Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Praktičen trik, ki ohranja lak na nohtih

Objavljeno

V redu

Morate tudi vi vsak drugi dan na novo nanašati lak za nohte, ker se vam ob vsakdanjih opravilih izrabi ali kruši? Pomagajte si s kisom! Paličico z bombažno konico namočite v kis in z njo podrgnite vsak noht. Nato nanesite lak za nohte in ta bo precej bolj obstojen.

Pomembna pravila lakiranja

Nikoli si ne lakirajte nohtov z barvnim lakom, ne da bi prej nanje nanesli osnovno plast oziroma »basecoat«, ki je nujna osnova za urejanje nohtov. Podlak izberite glede na svoje potrebe (proti cepljenju, proti suhim nohtom in podobno). Osnovni nanos vsebuje hranila, ki jih potrebujejo vaši nohti, da so močnejši, ter jih ščiti pred zabarvanostjo.

Podlak uporabljajte pri navadnem lakiranju, pri gel ali geliš lakih.

Laka za nohte pred uporabo ne pretresite, saj bodo v njem nastali drobni zračni mehurčki, ki se bodo po nanosu opazili tudi na nohtih. Lak dajte raje med svoje dlani (s pokrovčkom navzgor) in ga med njimi nekoliko posvaljkajte.

Barvni lak ne nanašajte na debelo, temveč v dveh tankih plasteh. Tako se bo bolje posušil, za čopičem ne bodo ostajale sledi, ker bo nanos tanek, pa se tudi ne bo krušil. Lepi nohti so fini, ne pa zadebeljeni.

Kako lakirati nohte?

Da se lak ne bo krušil, vedno pobarvajte tudi rob nohta in tudi nekaj spodnje strani nohta – tako bo konica popolnoma zaščitena, nanos laka pa zaključen in na konici neprepusten.
Pri profesionalni manikuri bo barvnemu laku sledil še nanos zgornje plasti, ki ji pravimo tudi »topcoat«. To seveda velja, če na noht nanašate gel ali geliš, ki se suši s pomočjo UV lučke. Za navadno lakiranje pa nad-laka ne potrebujete.

Pri popolni manikuri je zaradi nanosa več plasti laka treba nohte sušiti kar dolgo. Čeprav se zdijo suhi že po petih minutah, traja v resnici eno uro, da so vsi nanosi dobro fiksirani. Vzemite si torej dovolj časa za popolno sušenje, da se lak ne bo poškodoval. Če pa uporabljate gel ali geliš lake, se ti pod lučko posušijo v nekaj sekundah.

Za odstranjevanje laka za nohte nikoli ne uporabljajte odstranjevalca z acetonom. Ta je preveč agresiven ter vaše nohte poškoduje in izsuši.

View this post on Instagram

Fluo Green ! 🤩 c’est l’été, on se lâche ! #fluonails #nails #summernails #greennails #fluogreen #vsp #nailpolish

A post shared by Marjo Manucure (@marjo_manucure) on

Foto: freepik.com

Življenjski Stil

Teh 5 modnih dodatkov nikar ne uporabljajte več

Objavljeno

V redu

Avtor

Še nedavno so bili ti modni dodatki nujni za vse ljubiteljice mode, sedaj pa je čas, da jih odstranite iz svoje garderobne omare, saj se boste z njimi le še osmešile.

Moda se menja svetlobno hitro. In če je bil še pred nekaj meseci nek modni dodatek nujen, je danes lahko že obremenjujoč. Da letošnje poletje ne boste naredile napake, si preberite, katere modne dodatke, ki so bili še lani top, nujno odstranite iz svoje omare.

Mini očala

Še lansko leto so mini očala zasedala prva mesta med modnimi dodatki, upreti se jim nista mogli niti Rihanna in Ariana Grande, letos pa so popolnoma iz mode. Modni strokovnjaki svetujejo večja očala.

Bomber jakna

Kar nekaj let so bile tako imenovane bomber jakne zelo modne. Bile so vseh barv, različnih modnih krojev, navduševale so v kombinaciji s kavbojkami. A sedaj je čas, da se od njih poslovimo. Letos prihajajo bolj elegantne jakne.

Torbice za okrog pasu

Moda, ki je bila zelo priljubljena konec devetdesetih let, se je lansko pomlad in poletje poskušala vrniti. A neuspešno. Torbice za okrog pasu so pozabljene, namesto njih pa je čas za elegantne in ženstvene torbice.

PVC obutev

Plastične sandale, ki so lansko leto poskušale izboriti prva mesta med top modo so pozabljene. Nič več jih ne obujte.

Oblačila modnih znamk

Vrhunske modne znamke oblačil so bile na vseh kosih še nekaj let nazaj dobro vidne. Ime modne znamke je bilo dobro vidno tako na modnih dodatkih kot tudi na oblačilih. Sedaj so v ospredju enobarvne majice, ki ne razkrivajo oblikovalca. Prevladujejo bele barve.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda!

Objavljeno

V redu

Avtor

Že res, da so čmrlji zaradi pozebe ostali brez hrane, a kot svarijo strokovnjaki, lahko z nastavljanjem medu ali sladkorne raztopine naredimo še več škode. Preverimo, zakaj in kako lahko čmrljem zares pomagamo.

Ker je aprilska pozeba uničila številne cvetove, ki predstavljajo naraven vir hrane čmrljem, se je po družbenih omrežjih razširila informacija, naj jim ljudje pomagajo tako, da nastavijo žlico s sladkorno raztopino. A kot pojasnjuje biolog dr. Danilo Bevk z Nacionalnega inštituta za biologijo, slednje ni nasvet, ki bi čmrljem koristil – ravno nasprotno, raztopina je lahko zanje škodljiva, med pa nevaren.

Zakaj lahko med in sladkorna raztopina škodujeta čmrljem?

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda! (foto: pixabay.com)

»Čmrlji tako ponujene sladkorne raztopine v teh razmerah ne bodo koristili, ker morajo varčevati z energijo in zato v glavnem mirujejo. Obstaja nevarnost, da bi ljudje ta način krmljenja uporabili tudi kasneje. Takrat dejansko obstaja možnost, da bi se čmrlji navadili na krmilnik, kar pa bi bilo zanje škodljivo. Potrebujejo namreč kakovostno hrano, ki jo nudijo cvetovi (medičino in cvetni prah) in se ne smejo navaditi na ‘fast food’. Še slabše je, če recepturo ‘izboljšamo’ tako, da namesto sladkorja uporabimo kar med. V medu so namreč povzročitelji čebeljih bolezni, ki so nevarne za čmrlje,« pojasnjuje Bevk in dodaja, da lahko v poletnem času s takšnim krmljenjem naredimo precej škode tudi čebelarjem, saj lahko izzovemo čebelji rop.

Med in sladkor torej v resnici ne dajeta koristnih rezultatov – kar pa ne pomeni, da čmrljem ne morete pomagati na drug način. Bevk tekom spletne objave na družbenem omrežju svetuje, da lahko to storimo tako, da skrbimo, da je v okolju dovolj medovitih rastlin. »Tako bodo čmrlji imeli večje zaloge hrane in bodo lažje preživeli vremenske nevšečnosti. Varujmo torej cvetoče travnike in mejice ter ohranjajmo in sadimo avtohtone medovite rastline, ki so bolj odporne na zmrzal. Ta rešitev ni tako preprosta, vendar deluje.«

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO