SESTAVINE
- 2 papriki (rdeča in rumena)
- 50 g bio kvinoje
- 2 jušni žlici oljčnega olja
- srednje velika čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica bio paradižnikove omake
- 100 g govedine
- žlica posušenega origana
- skodelica naribanega sira edamec (po želji)
- svež peteršilj
- kuhana rjava leča, začinjena s soljo in poprom.
POSTOPEK
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj celzija.
- Najprej na ponvi in oljčnem olju prepražimo čebulo, nato dodamo paradižnikovo omako in nasekljan česen. Dodamo še govedino, narezano na trakce.
- Skuhamo kvinojo in dodamo posušen origano. Kvinojo dodamo govedini.
- Papriki na vrhu prerežemo in ju postavimo na pekač, namazan z oljem.
- V papriki najprej naložimo govedino z omako in kvinojo, nato pa po želji po vrhu posujemo še sir.
- Pečemo pokrito s folijo, dokler se papriki ne zmehčata – med 20 in 30 minut. Postrežemo s sveže posutim peteršiljem.
Pa dober tek 🙂
Foto: freepik.com