Domov Zanimivosti Alenka Košir je spregovorila o svoji bolezni

Alenka Košir je spregovorila o svoji bolezni

Na družbenem omrežju je delila zasebno izkušnjo.

Tako kot mnogi drugi znani, se je tudi nekdanja žena Jureta Koširja, Alenka Košir, pred časom borila s koronavirusom. Je pa priznala, da je bil potek bolezni pri njej zelo blag, kar pripisuje tudi svoji odlični formi.

»En dan sem se počutila zmatrano in bolela me je glava, kar se pripisovala temu, da imam veliko dela in sem nekaj dni pred tem, premalo spala. Kadar me boli glava ne jemljem nobenih tablet ampak povečam količino tekočine, dodam magnezij in si ožamem limono. Naslednji dan, kot da ni bilo nič. Zvečer sem normalno odvodila moj trening VIIT on-line. Tretji dan sem ugotovila, da zelo slabo voham, kar res ni značilno zame, ker sem drugače kot ?. Tukaj sem prvič pomislila, da se nekaj dogaja, kar je tudi potrdil test ➕. Seveda sem šla takoj v akcijo, povečala doze vitamina D in cinka na priporočene s strani strokovnjakov ter čakala kaj bo. Sama sicer nisem panik in si ne delam težav v naprej, ampak sem vseeno čakala kaj se bo zgodilo. In ni bilo nič. Voh in okus sta se po parih dneh začela vračati. Počutila sem se dobro, normalno delala in vodila trening VIIT on-line. Vesela sem, da se je tukaj izkazalo, da moj trud ni zaman. V osnovi skrbim za zdrav življenjski slog, kar se tiče prehrane, gibanja, spanja, pozitivne naravnanosti, dobrih odnosov, stresa…,« je zapisala Koširjeva in dodala še, da je upoštevala navodila strokovnjakov in povečala odmerke vitaminov in mineralov: »Strokovnjaki mi svetovali povečanje pomembnih mikro hranil:
D vitamin sem iz 4000IU/dan povečala na 14000IU/dan (deset dni).
Cink iz 15mg/dan sem povečala na 60mg/dan (30 dni).
C vitamin 250mg 4x/dan.
Astragalus (grahovec) 2 tableti/dan=350mg…tradicionalna kitajska medicina ga že tisočletja uporablja za krepitev odpornosti. Najnovejše raziskave kažejo, da opnasti grahovec okrepi delovanje interferonov in pomaga vzdrževati zdrave levkocite.

Vsa zgoraj omenjena mikrohranila dokazano vplivajo na delovanje imunskega sistema.«

Njen celoten zapis si lahko preberete spodaj.

Foto: Facebook