Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Ko gremo na dopust, kam z mačko?

Objavljeno

V redu

Pravijo, da je pes žival, ki se naveže na človeka, mačka pa žival, ki se naveže na prostor. To zagotovo drži, saj se mačke v neznanem in novem prostoru zagotovo ne počutijo dobro. Rade imajo svoj dom, kjer točno vedo, kje so njihovi priljubljeni kotički. Izjema so morda muce, ki so vajene potovanj in razstav. S temi je gotovo lažje in imajo v »mačjem hotelu« nekaj manj težav, prav tako pa tudi v primeru, da jih v oskrbo predamo kakšnemu kolegu z razstav ali vzreditelju, ki ve, kako poskrbeti zanje.

Za »navadne« muce, ki so vajene biti ljubljenke, je zagotovo najbolje, da ostanejo doma. Kljub temu, da je mačjih in pasjih hotelov kar nekaj že tudi pri nas, verjemite, da jim tam ne bo prav nič prijetno in da je to le izhod v sili, takrat ko nimate druge rešitve.

Kadar muci ne morete zagotoviti takšnega luksuza, pa se z nekom dogovorite, da se pri vas oglasi enkrat ali še raje dvakrat dnevno. Takrat naj mačko nahrani, poskrbi za njeno stranišče in se z njo malo poigra ter jo pocrklja.

  1. Zaprite vrata sob, v katere mačka ne gre, druga vrata pa fiksirajte, da se ne morejo po nesreči zapreti in tako ujeti mačko v sobo, kjer nima hrane, vode in stranišča.
  2. Očistite mačje stranišče in vanj nasujte dovolj peska. Pripravite pesek in hrano, da ne bo treba oskrbniku po nakupih.
  3. Odstranite vse, kar bi lahko bilo nevarno: vaze, ki se prevrnejo, rože, ki so strupene ali kličejo k temu, da mačka iz njih zmeče prst, izključite električne kable, ki bi lahko bili nevarni.
  4. Voda naj bo na dveh lokacijah, v dveh skledah, da ne bo mačka žejna, če posodo prevrne. Tudi posodo s suho hrano naj ima na »rezervni« lokaciji – če ostane lačna, ji bo tudi ta hrana prišla prav, pa četudi se sicer za suho hrano ne zmeni kaj prida.
  5. Poskrbite, da bo v stanovanju primerno toplo. Pozimi nastavite regulator gretja, poleti pustite odprta vrata v prostor na severni strani, ki je hladnejši.
  6. Mački pripravite kakšno zanimivo igračko, na primer novo pero. Če je rada na okenski polici in spremlja dogajanje na vrtu, lahko nanj namestite ptičjo krmilnico, da bo skozi okno opazovala ptice in se zamotila.

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Opa, poglejte kateri znani mladenič objema Heleno Blagne

Objavljeno

V redu

Avtor

Uf, to pa je vroča fotografija. Kaj sta počela?

Priljubljena slovenska pevka in žirantka šova Znan obraz ima svoj glas, Helena Blagne, je tokrat svoje številne spletne oboževalce navdušila, pa tudi presenetila s fotografijo, na kateri je skupaj s postavnim mladeničem. Če se sprašujete, kdo to je – župan občine Sveta trojica David Klobasa, ki na svojem Instagramu objavlja fotografije, na katerih je z lepoticami. Seveda mednje sodi tudi priljubljena pevka.

»Sošolca na zaključnem je zapisala poleg, David pa je fotografijo komentiral z besedami: »Ooo draga sošolka… to je to, zaključni izlet, zadnji sedeži na avtobusu, sendvič s posebno in pingo sok. Nepozabno…«

Očitno je, da sta dobra prijatelja, seveda pa sta s skupno fotografijo navdušila tudi svoje oboževalce.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Rebeka Dremelj po hudi izgubi sedaj objokana sporočila še to

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljena pevka je razkrila vse …

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, uspešna podjetnica in predana mamica Šajane in Sije, Rebeka Dremelj, je preko Instagram zgodbe razkrila svoja čustva. S tem je želela pokazati, da tudi njen dan ni vedno nasmejan in popoln in da ima tudi sama vzpone in padce.

»Nikakor ne morem priti na zeleno vejo s svojim počutjem, ne vem, kaj mi je,« je pojasnila in povedala, da od trenutka, ko je prišla nazaj iz Grčije, ji je vse »dol padlo.« Iskreno je dodala še, da so njeni občutki takšni najbrž zaradi stresa in žalosti, ki jo doživlja v zadnjih dneh, vse odkar so izvedeli, da jih je zapustila njihova dolgoletna mačka Leni. »Skoz imam objokane oči, ne vem, kaj je to,« ji ni bilo težko priznati.

»Zakaj vam to govorim? Zato, da ne bo vedno oh in sploh … in kako imamo vsi tako neverjetno čudovito življenje. Pač, pridejo trenutki, ko si seveda tudi totalno sesut, ko se ne počutiš dobro in pač, vse je to človeško,« je še razložila.

S svojo iskreno izpovedjo je pevka ponovno dokazala, zakaj je med številnimi tako priljubljena.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ste vedeli, da ima Marjetka Vovk takšno mnenje o Janu Plestenjaku? To vas zna presenetiti …

Objavljeno

V redu

Avtor

Pevka je iskreno spregovorila o njem …

Priljubljeni slovenski pevec Jan Plestenjak je pred časom mnoge svoje oboževalce navdušil, ko je predstavil novo pesem V naju še verjamem, ki je nastala v sodelovanju z duom Maraaya. Mnogi menijo, da sta pevec in Marjetka Vovk pesem čudovito odpela in so jo takoj vzeli za svojo. Da je sodelovanje bilo zares uspešno, pa je potrdila tudi Marjetka, ki je na svoj Instagram račun zapisala: »Vedno bolj se poznava, vedno večja je najina glasbena energija na odru! Kdaj spet ponoviva @janplestenjak ?«

To pomeni, da bosta morda presenetila še s kakšno lepo pesmijo? Mi upamo, da bo tako.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals