Kontaktirajte nas

Glasba

Rihanna je preskočila zvezde na seznamu britanske glasbe

Objavljeno

V redu

Ko se je lani preselila v Združeno kraljestvo, si je Rihanna zagotovila mesto na vrhu britanskega letnega seznama glasbeno bogatih podjetij, saj je premagala Mick Jagger-ja, Elton John-a in Rod Stewart-a.

32-letna pevka, ki izvira iz Barbadosa, se je na seznam prvič uvrstila po presenetljivi selitvi v London in ima ocenjeno neto vrednost 468 milijonov funtov. Njeno blaginjo so okrepili uspeh njene kozmetične blagovne znamke Fenty in druga partnerstva, kot je njena linija spodnjega perila, ter rekordna prodaja njenih osmih albumov.

Paul McCartney in Andrew Lloyd Webber ostajata dva najbogatejša britanska glasbenika. Oba skupaj sta vredna 800 milijonov funtov. Ampak Rihanna je nova na seznamu in je na tretjem mestu.

Velik del njenega bogastva izvira iz partnerstva s francosko blagovno znamko luksuznih dobrin LVMH. Njena kozmetična blagovna znamka je ocenjena na tri milijarde dolarjev, pri čemer ima Rihanna 15-odstotni delež, ki je prijavljen v znesku 351 milijonov funtov.

Lord Lloyd-Webber ostaja na prvem mestu bogatih skladateljev, navkljub zaprtju West End-a in Broadway-a, v ocenjeni vrednosti 20 milijonov funtov. Prvo mesto si deli z McCartney-jem, ki svoje bogastvo ocenjuje na cca. 50 milijonov funtov. 29-letni Ed Sheeran je še vedno najbogatejši mladi glasbenik (mlajši od 30 let) v žepu ima cca. 200 milijonov funtov.

Preostali del bogatega seznama Sunday Times, ki piše o bogatstvu 1.000 najbogatejših ljudi Britanije v kategoriji 32 let, bo objavljen to nedeljo.

Lestvica Top 10 2019

1. Lord Lloyd-Webber (800 milijonov funtov)

2. Sir Paul McCartney (800 milijonov funtov)

3. Rihanna (468 milijonov funtov)

4. Sir Elton John (360 milijonov funtov)

5. Sir Mick Jagger (285 milijonov funtov)

6. Olivia in Dhani Harrison (270 milijonov funtov)

7. Keith Richards (270 milijonov funtov)

8. Sir Ringo Starr (260 milijonov funtov)

9. Michael Flatley (206 milijonov funtov)

10. Ed Sheeran (200 milijonov funtov)

Foto: SHUTTERSTOCK

Glasba

Marjetka Vovk iskreno o tem, kaj čuti do Jana Plestenjaka

Objavljeno

V redu

Avtor

Prav lepo je prebrati takšne besede …

Pevka, učiteljica glasbe, članica dua Maraaya, žirantka šova Slovenija ima talent, Marjetka Vovk, se je danes oglasila svojim oboževalcem in jim razkrila, kaj si misli o pevcu Janu Plestenjaku sedaj, ko ga je spoznala.

Jana pred snemanjem pesmi in spota nisem osebno poznala, samo tako, kot ga pozna večina-iz televizije. Ko me je poklical, če bi z njim zapela v duetu, sem isto sekundo rekla JA! Moram reči, da se je v tem kratkem času med nama spletla prelepa glasbena energija,” je zapisala in dodala še zelo lepo fotografijo, ki je nastala med snemanjem njunega prvega skupnega glasbenega projekta.

Danes je premierna izšla pesem V naju še verjamem, oboževalci pa so več kot navdušeni! Tudi nam je zelo všeč. Pa vam?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Bi prepoznali Saša Avsenika na tej fotografiji?

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni glasbenik je dodal zanimivo fotografijo. Bi ga prepoznali?

Glasbenik, harmonikaš in vodja narodno zabavne glasbene skupine Ansambel Saša Avsenika, Sašo Avsenik, je svoje oboževalce razveselil z zelo staro fotografijo. Ta je nastala pred 11 leti, ko so prvič nastopili v Nemčiji in ima zato za člane skupine zelo velik pomen. Na njej pa so skupaj z nemško skupino.

Pred 11 leti smo Ansambel Saša Avsenika prvič nastopilu v Nemčiji Na sliki smo skupaj s skupino Die Geininger.A nas sploh prepoznate?,” je zapisal Sašo Avsenik.

Pa vi, jih prepoznate?

Foto: Facebook/Tine Venko

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Božidar Wolfand Wolf: Tako malo je treba, da smo srečni

Objavljeno

V redu

Avtor

»Najlepše stvari se vselej zgodijo ob pravi osebi,« pravi legenda Božidar Wolfand Wolf, ki po uspešnici ‘Imela sva vse’, predstavlja novo, še bolj energično in zaljubljeno skladbo, Najlepše stvari

»‘Najlepše stvari’ je poklon poklon nežnejšemu spolu in nasploh vsem, ki živijo za ljubezen in pristen dotik,« pravi Wolf, »tako malo je namreč treba v življenju, da smo srečni. Iskren pogled, objem in pa občutek, da veš, da si ljubljen in da ljubiš nazaj.«

Melodijo skladbe je napisal Wolf sam, besedilo Rok Lunaček, za aranžma in produkcijo pa poskrbel Krešimir Tomec.
»Ista ekipa smo kot pri prvi skladbi in glede na velik doseg, ki ga je imela ‘Imela sva vse’, verjamem, da bo tudi ta segla v dušo ljudem. Izjemno počaščen sem, da lahko počnem, kar počnem, da pojem, da se ljudje na moje pesmi zaljubljajo, poročajo in pišejo zgodbe, katerih del sem potem tudi sam. Glasba je zares en velik objem.«

Vračanje v preteklost

Videospot je delo priznanega mladega režiserja Roka Breznika in njegove ekipe Foto Factory, s katerimi je Wolf sodeloval že pri prejšnji skladbi. Posnet na dveh lokacijah, na gradu Štatenberg in Ptuju, prikazuje zanimivo zgodbo v dveh časovnih obdobjih. V njem nas Wolf popelje nazaj v preteklost, kjer je kot mlad kitarist skozi glasbo izrazil svojo ljubezen … in ta je bila slišana.

Najlepše stvari napisal sem zate,najlepši refren, ko mislil sem nate.Ni lepše stvari, ko me ulovijo tvoje oči.

Foto: Rok Breznik

Pri tem sta mu kot igralca priskočila na pomoč manekenka Neja Prosenjak in glasbenik Peter Kangler, celotno snemanje pa je, po besedah Božidarja, ne glede na to, da je bila ekipa izjemno mlada, potekalo zelo profesionalno.

»Vzdušje je bilo zelo prijetno, veselo in vsi smo se trudili, da bo vse najboljše izpadlo. Vmes smo sicer imeli manjši zaplet, saj smo zaradi neštetih del na cesti izgubili pol ekipe! Povsod so bile ograje, zaprte ceste in kar nekaj časa smo potrebovali, da smo našli pravo pot do centra Ptuja,« še v smehu pove Wolf.

Brez počitka

Wolf je veliko nastopal celo poletje, a navkljub zelo zasedenemu urniku pravi, da ne počiva in da je lepih pesmi malo morje,

»Komaj čakam, da slišite, kaj vse je nastalo v zadnjem obdobju. Zares veliko lepih skladb je in zares se veselim, da se v bližnji prihodnosti srečamo na večjih koncertnih odrih in zapojemo skupaj!«

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO

sidereals