Kontaktirajte nas

Glasba

Rihanna je preskočila zvezde na seznamu britanske glasbe

Objavljeno

V redu

Ko se je lani preselila v Združeno kraljestvo, si je Rihanna zagotovila mesto na vrhu britanskega letnega seznama glasbeno bogatih podjetij, saj je premagala Mick Jagger-ja, Elton John-a in Rod Stewart-a.

32-letna pevka, ki izvira iz Barbadosa, se je na seznam prvič uvrstila po presenetljivi selitvi v London in ima ocenjeno neto vrednost 468 milijonov funtov. Njeno blaginjo so okrepili uspeh njene kozmetične blagovne znamke Fenty in druga partnerstva, kot je njena linija spodnjega perila, ter rekordna prodaja njenih osmih albumov.

Paul McCartney in Andrew Lloyd Webber ostajata dva najbogatejša britanska glasbenika. Oba skupaj sta vredna 800 milijonov funtov. Ampak Rihanna je nova na seznamu in je na tretjem mestu.

Velik del njenega bogastva izvira iz partnerstva s francosko blagovno znamko luksuznih dobrin LVMH. Njena kozmetična blagovna znamka je ocenjena na tri milijarde dolarjev, pri čemer ima Rihanna 15-odstotni delež, ki je prijavljen v znesku 351 milijonov funtov.

Lord Lloyd-Webber ostaja na prvem mestu bogatih skladateljev, navkljub zaprtju West End-a in Broadway-a, v ocenjeni vrednosti 20 milijonov funtov. Prvo mesto si deli z McCartney-jem, ki svoje bogastvo ocenjuje na cca. 50 milijonov funtov. 29-letni Ed Sheeran je še vedno najbogatejši mladi glasbenik (mlajši od 30 let) v žepu ima cca. 200 milijonov funtov.

Preostali del bogatega seznama Sunday Times, ki piše o bogatstvu 1.000 najbogatejših ljudi Britanije v kategoriji 32 let, bo objavljen to nedeljo.

Lestvica Top 10 2019

1. Lord Lloyd-Webber (800 milijonov funtov)

2. Sir Paul McCartney (800 milijonov funtov)

3. Rihanna (468 milijonov funtov)

4. Sir Elton John (360 milijonov funtov)

5. Sir Mick Jagger (285 milijonov funtov)

6. Olivia in Dhani Harrison (270 milijonov funtov)

7. Keith Richards (270 milijonov funtov)

8. Sir Ringo Starr (260 milijonov funtov)

9. Michael Flatley (206 milijonov funtov)

10. Ed Sheeran (200 milijonov funtov)

Foto: SHUTTERSTOCK

Glasba

Raay in Marjetka Vovk sporočila, da sta presrečna

Objavljeno

V redu

Avtor

Par sta tako zasebno kot tudi na glasbenem področju in očitno jima povsod gre več kot odlično.

Priljubljeni duo Maraaya, ki ga sestavljata zakonca Marjetka Vovk in Aleš Vovk – Raay, imata velik razlog za slavje. Njuna pesem Dobr’ gre, očitno res zelo dobro gre v ušesa, saj je trdno zasidrana na prvem mestu SLO TOP 50.

»UAAAAAU!! 🤘🤘🌞 Ne zgodi se velikokrat! 🥳🥳Največkrat predvajana pesem pri nas med vsemi skladbami je najina DOBR’ GRE! Presrečna, ponosna, na polno motivirana in hvaležna do neba!❤️❤️❤️Hvala vsem! ,« sta ob uspehu njune pesmi, ki je prehitela tudi tuje izvajalce na družbeno omrežje Instagram zapisala glasbenika. Navdušenja seveda nista skrivala.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Petar Grašo sredi Splita v objemu zaljubljene temnolaske

Objavljeno

V redu

Avtor

A le v videospotu za pesem, ki sta jo ustvarila velikana hrvaške glasbene scene, Petar Grašo in Tonči Huljić. Združila sta moči in čez noč osvojila srca v regiji.     

“Inamorana” je nova uspešnica Tončija Huljića in Petra Graše. Po desetih letih sta glasbenika, ki sklepata tesno prijateljstvo, spet združila moči in ustvarila hit. 

Petar, ki komaj čaka novi album je dejal: “Tončijev projekt Madre Badesse sem vzljubil že ob prvem poslušanju in vesel sem, da sem bil in sem ostal del te zgodbe. Nisem glasbenik, ki je nagnjen k duetom, a sodelovanje s Tončijem je že dolgo ni uradno sodelovanje ampak globoka prijateljska naveza, gre torej za skupno idejo dveh prijateljev “.

Inamorana, zaljubljena je lepa in melanholična pesem, a tudi lepa zgodba o minevanju časa in o potrebi po zaljubljenosti” razlaga Tonči in nadaljuje: “Grašin album je trenutno v končni fazi in ker sva v studiu nenehno skupaj, sem vsake toliko zapel, kar sem mu napisal in s tem stvar pokvaril, on pa je na vsak način hotel zapeti nekaj, kar sem napisal zase in tako sva se našla na pol poti “.

Velikana hrvaške glasbene scene, Petar Grašo in Tonči Huljič si delita tudi ljubezensko zgodbo v videospotu, ki so ga posneli v starem delu čudovitega Splita.

Foto: Croatia Records

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Nino Ošlak: “Treba je živeti tukaj in zdaj”

Objavljeno

V redu

Avtor

Nino Ošlak predstavlja svežo uspešnico ‘KO SI Z MANO‘ in svoj že 15. video, ki je, kot pravi akademski glasbenik, pravi ‘mali’ glasbeni film.

Nino Ošlak po 3 samostojnih albumih in številnih radijskih uspešnicah, zdaj predstavlja novo, energično pesem ‘KO SI Z MANO‘. Za živahno skladbo, z Ninovim značilnim elektro-pop zvokom, je glasbenik posnel prav poseben videospot. Skupaj z ekipo režiserja Luka Blatnika je video podoba nastajal skoraj leto dni, snemali pa so v vseh letnih časih. 

Pesem ‘KO SI Z MANO‘ nosi iskreno in močno sporočilo o tem, da je treba živeti tukaj in zdaj, za lepe trenutke in jih uživati v vsej svoji polnosti. Za tiste trenutke, ki nam v življenje vlivajo barve, nam ustavljajo čas…“o novi pesmi pravi Nino.

Pevec, avtor in producent, ki piše glasbo tudi za druge glasbene kolege, verjame, da je to ena njegovih najboljših pesmi v karieri. Zato si je še toliko več časa vzel za pripravo video-zgodbe, ki pa je pravzaprav pravi ‘mali’ glasbeni film:

Nisem še snemal produkcijsko tako velikega video projekta in sem zelo vesel, da nam je uspelo. Kljub drugačnim časom in razmeram. Snemali smo skoraj 20 dni, malo v prestolnici, na Gorenjskem, Štajerskem… Vedno znova sem presenečen koliko lepote premore naša lepa dežela. Vsakdanje trenutke veselja, sreče ob malih pozornostih, smo ujeli v res lepo glasbeno-video zgodbo nove pesmi KO SI Z MANO“.

Foto: Tilen Klinc

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO