Recept za okusne polnjene paprike z kvinojo in govedino

SESTAVINE

  • 2 papriki (rdeča in rumena)
  • 50 g bio kvinoje
  • 2 jušni žlici oljčnega olja
  • srednje velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica bio paradižnikove omake
  • 100 g govedine
  • žlica posušenega origana
  • skodelica naribanega sira edamec (po želji)
  • svež peteršilj
  • kuhana rjava leča, začinjena s soljo in poprom.

POSTOPEK

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj celzija.
  2. Najprej na ponvi in oljčnem olju prepražimo čebulo, nato dodamo paradižnikovo omako in nasekljan česen. Dodamo še govedino, narezano na trakce.
  3. Skuhamo kvinojo in dodamo posušen origano. Kvinojo dodamo govedini.
  4. Papriki na vrhu prerežemo in ju postavimo na pekač, namazan z oljem.
  5. V papriki najprej naložimo govedino z omako in kvinojo, nato pa po želji po vrhu posujemo še sir.
  6. Pečemo pokrito s folijo, dokler se papriki ne zmehčata – med 20 in 30 minut. Postrežemo s sveže posutim peteršiljem.

Pa dober tek 🙂

Foto: freepik.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com