Connect with us

Zanimivosti

Alenka Košir je spregovorila o svoji bolezni

Published

on

Na družbenem omrežju je delila zasebno izkušnjo.

Tako kot mnogi drugi znani, se je tudi nekdanja žena Jureta Koširja, Alenka Košir, pred časom borila s koronavirusom. Je pa priznala, da je bil potek bolezni pri njej zelo blag, kar pripisuje tudi svoji odlični formi.

»En dan sem se počutila zmatrano in bolela me je glava, kar se pripisovala temu, da imam veliko dela in sem nekaj dni pred tem, premalo spala. Kadar me boli glava ne jemljem nobenih tablet ampak povečam količino tekočine, dodam magnezij in si ožamem limono. Naslednji dan, kot da ni bilo nič. Zvečer sem normalno odvodila moj trening VIIT on-line. Tretji dan sem ugotovila, da zelo slabo voham, kar res ni značilno zame, ker sem drugače kot 🐶. Tukaj sem prvič pomislila, da se nekaj dogaja, kar je tudi potrdil test ➕. Seveda sem šla takoj v akcijo, povečala doze vitamina D in cinka na priporočene s strani strokovnjakov ter čakala kaj bo. Sama sicer nisem panik in si ne delam težav v naprej, ampak sem vseeno čakala kaj se bo zgodilo. In ni bilo nič. Voh in okus sta se po parih dneh začela vračati. Počutila sem se dobro, normalno delala in vodila trening VIIT on-line. Vesela sem, da se je tukaj izkazalo, da moj trud ni zaman. V osnovi skrbim za zdrav življenjski slog, kar se tiče prehrane, gibanja, spanja, pozitivne naravnanosti, dobrih odnosov, stresa…,« je zapisala Koširjeva in dodala še, da je upoštevala navodila strokovnjakov in povečala odmerke vitaminov in mineralov: »Strokovnjaki mi svetovali povečanje pomembnih mikro hranil:
D vitamin sem iz 4000IU/dan povečala na 14000IU/dan (deset dni).
Cink iz 15mg/dan sem povečala na 60mg/dan (30 dni).
C vitamin 250mg 4x/dan.
Astragalus (grahovec) 2 tableti/dan=350mg…tradicionalna kitajska medicina ga že tisočletja uporablja za krepitev odpornosti. Najnovejše raziskave kažejo, da opnasti grahovec okrepi delovanje interferonov in pomaga vzdrževati zdrave levkocite.

Vsa zgoraj omenjena mikrohranila dokazano vplivajo na delovanje imunskega sistema.«

Njen celoten zapis si lahko preberete spodaj.

Foto: Facebook

Zanimivosti

Vesela novica: Nuša Lesar je postala mamica! Vse to je razkrila o porodu

Published

on

Priljubljena televizijska voditeljica Nuša Lesar je postala mamica …

Televizijska voditeljica Nuša Lesar, ki smo jo spremljali v informativni oddaji Svet na Kanalu A, je svojim sodelavcem sporočila veselo novico. Postala je mamica, njen prvorojenec pa se je rodil nekaj po 18. uri. Lesarjeva je dodala, da je pravi »svetovec«, saj je ob tej uri sama vodila informativno oddajo.

Kot še razkrila portal 24ur.com se je s partnerjem sina razveselila že 31. maja.

Voditeljici so čestitali iz uredništva, sovoditelj Gregor Trebušak je dejal: “Za Nušo se zdaj začenja najlepša in najbolj odgovorna naloga, ki se nikoli ne neha. Ponuja pa, ob malo manj spanja in precejšnji utrujenosti, en kup nepozabnih trenutkov in verjetno poln telefon fotografij. Naj uživa. vse še prehitro mine.”

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Bine Volčič odprl vrata svoje nove hiše. Ostali boste brez besed

Published

on

Ko boste videli, v kakšni vili živi Bine Volčič, boste ostali brez besed …

Eden najboljših kuharskih mojstrov pri nas, Bine Volčič, ki je tudi sodnik v kuharskemu šovu MasterChef, se je pred kratkim s svojo družino preselil na Goričko, kjer ustvarja svojo novo gastronomsko zgodbo.

Da se pripravlja res nekaj posebnega, je razvidno tudi iz fotografij, ki jih dodaja na družbeno omrežje, preko objav razkriva delčke svoje čudovite vile, ki je zares dih jemajoča.

»Po enem letu, odkar smo se preselili v “zeleni mir” Goričkega, vas lahko končno povabim, da skupaj skuhamo prijetno doživetje – midva s Katarino mu rečeva kar “4×4”, saj 4 udeleženci pod mojo taktirko v 4 urah pripravijo 4-hodni meni za 16 gostov (vsak pripelje še 3 svoje “najdražje”). Druženje v kuhinji in za mizo je za gurmanske duše neprecenljivo je razkril v eni izmed objav in s tem potrdil, da se pripravlja nekaj zares posebnega.

Foto: POP TV

Continue Reading

Zanimivosti

Znano Slovenko na zadnjo pot pospremili številni znani obrazi

Published

on

Pred dnevi je odjeknila žalostna novica, da se je poslovila priljubljena slovenska tekmovalka resničnostnega šova Kmetija, Sabina Mlakar.

Pred dnevi je Slovenijo pretresla novica o smrti priljubljene tekmovalke resničnostnih šovov, Sabine Mlakar. Mlakarjeva je tekmovala v šovih Kmetija in Ljubezen po domače. Že pred časom je za javnost povedala, da je zbolela za rakom, borila se je z vso silo, a bolezen je bila prehuda.

Kot poroča portal njena.si, so Mlakarjevo na njeni zadnji poti poleg žalujočih domačih, pospremili tudi številni znani obrazi.

»Med njimi je bila denimo gospodarica Kmetije Nada Zorec, ter tekmovalci – dobra prijatelja Monika Košenina in Jan Klobasa, Milena Žižek in Darja Tomažin ter Janez Marn iz oddaje Ljubezen po domače,« piše omenjeni portal.

Foto: pexels.com

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals