Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Ko gremo na dopust, kam z mačko?

Objavljeno

V redu

Pravijo, da je pes žival, ki se naveže na človeka, mačka pa žival, ki se naveže na prostor. To zagotovo drži, saj se mačke v neznanem in novem prostoru zagotovo ne počutijo dobro. Rade imajo svoj dom, kjer točno vedo, kje so njihovi priljubljeni kotički. Izjema so morda muce, ki so vajene potovanj in razstav. S temi je gotovo lažje in imajo v »mačjem hotelu« nekaj manj težav, prav tako pa tudi v primeru, da jih v oskrbo predamo kakšnemu kolegu z razstav ali vzreditelju, ki ve, kako poskrbeti zanje.

Za »navadne« muce, ki so vajene biti ljubljenke, je zagotovo najbolje, da ostanejo doma. Kljub temu, da je mačjih in pasjih hotelov kar nekaj že tudi pri nas, verjemite, da jim tam ne bo prav nič prijetno in da je to le izhod v sili, takrat ko nimate druge rešitve.

Kadar muci ne morete zagotoviti takšnega luksuza, pa se z nekom dogovorite, da se pri vas oglasi enkrat ali še raje dvakrat dnevno. Takrat naj mačko nahrani, poskrbi za njeno stranišče in se z njo malo poigra ter jo pocrklja.

  1. Zaprite vrata sob, v katere mačka ne gre, druga vrata pa fiksirajte, da se ne morejo po nesreči zapreti in tako ujeti mačko v sobo, kjer nima hrane, vode in stranišča.
  2. Očistite mačje stranišče in vanj nasujte dovolj peska. Pripravite pesek in hrano, da ne bo treba oskrbniku po nakupih.
  3. Odstranite vse, kar bi lahko bilo nevarno: vaze, ki se prevrnejo, rože, ki so strupene ali kličejo k temu, da mačka iz njih zmeče prst, izključite električne kable, ki bi lahko bili nevarni.
  4. Voda naj bo na dveh lokacijah, v dveh skledah, da ne bo mačka žejna, če posodo prevrne. Tudi posodo s suho hrano naj ima na »rezervni« lokaciji – če ostane lačna, ji bo tudi ta hrana prišla prav, pa četudi se sicer za suho hrano ne zmeni kaj prida.
  5. Poskrbite, da bo v stanovanju primerno toplo. Pozimi nastavite regulator gretja, poleti pustite odprta vrata v prostor na severni strani, ki je hladnejši.
  6. Mački pripravite kakšno zanimivo igračko, na primer novo pero. Če je rada na okenski polici in spremlja dogajanje na vrtu, lahko nanj namestite ptičjo krmilnico, da bo skozi okno opazovala ptice in se zamotila.

Foto: SHUTTERSTOCK

Zanimivosti

Vnuk Rosvite Pesek praznuje, namenila mu je takšne besede, ki vas bodo ganile

Objavljeno

V redu

Avtor

Fotografijo je objavila dečkova mamica, a priljubljena televizijska voditeljica je objavo pospremila z besedami, ki povedo vse.

Nastja Kramer Pesek, žena Filipa Peska in snaha priljubljene televizijske voditeljice Rosvite Pesek, je na Instagram dodala čudovito fotografijo sina Matea. Fantek je dopolnil eno leto, današnji dan je zanj nedvomno poln dogodivščin in prijetnega praznovanja.

»Vse najboljše za 1.rojstni dan moj fantek. Rada te imam do neba in nazaj. je pripisala njegova mamica poleg fotografije, ki je takoj prejela številne všečke in čestitke. Med drugimi se je oglasila tudi njegova babica Rosvita pesek, ki je zapisala: »Tudi jaz. Do neba…«

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Luka Jezeršek (MasterChef) pokazal najmlajšega sina in o njem razkril to

Objavljeno

V redu

Avtor

Objava na Instagramu je naletela na velik odziv.

Priljubljeni kuharski chef in sodnik slovenskega MasterChefa, Luka Jezeršek svoje številne spletne prijatelje preko Instagrama pogosto razveseli z družinskimi utrinki. Tokrat je namenil objavo svojemu najmlajšemu sinu Japcu, ta je namreč dopolnil že tri leta.

»Preden zrasteš do neba, bodi še malo naš “tamau” je ob dveh fotografijah  zapisal Jezeršek, na drugi pokazal tudi starejšega sina Urha.

V zakonu z Aleksandro so se jima rodili trije otroci, par ima še hčerko Sofijo.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Presenečenje: Ste vedeli, da pevka Nuška Drašček v resnici opravlja takšen poklic?

Objavljeno

V redu

Avtor

Tega ne bi nikoli uganili! Njena služba je …

Slovenska pevka zabavne in resne glasbe, Nuška Drašček ima zelo zanimiv poklic, za katerega mnogi niso vedeli. Že drugo leto namreč poučuje na akademiji za glasbo.

»Opravila sem potrebna izobraževanja, dobila naziv docentke in se posvetila pedagoškemu delu. Kako stroga sem, bi najbolj korektno povedali sicer študentje, a ko me mama pokliče, me vedno vpraša, ali so še vsi živi,«  je malce v šali razkrila za revijo Lady.

Zanimivo, kajne?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals