Connect with us

Zanimivosti

Ko gremo na dopust, kam z mačko?

Published

on

Pravijo, da je pes žival, ki se naveže na človeka, mačka pa žival, ki se naveže na prostor. To zagotovo drži, saj se mačke v neznanem in novem prostoru zagotovo ne počutijo dobro. Rade imajo svoj dom, kjer točno vedo, kje so njihovi priljubljeni kotički. Izjema so morda muce, ki so vajene potovanj in razstav. S temi je gotovo lažje in imajo v »mačjem hotelu« nekaj manj težav, prav tako pa tudi v primeru, da jih v oskrbo predamo kakšnemu kolegu z razstav ali vzreditelju, ki ve, kako poskrbeti zanje.

Za »navadne« muce, ki so vajene biti ljubljenke, je zagotovo najbolje, da ostanejo doma. Kljub temu, da je mačjih in pasjih hotelov kar nekaj že tudi pri nas, verjemite, da jim tam ne bo prav nič prijetno in da je to le izhod v sili, takrat ko nimate druge rešitve.

Kadar muci ne morete zagotoviti takšnega luksuza, pa se z nekom dogovorite, da se pri vas oglasi enkrat ali še raje dvakrat dnevno. Takrat naj mačko nahrani, poskrbi za njeno stranišče in se z njo malo poigra ter jo pocrklja.

  1. Zaprite vrata sob, v katere mačka ne gre, druga vrata pa fiksirajte, da se ne morejo po nesreči zapreti in tako ujeti mačko v sobo, kjer nima hrane, vode in stranišča.
  2. Očistite mačje stranišče in vanj nasujte dovolj peska. Pripravite pesek in hrano, da ne bo treba oskrbniku po nakupih.
  3. Odstranite vse, kar bi lahko bilo nevarno: vaze, ki se prevrnejo, rože, ki so strupene ali kličejo k temu, da mačka iz njih zmeče prst, izključite električne kable, ki bi lahko bili nevarni.
  4. Voda naj bo na dveh lokacijah, v dveh skledah, da ne bo mačka žejna, če posodo prevrne. Tudi posodo s suho hrano naj ima na »rezervni« lokaciji – če ostane lačna, ji bo tudi ta hrana prišla prav, pa četudi se sicer za suho hrano ne zmeni kaj prida.
  5. Poskrbite, da bo v stanovanju primerno toplo. Pozimi nastavite regulator gretja, poleti pustite odprta vrata v prostor na severni strani, ki je hladnejši.
  6. Mački pripravite kakšno zanimivo igračko, na primer novo pero. Če je rada na okenski polici in spremlja dogajanje na vrtu, lahko nanj namestite ptičjo krmilnico, da bo skozi okno opazovala ptice in se zamotila.

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Znana slovenska igralka s takšno korenito preobrazbo vse pustila brez besed

Published

on

Odločila se je za veliko spremembo videza in to tudi pokazala.

Priljubljena slovenska igralka Tina Gorenjak je s svojimi spletnimi oboževalci delila nekaj fotografij, na katerih pa je popolnoma drugačna.

50-letna igralka je sklenila, da se poslovi od svojih dolgih las in po mnogih letih spremeni frizuro.

»Malo spremembe,« je pripisala poleg fotografij, s katerimi je pokazala, kako je videti sedaj. Igralka je videti več kot odlično, svoja leta zelo dobro skriva!

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Znana Slovenka v objemu žalosti: Usoda ji je vzela dve ljubi osebi

Published

on

Znana Slovenka je z javnostjo delila žalostno novico. Izgubila je dve, njej zelo ljubi osebi …

Nekdanja televizijska voditeljica, danes pa uspešna podjetnica in avtorica knjig, Alenka Kesar, je s svojimi spletnimi prijatelji delila žalostno novico. Razkrila je namreč, da je pred nekaj leti izgubila svojo mamo in tudi svojo prijateljico.

»Moji čudoviti mami, ki je umrla na današnji dan pred 5. leti.

In moji čudoviti prijateljici Špeli, ki je umrla na današnji dan pred 8. leti.

Pogrešam vaju vsak dan je zapisala poleg objave.

Številni njeni prijatelji so ji poslali tolažilni emotikon, zapisali nekaj lepih besed …

Foto: pexels.com

Continue Reading

Zanimivosti

Ojoj, ste slišali, kakšen spodrsljaj se je zgodil Jani Morelj?

Published

on

Priljubljena televizijska voditeljica je priznala, da je bil to njen največji spodrsljaj …

Priljubljena radijska napovedovalka in televizijska voditeljica vremena na POP TV Jana Morelj, je v posnetku na družbenih omrežjih razkrila, katerega spodrsljaja, ki se ji je zgodil pred kamerami, se najbolj spominja.

»Odkar delam na Popu sem si jaz osebno najbolj zapomnila, pa imam občutek, da tudi vi vsi gledalci, moj mali spodrsljaj,« je pričela in dodala, da je nekoč z nekoliko drugačnimi besedami napovedala vreme.

»Nekoč mi je med vodenjem vremenske napovedi ušel seks do nižin. Skratka, od tistega dneva dalje mislim, da je Višnja Gora pridobila na prepoznavnosti in vsi se zabavamo, ko pade sneg,« je smeje priznala Moreljeva.

Foto: POP TV

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals