Domov Življenjski Stil Kaj pomeni, če pri parkiranju utišate radio?

Kaj pomeni, če pri parkiranju utišate radio?

Ste tudi vi eden izmed tistih voznikov, ki ob parkiranju ali vzvratni vožnji zmanjšate zvok glasbe oziroma radijskega sprejemnika? Takšna navada naj bi se pripisovala predvsem ženskam, moški pa se radi pošalijo, da nežnejši spol z utišanjem radia bolje vidi.

No, navada se seveda ne deli na moški in ženski spol, njen pomen pa še zdaleč ni iz trte izvit. Ne gre namreč za to, da bi z zmanjšanjem zvoka bolje videli, pač pa voznik na ta način izloči motilec koncentracije, zaradi česar je seveda veliko bolj zbran in osredotočen na vzvratno vožnjo in/ali parkiranje.

Nenazadnje za slednje potrebujemo več zbranosti, kot za klasično vožnjo, pri kateri nam nemalokrat odtavajo misli, poleg tega pa se pri manevriranju zaradi omejenega obsega vidljivosti hitreje pripeti nezgoda. Na pot vam lahko denimo kdo stopi ali pa zadenete v stebriček, podrsate ograjo, česar ob glasnem zvoku glasbe morda niti ne bi zaznali.

Če torej ob manevriranju utišate zvok iz radia, to ne pomeni, da ste svetlobna leta oddaljeni od vrhunskega voznika, pač pa, da ste skrbna, previdna in odgovorna oseba. Kar pa niti slučajno ni slabo, kajne?

Foto: Shutterstock