Kontaktirajte nas

Promo

Matrika in spontano zdravljenje

Objavljeno

V redu

Ali je mogoče spontano zdravljenje? Ali je mogoče, da se takoj povežemo z vsemi in vsakomur v vesolju? Ali je mogoče, da se povezujemo prek časa in prostora? Znanost in duhovnost rešujeta največje skrivnosti preteklosti in vedno več dokazov kaže, da je odgovor na prej zastavljena vprašanja DA.

Obstaja kraj, kjer se začne vse, mesto čiste energije, kjer je mogoče vse – od osebnega uspeha, obilja in ozdravitve do neuspeha, pomanjkanja in bolezni … vse od naših največjih strahov do najglobljih želja se začne na mestu čiste energije in vseh možnih potencialov.

Oče kvantne teorije Max Planck je že davnega leta 1944 dejal, da se v matriki rodijo zvezde, DNK in vse vmes. Nedavna odkritja dokazujejo, da je resnična, manjkajoči člen v našem razumevanju, ki predstavlja most med domišljijo in resničnostjo ter odseva stvari, ki jih ustvarimo na podlagi svojih prepričanj.

Kako deluje sila matrike?

Gregg Braden v knjigi Božanska matrika predstavi 20 ključev za zavestno ustvarjanje ter nam pokaže, kako lahko čudeže svoje domišljije spremenimo v resničnost. Znanost pojasni v razumljivem jeziku z zgodbami iz življenja in pokaže, da nas omejujejo le naša prepričanja.

 »Vsa materija izvira in obstaja zgolj zaradi sile …
Predpostaviti moramo, da zanjo obstaja zavestni in inteligentni um.
Um, ki je matrika vse materije.«
Max Planck, 1944

Max Planck je tako opisal univerzalno polje energije, ki povezuje vse v stvarnosti božanske matrike.

»Božanska matrika je naš svet. Prav tako je vse v našem svetu, kar smo mi in vse, kar ljubimo, sovražimo, ustvarimo in doživljamo. Živimo v božanski matriki in smo kot umetniki, ki izražajo svoje najgloblje strasti, strahove, sanje in želje prek esence skrivnostnega kvantnega platna. Vendar smo prav tako platno kot tudi podobe na platnu. Smo barve in čopiči. V božanski matriki smo tako seme čudeža kot tudi čudež sam.«

Obstoj primarne mreže energije – božanske matrike, ki povezuje naša telesa, svet in vse v vesolju, predpostavlja, da smo morda veliko več kot zgolj mimoidoči opazovalci v nekem kratkem časovnem trenutku stvarnosti, ki že obstaja.

Eksperimenti s področja kvantne fizike so pokazali, da opazovanje nečesa tako majhnega, kot je elektron – ko se le za trenutek zavedamo njegove dejavnosti –, spremeni lastnosti opazovanega predmeta. Izvedeni eksperimenti dokazujejo, da je že samo opazovanje dejanje kreacije in da zavest ustvarja. Kvantna teorija in starodavna besedila kažejo, da na nevidnih ravneh ustvarjamo načrte za odnose, kariere, uspehe in neuspehe v vidnem svetu. S te perspektive božanska matrika deluje kot ogromen kozmični zaslon, na katerem vidimo nefizično energijo svojih čustev in prepričanj (svojo jezo, sovraštvo in bes ter tudi ljubezen, sočutje in razumevanje), ki se manifestirajo v fizičnem življenju.

Podobno kot filmsko platno, ki preprosto odseva podobo česar koli oz. kogar koli, kar smo ujeli na film, tako tudi matrika brez sodb odseva naša notranja doživljanja in prepričanja, ki jih bomo manifestirali v fizičnem svetu.

Podobno, kot umetniki izpopolnjujejo svojo sliko, vse dokler ta po njihovem mnenju ni ravno pravšnja, tudi mi prek božanske matrike počnemo enako s svojimi življenjskimi izkušnjami. S svojo paleto prepričanj, sodb, čustev in molitev se znajdemo v odnosih, službah ter okoliščinah podpore in izdaje, ki se odvijajo z različnimi posamezniki na različnih prizoriščih.

Domneve, da živimo v prilagodljivem svetu, v katerem sami ustvarjamo, nam kažejo, kakšno izjemno moč imamo za stvarjenje. Zavestna in kreativna uporaba božanske matrike nas spodbuja, da spremenimo pojmovanje svoje vloge v vesolju. Matriko nagovarja jezik čustev. Čustva govorijo jezik našega telesa in nam poročajo, kako doživljamo resničnost, ki jo sami ustvarjamo.

Ključi za uporabo moči matrike

Ključ za uporabo moči matrike je sprejemanje štirih temeljnih odkritij, ki jo povezujejo z našim življenjem.

Odkritje št. 1: Obstaja polje energije, ki povezuje vse v  stvarnosti.

Odkritje št. 2: Temu polju pripada vloga zbiralnika, mostu in ogledala vseh naših prepričanj.

Odkritje št. 3: Polje je nelokalno in hologramsko. Vsak del polja je povezan z drugimi deli in vsak del v manjšem merilu odseva celoto.

Odkritje št. 4: S poljem komuniciramo z jezikom čustev. Mi lahko prepoznamo in uporabimo resničnosti, ki določajo vse: od naše ozdravitve do uspeha odnosov in kariere.

Prav zaradi naše vesoljne povezanosti lahko podpiramo, delimo in sodelujemo v radostih ter tragedijah življenja vsepovsod in vselej. Kako pa takšno moč uporabimo? Z razumevanjem, da pravzaprav ne obstajajo ‚tukaj‘ in ‚tam‘ ali ‚takrat‘ in ‚zdaj‘. Če na življenje gledamo kot na univerzalno povezan hologram, je tukaj že tam in je takrat že vedno bil zdaj.

Starodavne duhovne tradicije nas opominjajo, da v vsakem trenutku dneva sprejmemo odločitve, ki izražajo naše stališče do življenja. Vsako sekundo svojega življenja vplivamo nase, naše odločitve ga podpirajo ali omejujejo. Vsako sekundo se odločimo, ali bomo dihali globoko, polni ljubezni do življenja, ali bomo delali plitve vdihe, izpolnjene s strahom, ki zanikajo življenje. Vsako sekundo se odločamo, ali bomo do drugih ljudi spoštljivi oz. nespoštljivi.

Vse sekundne izbire prinašajo posledice, ki se raztezajo skozi naša življenja. Naše individualne odločitve se združijo in postanejo naša kolektivna stvarnost.

Kako preživeti naš čas v zgodovini? Predvsem tako, da ustvarimo nov način razmišljanja. Če razumemo in uporabljamo pravila božanske matrike, smo našli ključ do svoje globoke ozdravitve, največje radosti in našega preživetja kot vrste.

Več v knjigi Božanska matrika na povezavi: https://www.cangura.com/bozanska-matrika
www.cangura.si

Pripravila: Mirela Smajić
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Foto: Pixabay.com

Promo

Legendarna antologija ‘Riječki novi val’ v novi preobrazbi!

Objavljeno

V redu

Avtor

PONOVNO IZDAN RAZŠIRJENI
TROJNI CD BOX
    
‘RIJEČKI NOVI VAL’
         
S 70 POSNETKI
Antologija vsebuje zvočne posnetke izvajalcev, ki so zaznamovali reško rock-sceno, med njimi so Paraf, Termiti, Mrtvi kanal, Laufer, Grad, Denis & Denis, Xenia, Cacadou Look, Fit, Ogledala, Kaos, Istočni izlaz, Grč, VIA Viktor Kunst, Let 3
in mnogi drugi.
Foto | Antologija RNVUltimativna antologija reške rock punk in novovalne scene ‘Riječki novi val’ v obliki trojnega CD box-a je ponovno naprodaj, tokrat v prenovljeni in razširjeni izdaji. Antologija vsebuje 70 izbranih posnetkov najpomembnejših 35 izvajalcev reške rock-scene v tem obdobju. Posnetki so nastali med letoma 1977 in 1989, kar ustreza trajanju ekstenzivnih novovalovskih tokov na Reki.

Antologija vključuje skladbe bendov, ki so zaznamovali obdobje in sceno, med njimi so ParafTermitiMrtvi kanalLauferGradDenis & DenisXeniaCacadou LookFitOgledalaKaosIstočni izlazGrčVIA Viktor KunstLet 3 in drugi. Poleg brezčasnih uspešnic (Paraf: ‘Narodna pjesma’, Termiti: ‘Vjeran pas’, Denis & Denis: ‘Program tvog kompjutera’, Laufer: ‘Moja voda’, Cacadou Look: ‘Sama’, Xenia: ‘Troje’, Grad: ‘Ima li nešto’, Fit: ‘Mačka’, Grč: ‘Noćas se Beograd pali’, Ri-Val: ‘Učinimo nešto’…) antologija vsebuje redke studijske, demo in live posnetke reških izvajalcev. Tako se na tej izdaji nahajajo pesmi skupine Laufer ‘Ljubav je bol’, zadnja pesem Denis & Denis – dokler je bila Marina Perazić v postavi – ‘Braća Grimm i Andersen’ in redek posnetek kultne reške skupine Istočni izlaz ‘Plava koverta’, ki jo je zapel frontman Parafov Valter Kocijančić.
 Prisluhnite najavnemu singlu
ponovne izdaje reškega novega vala:

PARAF – NARODNA PESEMFoto | Cacadou LookPo 13 letih in razprodani prvi nakladi prihaja ‘Riječki novi val’ z novo grafično obliko, novimi fotografijami in v novi embalaži: zaprtem kartonskem box-u. Bogati ”booklet” vsebuje tudi razširjeno kronologijo reškega novega vala, kot tudi nove zapiske. Avtorji zapiskov so bili uredniki in novinarji revije Val, ki je prva sistematično pisala o punku v Jugoslaviji in je bila medijska platforma reške rock-scene: Aldo MilohnićEdi JurkovićIvan MolekGoran UšljebrkaVelid Đekić , Goran Lisica Fox in Bojan Mušćet.Bojan Mušćet je tudi urednik reizdaje o kateri pravi: ”Trojna CD antologija ‘Riječki novi val’ je edinstven diskografski dokument, ki govori o desetletni živosti izjemne rock-scene na področju nekdanje Jugoslavije. Produkcija te antologije je v trenutku združila vse soudeležence na sceni, od neposrednih rockerjev do novinarjev in fotoreporterjev, ki, čeprav geografsko oddaljeni, niso varčevali z viri, da bi antologiji zagotovili ustrezen zapis o manjkajočem členu v diskografiji popularne glasbe nekdanje Jugoslavije. Novinarji in fotoreporterji, čeprav geografsko oddaljeni, niso varčevali z viri, da bi antologiji zagotovil ustrezen zapis o manjkajočem členu v ex-jugoslovanski diskografiji popularne glasbe. Ravno to navdušenje odraža tisti prvinski duh punka, ki je prepoznaven na globalni ravni.”Fotografije Damirja Krizmanića Krize, Nikice Petkovića, Valterja Peculića, Darka Bjelobabe, Srđana Vrančića Vrane in drugih Valovih fotografov so to izdajo nadgradile in jo preoblikovale v edinstven dokument predvojne Reke. Tako ‘Riječki novi val’ na izviren način dokumentira pomembnost reške rock scene in spominja na enega najbolj vznemirljivih reških medijev – Val, ki je po zaslugi monografije Edija Jurkovića ‘Kad je život bio novi val’ in spletne strani val.com.hr ter po novem tudi z intenzivno aktivnostjo na družbenih omrežjih ponovno aktiven. Je tudi praktičen leksikon z vsemi informacijami o reškem novem valu: natanko tako, kot se je tudi razvijal.PREDNAROČILO + BREZPLAČNA MAJICAFoto | TermitiO fenomenu reške punk in novovalovske scene, predstavljene v tej antologiji, so pisali mnogi, a eden od avtorjev zapiskov, znani publicist Ivan Molek, je zapisal: ”Reški novi val torej nima zgodovinopisnih ambicij v polnem in sedanjem pomenu besede; če bi bila antologija slučajno zasnovana v ta namen, bi nujno morala zajeti kontekst, ki presega okvire mestne scene. A to pomeni pozabavati se s predstavitvijo, kako so bili predstavniki reške scene sprejeti na scenah v drugih mestih in nenazadnje kakšne so bile vloge v igri. Za takšno delo niti razmeroma obsežna spremna knjižica ni dovolj. Namesto tega si je ta antologija postavila za cilj tisto, zaradi česar so antologije sploh antologije: ne ukvarjati se z boljšo ali slabšo preteklostjo, temveč iz t.i. zgodovinskih gradiv ponuditi izbor, in to za te sedanje čase.”
Reka ima atribut rock mesta prav zaradi močnega vpliva generacij glasbenikov od šestdesetih let prejšnjega stoletja. No, punk pa je najbolj zaslužen za pridobitev takšnega atributa z ozirom na demokratičnost, saj je omogočil, da se glasbene ideje predstavljajo skoraj na vsakem koraku. Tako edinstveno podobo imajo redka mesta po svetu, na primer Manchester v Veliki Britaniji ali Seattle v ZDA. Novi val in punkersko gibanje sta Reko zaznamovala bolj kot katero koli drugo mesto na Hrvaškem, posledice ‘subkulturne revolucije’ pa čutimo še dandanes. Zaradi ukoreninjenosti alternativne kulture v identiteti mesta je Reka prepoznavna po vsej državi in tudi ​​širše. Reško sceno tistega časa ni sestavljala samo glasba, čeprav je bila pobudnik, ampak je bil to preprosto način življenja, od glasbenikov v prvi vrsti preko umetnikov, oblikovalcev, pa vse do fotografov in snemalcev. ‘Reški novi val’ je zvočna avreola tega obdobja.Stream & Buy Antologija ‘Riječki novi val’CD 11. PARAF Rijeka
2. PARAF Narodna pjesma
3. TERMITI Ja ne želim ništa
4. TERMITI Mama s razlogom se brineš
5. MRTVI KANAL Oglasi
6. MRTVI KANAL Dijagnoza
7. ISTOČNI IZLAZ Plava Koverta
8. ISTOČNI IZLAZ Hladne ruke vruća ljubav
9. ISTOČNI IZLAZ Ujutro
10. OGLEDALA Samo ti
11. OGLEDALA Kako ti je sada
12. CACADOU LOOK Sama
13. XENIA Vjetar u kosi
14. GRAD Bol
15. GRAD Vrijeme promjena
16. WALTER Olupine
17. WALTER Boris
18. FIUME Vidiš li
19. IDEJNI NEMIRI Dosada
20. KAOS Samo prvom klasom
21. KAOS Roboti
22. KAOS Uzbuna
23. PROCES Šugavi dan (live)
24. VIJETNAMSKA RUŽA NNNI (live)
25. ZDRAVKO LULIĆ Sjedi Ćiro medley (live)
CD 21. TERMITI Vjeran pas
2. TERMITI Kišni razdraganci
3. GRAD Ima li nešto
4. GRAD Riječi
5. CACADOU LOOK Kao pjesma
6. CACADOU LOOK Ljubav i raj
7. OGLEDALA Ogledala su oko mene
8. XENIA Troje
9. XENIA Moja prijateljica
10. FIT Rijeka (live)
11. FIT Kao mačka
12. DENIS & DENIS Program tvog kompjutera
13. DENIS & DENIS Soba 23
14. DENIS & DENIS Braća Grimm i Andersen
15. UMJETNICI ULICE Humana revolucija
16. UMJETNICI ULICE Libanonska jutra
17. PARAF Zastave
18. PARAF Praznik
19. GRČ Noćas se Beograd pali
20. GRČ Još ima krvi
21. MRTVI KANAL Samo tijelo
22. TRANSFORMATORI Gospodar
23. SIKTERS U parku (live)
24. VIA VIKTOR KUNST Rusi dolaze
CD 31. LAUFER Moja voda
2. LAUFER Ljubav je bol
3. FIT Zaboravit ću sve
4. IDEJNI NEMIRI Bombe i bomboni
5. IDEJNI NEMIRI Mala mala
6. IDEJNI NEMIRI Ja sam narkoman
7. SPAHIJA I ULTRAGLUPAŠI Ultraglupaši
8. KONJAK Ona i ja
9. KONJAK Pretežno vedro
10. EN FACE Kuća
11. LET 3 U rupi od smole
12. LET 2 Zora
13. LET 2 Let
14. STRUKTURNE PTICE Hramovi
15. STRUKTURNE PTICE San
16. GRČ Teške čizme na nogama slobode
17. VAVA Stigma
18. TRANSMISIA Šume umiru
19. EKSCESS Nikad moj kurac
20. PORKO DIO Riba
21. RI VAL Učinimo nešto
Ta antologija stoji ob boku najboljših kompilacij v regiji,
objavljenih od osemdesetih let, med katerimi sta tudi
‘Paket aranžman’ in ‘Novi punk val 78-80’.
Foto | Denis & DenisO tej posebni in dragoceni izdaji je bilo napisanih veliko vrstic, kot tudi črtic iz bogatih življenj soudeležencev Antologije. Tako je med drugim Angelo Jurkas dejal: “Če ne bi bilo ustanovitelja Dallasa Gorana Lisice Foxa in njegovega založniškega rečnocentrizma, bi bili revnejši za bogato opremljeno trojno zgoščenko, ki dokumentira novo, rokersko, punkovsko preteklost Reke. Zaradi tega dokumenta ne moremo govoriti o Reki kot o slepem črevu Zagreba, ne le ob vprašanju novega vala, temveč tudi glede razvoja celotne glasbene scene. Na treh zgoščenkah so skrbno in pozorno izbrani znani in neznani predstavniki surove moči takratne mladine, ki ni posebej navdušeno navijala za socializem, in ki se je hkrati vznemirjala nad zahodnimi ”role modeli” – proti vsemu, za kar se jim je zdelo, da izvaja pritisk na njihovo generacijsko sporazumevanje. In tako nastane ”fiumanski bunt” (”reški upor”). Za njega vemo predvsem skozi delo skupin Paraf, Termiti, Let 2 – kot predhodnik Trojke, Laufer, Grad, pop podružnica Xenia, Denis & Denis, Cacadou Look in Fit,  pa vse do delovanja globoke alternative v delu skupin Grč ali Transmisia.”PREDNAROČILO + BREZPLAČNA MAJICAStream & Buy Antologija ‘Riječki novi val’
Prevzem besedila in fotografij ‘Riječki novi val’Foto | booklet cover
NADALJUJTE Z BRANJEM

Promo

Ne spreglejte: Velika prodajna akcija glasbene založbe Dallas

Objavljeno

V redu

Avtor

Pri založbi Dallas Records vam premierno predstavljajo prodajo kataloga Beggars Banquet/XL Recordings. V ponudbi je več svežih in kultnih izidov na na LP-jih , CD-jih  in v BOX setih, dodali pa smo tudi veliko slovenskih izidov, knjig in T-shirtov z glasbeno tematiko. V času prodajne akcije so vsi izdelki na voljo po znižanih cenah.

Kje:

 • v fizični trgovini Dallas Music Shop v Rožni dolini v Ljubljani – 

na naslovu Rožna dolina c VI/40

Kdaj:

 • Akcija v fizični trgovini traja od torka 15. do vključno srede, 30. junija 2021,

vsak delavnik od 11. do 17. ure.

Kupcem priporočamo, da se za določen termin predhodno najavijo po telefonu ((01) 200 76 60) ali preko e-mail sporočila ([email protected]).

 • Akcija v spletni trgovini traja od torka 15. do vključno srede, 30. junija 2021.

Beggars group je ena izmed najbolj vplivnih neodvisnih glasbenih založb na svetu. Pod njenim okriljem se je v zadnjih desetletjih pisala svetovna glasbena zgodovina, ki je postavila na piedstal izvajalce kot so Pixies, Adele, Jack White, Queens of the Stone Age, The Breeders, Interpol, Dead Can Dance, Grimes, King Krule, Yo La Tengo ter mnogo drugih svežih in aktualnih glasbenikov, ki soustvarjajo glasbeno prihodnost ter bogatijo svetovno zvočno krajino.

Beggars Banquet/XL Recording akcija:

V času akcije vam ob fizičnem ali spletnem nakupu različnih izdaj iz kataloga Beggars priznamo posebne popuste. Izbirate lahko med mnogimi svetovno priznanimi izvajalci, kot so Algiers, Adele, Belle & Sebastian, Bauhaus, Beirut, Cat Power, Daughter, Dead Can Dance, Future Islands, Interpol, Jack White, King Krule, Merchandise, Pavement, Pixies, Queens of the Stone Age, Radiohead, Savages, The Cult, The Decemberists, The Fall, The National, The XX, Thom Yorke in mnogi drugi.  

 • Za vse nakupe iz kataloga Beggars, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 20% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerihkoli dveh izdelkov iz kataloga Beggars vam priznamo 15% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Knjige akcija:

V času akcije vam izbrane knjižne izdaje ponujamo po enkratnem znižanju. Ob fizičnem in spletnem nakupu vam tako priznamo posebne popuste, ki veljajo za vse knjige. Izbirate lahko med knjigami v slovenskem in hrvaškem jeziku in sicer o izvajalcih, kot so Vlado Kreslin, Iztok Mlakar, Nick Cave, Adele, Clash, Bajaga & Instruktori ter mnogi drugi.

 • Ob nakupu katerekoli knjige v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerekoli knjige vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Majice akcija:

V času akcije vam izbrane majice domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev ponujamo po enkratnem znižanju. Tako ob fizičnem kot tudi spletnem nakupu smo vam pripravili posebne popuste, ki veljajo za vse majice. Izbirate lahko med majicami z izvajalci kot so Bajaga, Plavi orkestar, Paraf, Bob Marley, The Police, Black Eyed Peas in mnogi drugi.

 • Ob nakupu katerekoli majice v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerekoli majice vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Domače izdaje akcija:

V času akcije smo vam pripravili izbor slovenskih in tujih izvajalcev glasbene založbe Dallas Records. Ob fizičnem ali spletnem nakupu izbranih CD-jev in LP-jev vam priznamo posebne popuste. Izbirate lahko med mnogimi priznanimi hišnimi izvajalci, kot so Jure Lesar, Siddharta, TBF, Paraf, Pavel, Vatra in mnogi drugi.

 • Za vse nakupe  fonogramov, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli fonograma vam priznamo 25% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

CD box-i akcija:

V času akcije smo vam pripravili tudi posebno ponudbo CD box-ov. Izbrane sete ponujamo po enkratnem znižanju. Ob fizičnem in spletnem nakupu vam tako priznamo posebne popuste, ki veljajo za vse sete enako. Izbirate lahko med CD box-i mnogih znanih izvajalcev, kot so The Rolling Stones, The Who, Louis Armstrong, Maria Calas, Robbie Williams in mnogi drugi. 

 • Ob nakupu kateregakoli box-a v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli box-a vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

LP-ji akcija

V času akcije vam ob fizičnem ali spletnem nakupu LP-jev priznamo posebne popuste.

Premierno vam predstavljamo različne izdaje iz kataloga Beggars Banquet/XL Recording, hkrati pa smo pripravili tudi izbor slovenskih in tujih izvajalcev glasbene založbe Dallas Records.

V katalogu Beggars lahko izbirate med mnogimi svetovno priznanimi izvajalci, kot so Algiers, Adele, Belle & Sebastian, Bauhaus, Beirut, Cat Power, Daughter, Dead Can Dance, Future Islands, Interpol, Jack White, King Krule, Merchandise, Pavement, Pixies, Queens of the Stone Age, Radiohead, Savages, The Cult, The Decemberists, The Fall, The National, The XX, Thom Yorke in mnogi drugi.

V naboru glasbene založbe Dallas Records lahko izbirate med mnogimi priznanimi hišnimi izvajalci, kot so Jure Lesar, Siddharta, TBF, Paraf, Vatra in mnogi drugi.

 • Za vse nakupe iz kataloga Beggars, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 20% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerihkoli dveh izdelkov iz kataloga Beggars vam priznamo 15% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

 • Za vse nakupe Dallas LP-jev, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 22. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli Dallas LP-ja vam priznamo 25% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Za povpraševanje in vse dodatne informacije smo vam na voljo na (01) 200 76 60 ter na [email protected].

NADALJUJTE Z BRANJEM

Promo

Gozdovi niso le drevesa

Objavljeno

V redu

Avtor

Slovenija je bogata država, ki ima veliko naravnih bogastev. Posebej smo lahko ponosni na gozdove, ki obsegajo več kot polovico površine. Zavedati se moramo, da imamo privilegij, saj v energiji dreves lahko živimo, rastemo in se razvijamo. Energija lesa nas motivira, povezuje in je izjemno aktivna. Uči nas, kako živeti povezano z naravo. Že samo sprehodi v naravo, nas napolnijo s pozitivno energijo in se počutimo odlično, kajti drevesa imajo tako kot vsa živa bitja svojo energijo. Postanemo čustveno pozitivni, daje nam sposobnost ljubiti brezpogojno sebe in druge. Posebno v spomladanskem času, ko se krošnje dreves prebujajo oziroma ponovno rodijo. Takrat nastaja novo življenje. Zelena barva, je barva regeneracije, harmonije in ravnotežja, stabilnosti in vzdržljivosti.

Drevesa se ne morejo premikati, so stacionirana. Zato so bili primorani razviti poseben način zaščite pred škodljivimi dejavniki, ki jih ogrožajo. Proizvajati so začeli fitocide, ki so naravni antibiotik. Izločanje teh snovi je povečano pri napadanih drevesih, kjer jih ogrožajo glive, virusi in bakterije. Kadar so drevesa stara in bolna, kadar se ne morejo ozdraviti, jih moramo posekati. Vsakokrat pa moramo drevo nadomestiti. Zato je pomembno pogozdovanje in ne le sečnja. Kajti drevesa so za naše življenje izredno pomembna saj so glavni proizvajalci kisika. Poleg tega dajejo zavetje mnogim živalskim vrstam. V gozdu domuje preko 200 različnih vrst ptic, sesalcev, plazilcev, dvoživk. Tudi čebele rade poiščejo drevesa in si v zavetju krošenj urejajo svoja domovanja. Tako s pomočjo čebel nastaja gozdni med, ki je temnejši, močnega vonja in okusa. Čebele nabirajo medičino iz različnih dreves in gozdnih cvetlic. Gozdni med je zato precej raznolik, saj je odvisno v kakšnem gozdu čebele nabirajo medičino.

Gozdovi in drevesa nam dajejo polno pozitivne energije, oskrbujejo nas z lesom, ki je danes vse bolj priljubljen pri proizvodnji. Les uporabljamo za ogrevanje, proizvodnjo pohištva, izdelavo okrasnih in unikatnih izdelkov… Velikokrat rečemo, da se leseni izdelki »vračajo nazaj«. Res je! Ob vseh poplavah raznih izdelkov iz umetnih materialov, ki so mnogokrat škodljivi, ljudje posegajo po naravnih materialih, tako v starejših kot tudi mlajših  generacijah. Danes se stara znanja vračajo, preizkušamo stare, uporabne in učinkovite načine, da se počutimo pozitivno  in naredimo nekaj dobrega  za svoje zdravje. Zato je v naših bivalnih prostorih, vedno več lesenih proizvodov, ne le v obliki pohištva, temveč tudi kot dekoracije in  kuhinjskih pripomočkov. Vedno bolj je priljubljen tudi lesen nakit, saj imamo  ljudje na sebi vedno delček gozda, s seboj vedno nosimo naravno bogastvo, ki  nas motivira in polni z pozitivno energijo.

Tania Košir

Luna unikatni izdelki

Brezplačna objava

NADALJUJTE Z BRANJEM

NOVO! BUM IGRE

Igrajte spletne igre na Bum novicah! Obiščite naše BUM Igre!

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO