Domov Zanimivosti Najini mostovi: Igralec razkril, zakaj je izginil

Najini mostovi: Igralec razkril, zakaj je izginil

Matej Zemljič je izginil za skoraj dva meseca. Zdaj je pojasnil, kaj se je zgodilo …

Priljubljeni igralec Matej Zemljič, ki ga spremljamo v seriji Najini mostovi, je decembra 2020 med karierne korake dodal vlogo voditelja v oddaji Dobro jutro. Žal pa vznemirjenje ni trajalo dolgo, saj se je moral po prvi izkušnji od voditeljske taktirke posloviti za skoraj dva meseca. Vzrok za premor je bila okužba z novim koronavirusom, ki pa je Matej žal ni prestal tako, kot velika večina okuženih. Mladeniča je namreč bolezen položila v posteljo za dober mesec, zatem pa je trajalo še nekaj časa, da je bil dovolj pri močeh za vrnitev v snemalni studio.

»Prvič sem oddajo Dobro jutro vodil 18. decembra. Vesel sem bil, da so mi najprej za sovoditeljico dali Mojco Mavec in me niso takoj samega vrgli v vodenje triurne oddaje. Super je bilo, Mojca je bila kot neke vrste mentorica, razložila mi je veliko stvari, za kar sem ji zelo hvaležen. V načrtu je bilo, da bi teden dni pozneje, ravno na božič, znova vodil oddajo, a sem dan prej izvedel, da sem pozitiven na novi koronavirus,« je za spletni portal MMC razložil Matej in se v nadaljevanju na kratko dotaknil še izkušnje z boleznijo.

»Imel sem precej hude simptome bolezni, en mesec sem ležal v postelji. Nato sem počasi prišel k sebi, a nisem bil še toliko stabilen, da bi lahko vodil oddajo. Ekipi sem se zato pridružil spet šele v sredini februarja. Veliko ljudi mi je pisalo, kaj se dogaja, mnogi, vključno z menoj, so bili tudi presenečeni, da sem imel tako hude simptome. Zdaj sem v redu, a še vedno čutim oteženo dihanje,« je povedal voditelj, ki je vesel, da je sedaj stanje že tako dobro, da se lahko znova ukvarja s športom.

Foto: Adrian Pregelj