Domov Življenjski Stil Shujšajte s pomočjo zelnice

Shujšajte s pomočjo zelnice

Poznate zelnico? To je tekočina, ki nastane pri kisanju zelja. Pa ste vedeli, da je zelo zdravilna in da lahko z njeno pomočjo tudi zelo uspešno shujšate? Preberite več v prispevku.

V stari ljudski medicini so zelnico dobro poznali. Menili so, da zdravi rakava obolenja, artritis, čir na želodcu, lajša simptome astme, uravnava krvni tlak, zdravi kožo.

Zelnica vsebuje številne vitamine in minerale, med njimi vitamine B, C, E in K, ter minerale, kot so železo, cink, magnezij, fosfor, baker, kalij, kalcij.

Zaradi številnih zdravilnih snovi je zelnica odlična tudi za krepitev imunske odpornosti

Zelnica čisti črevesje in ureja prebavo.

Pomoč pri hujšanju

Ker zelnica vsebuje številne dobre bakterije, zelo ugodno vpliva na črevesje. Zdravi ga, čisti, odpravlja strupene toksine in ureja prebavo. Z njeno pomočjo je lahko hujšanje veliko hitrejše in bolj zdravo.

Na tešče vsako jutro popijte dve žlički zelnice, ki ste ju zamešali v kozarec tople vode. Na tak način boste pospešili prebavo in čistili telo.

Za nego kože

Če boste redno pili zelnico, boste pripomogli tudi k lepšemu videzu kože. ta namreč odpravlja kožne nepravilnosti, koži pa vrača sijaj in elastičnost.

Foto: Shutterstock