Kontaktirajte nas

Promo

Matrika in spontano zdravljenje

Objavljeno

V redu

Ali je mogoče spontano zdravljenje? Ali je mogoče, da se takoj povežemo z vsemi in vsakomur v vesolju? Ali je mogoče, da se povezujemo prek časa in prostora? Znanost in duhovnost rešujeta največje skrivnosti preteklosti in vedno več dokazov kaže, da je odgovor na prej zastavljena vprašanja DA.

Obstaja kraj, kjer se začne vse, mesto čiste energije, kjer je mogoče vse – od osebnega uspeha, obilja in ozdravitve do neuspeha, pomanjkanja in bolezni … vse od naših največjih strahov do najglobljih želja se začne na mestu čiste energije in vseh možnih potencialov.

Oče kvantne teorije Max Planck je že davnega leta 1944 dejal, da se v matriki rodijo zvezde, DNK in vse vmes. Nedavna odkritja dokazujejo, da je resnična, manjkajoči člen v našem razumevanju, ki predstavlja most med domišljijo in resničnostjo ter odseva stvari, ki jih ustvarimo na podlagi svojih prepričanj.

Kako deluje sila matrike?

Gregg Braden v knjigi Božanska matrika predstavi 20 ključev za zavestno ustvarjanje ter nam pokaže, kako lahko čudeže svoje domišljije spremenimo v resničnost. Znanost pojasni v razumljivem jeziku z zgodbami iz življenja in pokaže, da nas omejujejo le naša prepričanja.

 »Vsa materija izvira in obstaja zgolj zaradi sile …
Predpostaviti moramo, da zanjo obstaja zavestni in inteligentni um.
Um, ki je matrika vse materije.«
Max Planck, 1944

Max Planck je tako opisal univerzalno polje energije, ki povezuje vse v stvarnosti božanske matrike.

»Božanska matrika je naš svet. Prav tako je vse v našem svetu, kar smo mi in vse, kar ljubimo, sovražimo, ustvarimo in doživljamo. Živimo v božanski matriki in smo kot umetniki, ki izražajo svoje najgloblje strasti, strahove, sanje in želje prek esence skrivnostnega kvantnega platna. Vendar smo prav tako platno kot tudi podobe na platnu. Smo barve in čopiči. V božanski matriki smo tako seme čudeža kot tudi čudež sam.«

Obstoj primarne mreže energije – božanske matrike, ki povezuje naša telesa, svet in vse v vesolju, predpostavlja, da smo morda veliko več kot zgolj mimoidoči opazovalci v nekem kratkem časovnem trenutku stvarnosti, ki že obstaja.

Eksperimenti s področja kvantne fizike so pokazali, da opazovanje nečesa tako majhnega, kot je elektron – ko se le za trenutek zavedamo njegove dejavnosti –, spremeni lastnosti opazovanega predmeta. Izvedeni eksperimenti dokazujejo, da je že samo opazovanje dejanje kreacije in da zavest ustvarja. Kvantna teorija in starodavna besedila kažejo, da na nevidnih ravneh ustvarjamo načrte za odnose, kariere, uspehe in neuspehe v vidnem svetu. S te perspektive božanska matrika deluje kot ogromen kozmični zaslon, na katerem vidimo nefizično energijo svojih čustev in prepričanj (svojo jezo, sovraštvo in bes ter tudi ljubezen, sočutje in razumevanje), ki se manifestirajo v fizičnem življenju.

Podobno kot filmsko platno, ki preprosto odseva podobo česar koli oz. kogar koli, kar smo ujeli na film, tako tudi matrika brez sodb odseva naša notranja doživljanja in prepričanja, ki jih bomo manifestirali v fizičnem svetu.

Podobno, kot umetniki izpopolnjujejo svojo sliko, vse dokler ta po njihovem mnenju ni ravno pravšnja, tudi mi prek božanske matrike počnemo enako s svojimi življenjskimi izkušnjami. S svojo paleto prepričanj, sodb, čustev in molitev se znajdemo v odnosih, službah ter okoliščinah podpore in izdaje, ki se odvijajo z različnimi posamezniki na različnih prizoriščih.

Domneve, da živimo v prilagodljivem svetu, v katerem sami ustvarjamo, nam kažejo, kakšno izjemno moč imamo za stvarjenje. Zavestna in kreativna uporaba božanske matrike nas spodbuja, da spremenimo pojmovanje svoje vloge v vesolju. Matriko nagovarja jezik čustev. Čustva govorijo jezik našega telesa in nam poročajo, kako doživljamo resničnost, ki jo sami ustvarjamo.

Ključi za uporabo moči matrike

Ključ za uporabo moči matrike je sprejemanje štirih temeljnih odkritij, ki jo povezujejo z našim življenjem.

Odkritje št. 1: Obstaja polje energije, ki povezuje vse v  stvarnosti.

Odkritje št. 2: Temu polju pripada vloga zbiralnika, mostu in ogledala vseh naših prepričanj.

Odkritje št. 3: Polje je nelokalno in hologramsko. Vsak del polja je povezan z drugimi deli in vsak del v manjšem merilu odseva celoto.

Odkritje št. 4: S poljem komuniciramo z jezikom čustev. Mi lahko prepoznamo in uporabimo resničnosti, ki določajo vse: od naše ozdravitve do uspeha odnosov in kariere.

Prav zaradi naše vesoljne povezanosti lahko podpiramo, delimo in sodelujemo v radostih ter tragedijah življenja vsepovsod in vselej. Kako pa takšno moč uporabimo? Z razumevanjem, da pravzaprav ne obstajajo ‚tukaj‘ in ‚tam‘ ali ‚takrat‘ in ‚zdaj‘. Če na življenje gledamo kot na univerzalno povezan hologram, je tukaj že tam in je takrat že vedno bil zdaj.

Starodavne duhovne tradicije nas opominjajo, da v vsakem trenutku dneva sprejmemo odločitve, ki izražajo naše stališče do življenja. Vsako sekundo svojega življenja vplivamo nase, naše odločitve ga podpirajo ali omejujejo. Vsako sekundo se odločimo, ali bomo dihali globoko, polni ljubezni do življenja, ali bomo delali plitve vdihe, izpolnjene s strahom, ki zanikajo življenje. Vsako sekundo se odločamo, ali bomo do drugih ljudi spoštljivi oz. nespoštljivi.

Vse sekundne izbire prinašajo posledice, ki se raztezajo skozi naša življenja. Naše individualne odločitve se združijo in postanejo naša kolektivna stvarnost.

Kako preživeti naš čas v zgodovini? Predvsem tako, da ustvarimo nov način razmišljanja. Če razumemo in uporabljamo pravila božanske matrike, smo našli ključ do svoje globoke ozdravitve, največje radosti in našega preživetja kot vrste.

Več v knjigi Božanska matrika na povezavi: https://www.cangura.com/bozanska-matrika
www.cangura.si

Pripravila: Mirela Smajić
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Foto: Pixabay.com

Promo

Gozdovi niso le drevesa

Objavljeno

V redu

Avtor

Slovenija je bogata država, ki ima veliko naravnih bogastev. Posebej smo lahko ponosni na gozdove, ki obsegajo več kot polovico površine. Zavedati se moramo, da imamo privilegij, saj v energiji dreves lahko živimo, rastemo in se razvijamo. Energija lesa nas motivira, povezuje in je izjemno aktivna. Uči nas, kako živeti povezano z naravo. Že samo sprehodi v naravo, nas napolnijo s pozitivno energijo in se počutimo odlično, kajti drevesa imajo tako kot vsa živa bitja svojo energijo. Postanemo čustveno pozitivni, daje nam sposobnost ljubiti brezpogojno sebe in druge. Posebno v spomladanskem času, ko se krošnje dreves prebujajo oziroma ponovno rodijo. Takrat nastaja novo življenje. Zelena barva, je barva regeneracije, harmonije in ravnotežja, stabilnosti in vzdržljivosti.

Drevesa se ne morejo premikati, so stacionirana. Zato so bili primorani razviti poseben način zaščite pred škodljivimi dejavniki, ki jih ogrožajo. Proizvajati so začeli fitocide, ki so naravni antibiotik. Izločanje teh snovi je povečano pri napadanih drevesih, kjer jih ogrožajo glive, virusi in bakterije. Kadar so drevesa stara in bolna, kadar se ne morejo ozdraviti, jih moramo posekati. Vsakokrat pa moramo drevo nadomestiti. Zato je pomembno pogozdovanje in ne le sečnja. Kajti drevesa so za naše življenje izredno pomembna saj so glavni proizvajalci kisika. Poleg tega dajejo zavetje mnogim živalskim vrstam. V gozdu domuje preko 200 različnih vrst ptic, sesalcev, plazilcev, dvoživk. Tudi čebele rade poiščejo drevesa in si v zavetju krošenj urejajo svoja domovanja. Tako s pomočjo čebel nastaja gozdni med, ki je temnejši, močnega vonja in okusa. Čebele nabirajo medičino iz različnih dreves in gozdnih cvetlic. Gozdni med je zato precej raznolik, saj je odvisno v kakšnem gozdu čebele nabirajo medičino.

Gozdovi in drevesa nam dajejo polno pozitivne energije, oskrbujejo nas z lesom, ki je danes vse bolj priljubljen pri proizvodnji. Les uporabljamo za ogrevanje, proizvodnjo pohištva, izdelavo okrasnih in unikatnih izdelkov… Velikokrat rečemo, da se leseni izdelki »vračajo nazaj«. Res je! Ob vseh poplavah raznih izdelkov iz umetnih materialov, ki so mnogokrat škodljivi, ljudje posegajo po naravnih materialih, tako v starejših kot tudi mlajših  generacijah. Danes se stara znanja vračajo, preizkušamo stare, uporabne in učinkovite načine, da se počutimo pozitivno  in naredimo nekaj dobrega  za svoje zdravje. Zato je v naših bivalnih prostorih, vedno več lesenih proizvodov, ne le v obliki pohištva, temveč tudi kot dekoracije in  kuhinjskih pripomočkov. Vedno bolj je priljubljen tudi lesen nakit, saj imamo  ljudje na sebi vedno delček gozda, s seboj vedno nosimo naravno bogastvo, ki  nas motivira in polni z pozitivno energijo.

Tania Košir

Luna unikatni izdelki

Brezplačna objava

NADALJUJTE Z BRANJEM

Promo

Za nekatere odpadki, za modno industrijo zlato

Objavljeno

V redu

Avtor

Pomarančna lupina, ananasovi listi, korenine gob so nadomestki za bombažne in poliestrske materiale ter usnje, kateriega proizvodnja ni ekološko sporna. 

Čeprav kolekcije oblačil in dodatkov znanih modnih hiš največ pozornosti pritegnejo s kroji, barvami in vzorci, prava revolucija v oblačilih ne poteka v oblikovalskih studiih, temveč v laboratorijih biotehnoloških podjetij, ki se ukvarjajo z raziskovanjem tehnološko naprednih materialov. 

Tako na primer nemški AMsilk proizvaja svilenim podobne niti s pomočjo gensko spremenjenih bakterij iz pajkovega DNK, japonski Spiber se ukvarja s proizvodnjo materialov s fermentacijo iz sadja in zelenjave, izraelski Algalife pa vlakna iz morskih alg.

Čeprav zveni kot znanstvena fantastika, ne gre za neko ekstravagantno akcijo namenjeno bogati klianteli, ki stalno hoče nekaj posebnega, ampak za materiale, ki bodo v bližnji prihodnosti zamenjali bombaž in poliester.

Njihova proizvodnja namreč zahteva znatno porabo že tako omejenih naravnih virov: sadike bombaža, črede ovc, porušeno naravno ravnovesje, ogromna poraba pitne vode. Njihova predelava pa zastruplja okolje z veliko kemikalijami, da o proizvodnji poliesterskih vlaken, kot je poliester, pridobljen z rafiniranjem nafte ne  govorimo.

Zato so partnerji biotehnoloških podjetij velike modne korporacije, ki želijo imeti “zeleno” podobo in pravočasno zagotoviti dostop do novih materialov. Tako že obstaja Myla, usnju podoben material, pridobljen iz micelija, rastlinskega dela gobe. 

Vse gre v smer razvoja tehnologije, da bi bil kos oblačila popolnoma okolju prijazen, tako mora biti vsaka stopnja njegove izdelave okolju prijazna. Zato je slavna modna univerza Central Saint Martins v Londonu lani uvedla specializacijo iz biodizajna, katere udeleženci so med drugim izdelali material iz gobe kombuče, ki je močnejši od jekla in bolj odporen od materiala za izdelavo neprebojnih jopičev ter material Immunotex, ki ščiti pred mikrobnimi in bakterijskimi okužbami.

V Sloveniji je tako ekološko naravnana oblikovalka Matea Benedetti, ki že uporablja nove materiale, materiale prihodnosti, iz katerih bodo izdelana oblačila in obutev. Njena jakna iz usnja iz listov ananasa je požela veliko odobravanja, o tem so pisale pomembne modne revije po vsem svetu. Pri ananasovem usnju so za razvoj porabili 9 let. Zdaj so zmožni proizvajati velike količine, svoje usnje pa prodajajo samo ekološko naravnanim podjetjem.

Foto: CLAYTON COTTEREL, Profimedia

NADALJUJTE Z BRANJEM

Promo

Poprova meta odpravi glavobol in lajša migreno

Objavljeno

V redu

Tako dišeča in uporabna je znana že od antičnih časov. Grki in Rimljani so eterično olje uporabljali v svojih kopelih, za parfume, ga dajali v vino in omake za izboljšanje prebave. S poprovo meto so drgnili mize pred postavitvijo, ker ima ta sposobnost odganjati žuželke, zlasti mravlje.

Zaradi osvežujočega vonja so jo cenili tudi Kitajci, ki so na nek način kot nakit nosili dišeče kroglice iz metinih listov. V srednjem veku so jo uporabljali za prikrivanje neprijetnih vonjav, zaradi sposobnosti hlajenja pa kot obkladek pri pikih žuželk, bolečinah v mišicah in pri vnetjih živcev.

Danes je  poprova meta nepogrešljiva pri odpravljanju glavobola in migrene, kapljica mete v izparilniku ali v baznem olju, ki ga vtrete v senca bo pomirila napad migrene. Uporablja se tudi  za zdravljenje vnetnih stanj sklepov in mišic zaradi hladilnega učinka, za zdravljenje živčne izčrpanosti in splošne izčrpanosti kot posledice dolgotrajne bolezni. Uporablja se tudi pri prebavnih motnjah in v pripravkih za nego ustne votline

Danes je  poprova meta nepogrešljiva pri odpravljanju glavobola in migrene, kapljica mete v izparilniku ali v baznem olju, ki ga vtrete v senca bo pomirila napad migrene.

Vendar previdno, manj je več, saj majhni odmerki pomirjajo, večji pa spodbujajo in tako povzročajo nelagodje.

Avtorica prispevka Urša Mravlje, Aromatica Slovenija, je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije.

Brezplačna objava

Foto: Photospinglavobol, MediMetry

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO