Connect with us

Glasba

Glasbenica Anette predstavlja avtorsko pesem “DIVJE”

Published

on

»Divjina je tista divja ženska v meni, ki je močna in kreativna. Ona ve, kako se stvarem streže,« je ob izidu avtorske pesmi povedala glasbenica, ki je pred kratkim sodelovala pri mednarodnemu glasbenemu projektu. Z več kot 30 glasbeniki je soustvarjala album motivacijskih pesmi v angleškem jeziku. Besedila in glasbo za album je napisal britanski kantavtor James Dand.

Profesorica nemškega jezika je zaupala, da je pesem ‘Divje’ nastala v času korona krize, ko je delala tudi po 12 ur na dan in kot sama pravi: »Ko mi je telo govorilo, da potrebuje predah.«

»V tistih težkih dnevih sem se velikokrat usedla za klavir in si prepevala melodijo, da sem se sprostila. Hotela sem se zateči v fantazijski svet, ki je drugačen, ni obseden, ni razjeden, ni prestrašen, … v svet, kjer je zame vse mogoče. Živimo v zares divjih časih in prav je, da se naučimo ustvarjati notranji mir v nas samih, ker ga s tem sejemo tudi med ljudi.«

Pesem je nastala v sodelovanju z dolgoletnim sodelavcem Alexom Volaskom, ki se podpisuje pod aranžma in produkcijo pesmi.

Videospot je ‘Divje’ je bil posnet v enem dnevu v Velenju pod režisersko taktirko Marka Maaga. Ob koncu večera sta se ekipi pridružila plesalca, ki sta z gibi posnemala lutki v Anettinih rokah. 

»Študij glasbene terapije mi je dal drugačen pogled nase in na svet okoli sebe – odkrila sem veliko novih instrumentov, ki so spodbudili mojo radovednost in raziskovanje o vplivu glasbe na človekovo telo in psiho. Sprva so bile moj ljubljenček rdeče ukulele, kasneje pa še kalimba, steel drum, ocean drum in mnogi drugi. Odkrila sem, da sem vstopila v široko morje nečesa novega, še neodkritega. V praksi sem delala terapije z otroki z motnjami v duševnem razvoju, predvsem z avtisti in otroki z Downovim sindromom. To te kot človeka zaznamuje – znebiš se predsodkov pred drugačnostjo in tako kot sem zapisala v svoji zadnji terapiji, te ti otroci naučijo brezpogojne ljubezni

Anette se poleg poučevanja nemškega jezika in ustvarjanja glasbe dodatno izobražuje za glasbeno terapevtko. V letu 2018 se je namreč vpisala na študij glasbene terapije na Inštitutu Knoll. 

Foto: Menart

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals