pogosto, kot zahteva kriza COVID-19, priporoča dodajanje olja za kožice ali kreme za roke, da preprečite suhost. Da bi bili vaši nohti zdravi in ​​videti negovani (tudi če ne nosite laka za nohte), sledite naslednjim nasvetom.

(Foto: Shutterstock)

Kako ohraniti nohte zdrave ?

1. Dr. Stern primerja vaše kožice z malto med vašimi ploščicami za tuširanje: “Ta zaustavlja vodo, vlago in organizme iz nohtov,” pravi. “Ko postane ta pečat suh in dehidriran, postane ogrožen in se zlomi, nato pa voda in vlaga lahko vstopata v nohtno enoto, kar povzroča različne težave.” Če se to zgodi kronično, pravi, da lahko noht raste nepravilno, z belimi obliži, izboklinami ali razbarvanjem.
Negujte z naravnimi pilingi.

2. Pazite na dolžino: Kot poudarja dr. Stern, imate dolge nohte bolj nagnjene k nabiranju bakterij, kar trenutno ni ravno tisto, kar si želimo.

3. Vzdržujte to vlago: Suhost nohtov in kožic povzroči obloge in zlome, zato strokovnjaki pravijo, da je ključnega pomena, da nadaljujete z vlaženjem. “Če ne nosite laka, bi vsekakor uporabila olje ali kaj podobnega, da boste nohte navlažili,” pravi Rose. “Z vmasiranjem olja za kutikulo neposredno na nohte lahko postanejo žareči in zdravi.” Da si privoščite več hidracijskega zdravljenja, podobnega zdravilišču, priporoča, da na rokah in nogah uporabite nekaj organskega kokosovega olja, jih potisnite v nogavice ali rokavice in jih nato pustite, da se namakajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com