Domov Glasba Sebastian se vrača in hoče to nazaj

Sebastian se vrača in hoče to nazaj

V ponedeljek, 19. 10., bomo premierno predstavili nov videospot za remiks ene največjih slovenskih uspešnic!

‘Hočem to nazaj’

… ritmi in besedilo, ki nas nostalgično popeljejo k čudoviti slovenski pop glasbi z začetka tega tisočletja!

Sebastianova uspešnica ‘Hočem to nazaj’, ki jo je v živo premierno predstavil pred točno 20. leti na izboru Miss Slovenije, je dobila novo zvokovno in video podobo.

Energija mladega Sebastiana na odru je navdušila Slovenijo in tako je takrat čez noč postal eden najbolj priljubljenih glasbenikov pri nas! Pesem je osvojila vse radijske in televizijske lestvice, prav tako istoimenski album, ki je izšel le nekaj mesecev kasneje.

Album je bil na lestvici najbolje prodajanih albumov kar devet mesecev in osvojil platinasto naklado!

20 let po izidu uspešnice in ob praznovanju okroglega rojstnega dne se je Sebastian odločil ovekovečiti spomin na lepe čase s predelavo skladbe ‘Hočem to nazaj’ v modernejše plesne ritme in posneti retrospektivno video zgodbo.

Z idejo o remiksu ‘Hočem to nazaj’ sem se igral že kar nekaj časa nazaj, a sem bil ves čas bolj zadržan, ker nisem vedel, ali bom zadevo, ko bo čas za to, tudi dejansko začutil do te mere, da bi se je lotil. No, ko smo 23. septembra letos točno na obletnico mojega prvega nastopa objavili posnetek premiere, je bil odziv tako številčen, da ni bilo dvoma: projekt Hočem to nazaj! 2020 Remix se mora zgoditi in mora se zgoditi prav zdaj – v teh kaotičnih časih, ko vsi potrebujemo malo pobega v preteklost, v nek drug svet brez skrbi – ker v nas še živi goreč spomin, ko skupaj smo bili, imeli smo vse, ljubezen, raj, zdaj hočemo to nazaj!

Sicer sem na pesem tudi sam izjemno čustveno navezan, ker mi je močno zaznamovala življenje in ga speljala na čisto druge tire od načrtovanih. Tako 23. 9. vsako leto praznujem mini rojstni dan.

Ob letošnjem odzivu je s strani oboževalcev prišlo toliko prijaznih sporočil, misli, želja in tudi spominov, da sem jim želel – njim, pa tudi sebi – podariti sodobnejšo verzijo pesmi, ki nam je vsem tako zelo zaznamovala življenja – prav zato, da po eni strani pobegnemo v nek drugi čas, po drugi pa da ponovno naberemo nekaj skupnih spominov, ki jih bomo zaklenili v srca in se jih spominjali, upam, še nadaljnjih 20 let. Prav zanimivo je, kako ta pesem še vedno – toliko časa kasneje in po tem, ko sem jo zapel zagotovo že nekaj tisočkrat – prikliče v spomin vso takratno dogajanje tako živo, kot bi se zgodilo prejšnji mesec.

Foto: Menart