Connect with us

Glasba

Rihanna je preskočila zvezde na seznamu britanske glasbe

Published

on

Ko se je lani preselila v Združeno kraljestvo, si je Rihanna zagotovila mesto na vrhu britanskega letnega seznama glasbeno bogatih podjetij, saj je premagala Mick Jagger-ja, Elton John-a in Rod Stewart-a.

32-letna pevka, ki izvira iz Barbadosa, se je na seznam prvič uvrstila po presenetljivi selitvi v London in ima ocenjeno neto vrednost 468 milijonov funtov. Njeno blaginjo so okrepili uspeh njene kozmetične blagovne znamke Fenty in druga partnerstva, kot je njena linija spodnjega perila, ter rekordna prodaja njenih osmih albumov.

Paul McCartney in Andrew Lloyd Webber ostajata dva najbogatejša britanska glasbenika. Oba skupaj sta vredna 800 milijonov funtov. Ampak Rihanna je nova na seznamu in je na tretjem mestu.

Velik del njenega bogastva izvira iz partnerstva s francosko blagovno znamko luksuznih dobrin LVMH. Njena kozmetična blagovna znamka je ocenjena na tri milijarde dolarjev, pri čemer ima Rihanna 15-odstotni delež, ki je prijavljen v znesku 351 milijonov funtov.

Lord Lloyd-Webber ostaja na prvem mestu bogatih skladateljev, navkljub zaprtju West End-a in Broadway-a, v ocenjeni vrednosti 20 milijonov funtov. Prvo mesto si deli z McCartney-jem, ki svoje bogastvo ocenjuje na cca. 50 milijonov funtov. 29-letni Ed Sheeran je še vedno najbogatejši mladi glasbenik (mlajši od 30 let) v žepu ima cca. 200 milijonov funtov.

Preostali del bogatega seznama Sunday Times, ki piše o bogatstvu 1.000 najbogatejših ljudi Britanije v kategoriji 32 let, bo objavljen to nedeljo.

Lestvica Top 10 2019

1. Lord Lloyd-Webber (800 milijonov funtov)

2. Sir Paul McCartney (800 milijonov funtov)

3. Rihanna (468 milijonov funtov)

4. Sir Elton John (360 milijonov funtov)

5. Sir Mick Jagger (285 milijonov funtov)

6. Olivia in Dhani Harrison (270 milijonov funtov)

7. Keith Richards (270 milijonov funtov)

8. Sir Ringo Starr (260 milijonov funtov)

9. Michael Flatley (206 milijonov funtov)

10. Ed Sheeran (200 milijonov funtov)

Foto: SHUTTERSTOCK

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals