Domov Potovanja Najboljše dopustniške točke za poležavanje na plaži

Najboljše dopustniške točke za poležavanje na plaži

“Potovanje vas pusti brez besed…Potem vas spremeni v pripovedovalca zgodb.” – Ibn Battuta

Ne glede na sezono, je oddih na plaži lahko hkrati zabaven in sproščujoč. Čudovitih plaž po vsem svetu je veliko in z današnjo povezanostjo sveta, res lahko izbirate na katerem koščku sveta boste sončili svoje oddiha željno telo. Izbor plaž je resnično pester in tako lahko izbirate vse od belih peščenih plaž, plaž, ki jih je izoblikovala lava, osamljenih kotičkov, kjer boste imeli celo plažo samo zase ali pa priljubljenih plaž, ki vrvijo od življenja.

Tudi trenutne krize s koronavirusom bo nekega dne konec in takrat boste lahko “spakirali kufre” in ujeli naslednji let na vašo sanjsko destinacijo. Že razmišljate kam jo boste mahnili?

Sem Mark Bogdanović, glasbenik, ki zelo rad tudi potuje. imel sem to srečo, da sem do sedaj lahko prepotoval več kot 50 držav sveta. Vabim vas, da si skupaj z mano pogledate nekaj prelepih plaž kjer si boste lahko privoščili vaš sanjski dopust.


1. Plaža Pasjača ob Dubrovniku, Hrvaška

Plaža Pasjača, Hrvaška / Foto: SHUTTERSTOCK

Plaža Pasjača je po izboru uglednega portala European Best Destinations izbrana za najlepšo evropsko plažo. Zato je prav, da jo tudi jaz uvrstim na prvo mesto. S svojo slikovito scenografijo, kristalno čistim morjem vam bo ta plaža, ki se nahaja pod mogočnimi v soncu lesketajočimi skalami, podarila nepozaben oddih, ki vam bo še dolgo ostal v spominu. Pa še en dodatni plus ima – v primerjavi z drugimi destinacijami, niti ni tako daleč.


2. Dolga plaža San Vicente – Filipini

San Vicente, Filipini / Foto: SHUTTERSTOCK

Najdaljša filipinska peščena plaža in hkrati ena najlepših svetovnih peščenih plaž se nahaja na najlepšem filipinskem otoku Palawan. Če si želite zares videti, kaj ponujajo Filipini, potem je otok Palawan destinacija, ki jo enostavno morate obiskati. Otok ponuja veliko prečudovitih naravnih znamenitosti od zanimivih podzemnih jam s seznama Unescove svetovne naravne dediščine do prečudovitih kotičkov za kopanje, ki vam bodo preprosto vzeli dih. Samo en skok z letalom iz Manile do Puerto Princese na Palawanu, vas loči do enega najlepših tropskih rajev na Zemlji.


3. Plaža Kata, Phuket, Tajska

Kata Beach, Tajska / Foto: SHUTTERSTOCK

Plaža Kata na znamenitem tajskem otoku Phuket ponuja vse, kar rajska tropska plaža mora imeti – neskončno zaplato peščenega peska, v vetru zibajoče se palme in kristalno čisto morje. Poleg tega, da se boste tukaj lahko na soncu izležavali do onemoglosti in na Instagramu objavljali fotografije, ki vam jih bodo lahko zavidali tudi tisti najbolj vplivni “influencerji”, se boste tukaj lahko tudi potapljali, snorkljali in opazovali pisano morsko življenje, ki ga ponuja večno toplo tajsko morje. Kaj boljšega si človek sploh lahko še želi?


4. Polo plaža – Havaji, ZDA

Polo Beach, Havaji / Foto: SHUTTERSTOCK

Polo plaža na Havajih je peščena plaža s kristalno čisto vodo, zaradi česar je idealna za kopanje in tudi potapljanje z masko. Nahaja se v Južni Maui in ob progi pri Fairmont Kea Lani Maui, kar je luksuzno letovišče na plaži.


5. Plaža s sedmimi miljami – Jamajka

Plaža s sedmimi miljami, Jamajka / SHUTTERSTOCK

Plaža Negril s sedmimi miljami je najdaljša peščena plaža na Jamajki. Nahaja se v bližini mesta Negril.
Tukaj lahko najdete svoj najljubši peščeni košček sveta, kjer se lahko v senci kokosovih palm sprostite in opazujete širni ocean. V bližini se nahaja tudi nekaj zanimivih jam, v nekaterih izmed njih pa lahko celo bivate. Takšne počitnice bi bile pa res malce drugačne in zanimive, mar ne?


6. Atlantis Paradise – Bahami

Atlantis Paradise, Bahami / SHUTTERSTOCK

Tu lahko doživite bele peščene plaže – tiste najlepše, ki jih ponujajo Karibi.
Ta karibski raj ponuja tropsko podnebje in košček modrega neba, ki bo samo vaš – nekaj, kar bo vsak ljubitelj plaže znal ceniti.


7. Otok Heron – Avstralija

Otok Heron / SHUTTERSTOCK

Otok Heron, z res neverjetnim morskim življenjem, se nahaja na Velikem koralnem grebenu in ponuja nešteto možnosti za kopanje in potapljanje. Tukaj lahko na stres enostavno pozabite, se potopite vase in uživate
v svojemu zasluženemu oddihu iz sanj.


8. Madeira – Portugalska

Madeira, Portugalska / SHUTTERSTOCK

Plaže ob Madeiri so znane skalnate plaže, z ostrimi črnimi skalami, kar jih dela zelo edinstvene in lepe. Tukaj lahko preživite čas ležoč ob bazenu s pogledom na morje, ali pa si privoščite plavanje v oceanu. Vreme tu je večino časa izredno prijetno, kar omogoča počitnikovanje na plaži, ki si ga boste še dolgo zapomnili.


9. Miami Beach – ZDA

Miami Beach / SHUTTERSTOCK

Odličen spot za filmske zvezde in modne modele. Miami Beach ponuja veliko peščenih plaž, nešteto odličnih restavracij in nore nočne zabave v mnogih lokalnih nočnih klubih, kamor hodijo “žurat” zabave željni z vseh koncev ZDA in iz tujine. Če imate radi čudovito naravo in spektakularni razgled potem je to prav tako pravi kraj za vas.

PREBERITE ŠE: Se nameravate po krizi koronavirusa vseeno odpraviti na poletni dopust? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov