Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Smrčanje, stokanje in prdec, 2, 3, moj kamp dopust se je...

KOLUMNA: Smrčanje, stokanje in prdec, 2, 3, moj kamp dopust se je začel!

Kampiranje že zdavnaj ni več, kar je bilo. Sama sicer nostalgično hodim v kamp že več kot 30 let in zadnja leta vsako poletje upam, da se bo smisel kampiranja čudežno vrnil.

Narava, sproščenost, ležernost in iznajdljivost ter predvsem duh obzirnosti v smislu, da se malo oziraš tudi na sosede. Ne, le takrat, ko da polno flašo travarice na mizo.

Cene kampiranja so hujše kot v top hotelih, omejili so nas bolj kot se omejujemo sami, ha en sosed si je že skoraj protivlomna vrata in protihrupno ograjo montiral.  Ampak ga po prvem valu dopusta že razumem.

Sosedovega »travarca šnopc špricar« kerlca slišim bolj kot moža, ko potegne dreto seveda, no, ko kdo potegne kaj drugega je itak tako glasen, da bi lahko to celo vnovčili. Prdec aha, 1,2, 3 u le kaj so jedli, je nagradna uganka. Da o jutranjem riganju in glasnem dobro jutro sosedje v prazno, sam sebi in še glasneje,  a bo kdo kaj spil z mano, ne govorim.

Aja, jaz sem prišla na dopust. Enkrat mi je rekel, ko sem po deseti prišla ven in se v miru, ahahaha v miru lotila jutranje kave, da bo on že kosilo imel fertik, če bom zajtrk preskočila. A naj ga naslednjič s kavo zalijem? Hočem malo miru, a je to tako težko razumeti? Nisem prišla na žur, čvek, popivanje s sosedi, na dopustu sem, potrebujem malo uvidevnosti, res nisem preveč zahtevna a ne?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, večina vam bo verjetno rekla, pa pojdi kam drugam, v kampih je zdaj tako. Ampak ni prav, verjetno nihče nikomur nič ne reče in ga ne obsoja, če je glasnejši v nekih normalnih urah in razmerah. Da pa ni prav nobenega spoštovanja več in možnosti zasebnosti ter seveda tudi upoštevanja tega pa zelo ni prav. Obzirnost bi morala biti doma povsod. Drugim bi morali dovoliti, da funkcionirajo po svoje in tako uživajo težko pričakovani dopust. Če so parcele druga ob druga in razdalje med prikolicami majhne še ne pomeni, da lahko gledaš v sosedov krožnik ali narekuješ kaj naj počne in kdaj. To lahko takšnim sosedom date tudi vedeti, na obziren način.  

Foto: Shutterstock