Kontaktirajte nas

Glasba

Adele vsakič znova preseneča

Objavljeno

V redu

Pevka Adele je pred nekaj meseci s svojo fizično preobrazbo začela šokirati javnost. Nato so se prikazale prve fotografije, na katerih je bilo jasno, kako je slavna Britanka z angelskim glasom izgubila večje število kilogramov. 

Natančneje, Adele je bila videti zelo pijana in je zaskrbela svoje oboževalce. Kmalu zatem je na svojih družbenih medijih objavila prve fotografije z novo fotografijo, komentarji pa so bili pestri. Medtem ko so bili nekateri navdušeni nad njenim novim izgledom, so drugi izpostavili, kako jo je pretiravala in kako nezdravo izgleda. Pevka je znova nadaljevala s strogo dieto in telovadbo, za katero je že prej poudarila, da ga sovraži in objavila še nekaj fotografij, ki jih je delila z oboževalci, ko je napredovala v preobrazbi. 

To so bile fotografije z njenega praznovanja rojstnega dne, mediji pa so o njih pisali dneve pozneje. Pevka po tem ni objavila novih fotografij, zdaj pa se je zaradi spomina na žrtve velikega požara v Londonu odločila za redek nastop pred kamero. Pevka je namreč posnela video sporočilo, v katerem se je poklonila vsem žrtvam velikega požara, ki se je zgodil pred tremi leti, in zagotovila podporo ter izrazila hvaležnost za pritisk kampanje za zagotavljanje varnejših domov, saj je okoli 2000 stanovanjskih stavb obloženih z nevarnimi materiali.

 Prav zaradi slabe obloge je stavbo stolpa Grenfell zajel požar po okvari električnih napeljav, zgodilo pa se je 14. junija 2017. 72 ljudi je takrat izgubilo življenje, več kot 70 pa je bilo ranjenih. Adele se je v videu pojavila v športnih oblekah in čeprav je opozorila na temo, o kateri je govorila, danes spet vsi pišejo o njenem obrazu, ki je povsem drugačen kot nekoč. “Sodelovanje v Grenfell United je tisto, na kar sem najbolj ponosna, saj pomagam v boju za pravičnost in zaščito drugih,” je dejala Adele in se zavezala, da se bo kmalu sestala s člani skupnosti.

 Nekateri strokovnjaki poudarjajo, da se lahko Adele del preobrazbe zahvali tudi za kozmetično operacijo. Pevka naj bi poskusila z botoxom, domneva pa, da si je v obraz vbrizgala polnila, natančneje v obraz, da ne bi bila videti tako utrujena. 

 Zanimivo je, da je bila Adele po svojem videzu zelo glasna in je celo rekla, da je zadovoljna s tem, kako je videti in da se mora svet sprijazniti s tem, saj bo tako bolj sproščena. “Ne bom šla na operacije in postopke,” je jasno povedala leta 2015. Na koncu dneva pomembno le to, da je srečna!

Foto: Adele / Instagram

Glasba

2CELLOS razveselila z novo pesmijo, to napovedujeta

Objavljeno

V redu

Avtor

Po več kot milijardi prenosov, neštetih razprodanih koncertih in oboževalcih po vsem svetu, hrvaški duo Luka Šulić in HAUSER napovedujeta prihod njunega šestega albuma DEDICATED. Ta bo izšel v petek, 17. septembra 2021, pri Sony Masterworks, od danes naprej pa si ga lahko zagotovimo že s prednaročilom. Z DEDICATED proslavljata 10 let skupnega ustvarjanja, samo ime pa simbolizira njuno predanost drug drugemu, oboževalcem, instrumentu in samemu slogu igranja.

A to še ni vse. Danes lahko prav tako premierno slišimo njuno najnovejšo skladbo ‘I DON’T CARE’ – fantastično izvedbo uspešnice Eda Sheerana. V videospotu, ki ga duet prilaga, se skriva tudi mnogo posebnih in še nikoli videnih trenutkov iz njune 10-letne kariere.

Vabljeni k ogledu videospota ‘I DON’T CARE’:

Novica o novem albumu prihaja tik po izidu ‘DEMONS‘, »strašljivi« različici uspešnice skupine Imagine Dragons, in živahne rock klasike ‘LIVIN’ ON A PRAYER‘ večnega Bon Jovija. Po kratkem premoru, ki ga je dvojec izkoristil za razmislek o njunih dosežkih in za sprostitev, sta se ponovno znašla v studiu in pričela s snemanjem največjih pop in rock hitov, ki so sedaj del najnovejšega albuma DEDICATED. Kot pravita sama, sta pesmi izbirala po notranjem občutku, vključila pa tudi veliko raziskave.

»Pavze so dobre za refleksijo«, pravi HAUSER in dodaja, »Pogledaš nazaj na vse dosežke in se odločiš, po kateri poti želiš nadaljevati. Toliko sva potovala, da za to nikoli nisva imela časa. Sedaj je vse mnogo jasneje«. K temu Šulić dodaja, »Vrnitev je bila vedno v planu in k DEDICATED sva pristopila z novim pristopom, s svežo energijo. Že dve leti nisva stala na odru in komaj čakava, da se nanje tudi vrneva.«

DEDICATED sestoji iz raznovrstnega kataloga, ki premore njun značilni slog igranja, s katerim rušita meje glasbenih zvrsti. Zbirka vključuje njun pogled na vse, od pop uspešnic (“Bad guy” Billie Eilish, “Shallow” Lady Gaga, “Halo” Beyonce) do hudih rock skladb (“Cryin ‘” Aerosmith, “Sweet Child O ‘Mine” Guns N ‘Roses, “Wherever I Go” OneRepublic) in slavnih klasikov (“Sound of Silence” Simona in Garfunkela).

»Ko naju poslušate, upava, da se zavedate, kako vsestranski in raznolik inštrumetn je čelo, saj lahko z njim igrava tako najtrši rock kot najmehkejšo balado in najsodobnejšo glasbo. Premakne vas na enak način. Premore celo paleto čustev, vzponov in padcev. Poskušava vam dati izkušnjo, ki je ne morete dobiti nikjer drugje.«

Hauser.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

“So ljudje okoli nas pristni in kdo vse nosi masko,” se sprašuje popularni pevec

Objavljeno

V redu

Avtor

Kdo smo pod masko in kaj si želimo od življenja, se sprašuje popularni pevec.

Kdo smo je logično vprašanje, ki si ga vsi mi postavljamo ob prelomnih točkah svojega življenja. Kaj si želimo od življenja, s kom delimo svoj čas in prostor, ali so ljudje okoli nas pristni in kdo vse nosi masko. To so fundamentalno pomembne zadeve, ki se dotikajo slehernega posameznika,” o skladbi razmišlja Samuel Lucas, ki je napisal melodijo pesmi, ki jo skupaj z Majo Založnik predstavil na letošnjem festivalu MMS.

Besedilo pesmi je napisala Vita Lunaček, sicer žena priznanega tekstopisca Roka Lunačka, ki o skladbi pravi: ‘‘Kdo smo pa sta sicer samo dve besedi, ki pa tvorita nemalokrat pomembno vprašanje, ki tvori naše misli, naša dejanja, naša dejanja pa so naše življenje. Torej pomembno vprašanje. Vesela sem, da sem lahko napisala tole besedilo. Sploh zato, ker si tudi sama velikokrat zastavim dotično vprašanje. ”

Kdo smo, je naslov pesmi v kateri sta se združila dva izjemna pevca, Maja založnik in samuel Lucas. Videospot za pesem Kdo smo je posnela ekipa Foto factory, ki je snemala na dveh lokacijah, v ljubljanskih Stožicah in v čudovitih višavah Nanosa.

Foto: Press Maja Založnik

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Neno Belan ima pred seboj “Dugo toplo ljeto” kot leta 1989

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni Hrvaški pevec Neno Belan je na letošnjem Splitskem festivalu s pesmijo ‘Zvijezde’, osvojil prvo nagrado strokovne komisije. Lani je na 60. Festivalu zabavne glasbe v Splitu osvojil prvo nagrado občinstva za pesem ‘Čarobna stvar’.

V zadnjih letih je priljubljeni hrvaški avtor in glasbenik triumfiral na več festivalih v regiji, nepozabno je bilo tudi njegovo sodelovanje z našo Alyo, s katero sta nastopila na EMI leta 2015.

Pesem Zvijezde je Belan napisal skupaj s kolegom Josipom Radićem, nova pesem pa bo izšla na Belanovem novem albumu ‘Balade 2 – Lito umire’, ki je nadaljevanje legendarnega kompilacijskega albuma Đavolov iz leta 1989. Obeta pa se mu vroče poletje nastopov česar se iskreno veseli.

Za nekatere je verjetno še vedno najlepši poletni komad Dugo toplo ljeto, ki prav tako nosi letnico 1989. 

 foto: Franko Kelam

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO