Okusni zapečeni rezanci – Recept

SESTAVINE

  • 400 g rezancev
  • 0,5 dl olja
  • 200 g mladega sira
  • 2 jajci
  • 2 dl kislega mleka
  • 200 g kajmaka
  • 1 l vode
  • žlička soli

POSTOPEK

  1. Rezance (domače ali kupljene) kuhajte v soljeni vodi dokler voda skoraj ne povre, vmes pa občasno premešajte.
  2. Potem dodajte olje in nadrobljeni sir ter med neprestanim mešanjem rezance pražite 10 minut.
  3. Vsujte jih v namaščen pekač in prelijte s stepenimi jajci in kislim mlekom.
  4. V pečici jih pecite 20 minut pri 200 stopinjah celzija tako, da se jed zapeče.
  5. Zapečene rezance narežite na kocke in jih servirajte s po eno žlico kajmaka.

Želimo vam dober tek 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com