Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Kakšna kmetija je povsod, kje živim?

KOLUMNA: Kakšna kmetija je povsod, kje živim?

Take kmetije kot je zdaj ne pomnim, kmetje z zemljo vam se iskreno opravičujem, ker to kar je zadnje čase v mestih ste vi že zdavnaj prerastli.

Bogatuni oziroma wanna be bogatuni, vseznalci, fake Gucci za po kuči in oh in sploh na vsakem koraku, oni bi, a dlje od McDonldsa in Maje Šuput ne morejo.  In se nosijo in polivajo s poceni parfumi, poslušajo slovenske poperje, ki bi bili radi vsaj kot Grdović kadar so bl švoh, ko so v svojem ta hudem filmu, o ja, takrat pade Davor Borno.

In potem se grebejo za vabila in grejo na evente v plažnih havaji kratkih hlačah, japonkah in verjamejo, da je šampanjec in penina eno in isto in seveda ob tem sanjajo un štajerski špricer od prejšnjega tedna, radenska pa namizno belo. Ona pa umetne trepke, ki imajo od premetavanja po postelji trajno pa prelepljen sredinc, aja gel noht se je zlomil pa še ni prišla na vrsto.

Kamor koli se obrnem zadnje čase je to to. Kaj se dogaja. Kam so izginile elegantne ženske in urejeni moški. Kam je izginilo osnovna urejenost, osnoven dober okus pa naj gre za glasbo, oblačila, make up, vse to, kam je šel osnoven šlif?

Razočarana gospodinja

Foto: Shutterstock

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

O ja, opažam podobno. Vse se je izgubilo. Mislim, da tako slabo kot je zdaj v resnici še ni bilo pa naj gre za glasbo ali vse ostalo, kar naštevate. Predvsem manjka izvirnosti na višjem nivoju. Vsakič znova sem presenečena, saj me tudi to, da morajo ravnatelji pisno opozoriti, da naj pridejo maturanti primerno oblečeni na ustno maturo ali poslati navodila kako se obleči, urediti za obisk opere, da so naprimer kroksi prepovedani čeprav sem jih sama v tej hiši kulture in glasbe že videla.   Osnove ni in ni prav, da je tako. Ja, ja okusi so različni ampak nekatera osnovna pravila obstajajo in si zaslužijo spoštovanje. 

Foto: Shutterstock