Hide Preloader

Tanja Ribič obožuje to primorsko jed

<div id="midasWidget__r92"></div>

Priljubljena pevka in igralka Tanja Ribič je pred nekaj dnevi spakirala kovčke in se odpravila službeno v Veliko Britanijo. Javila se je preko družbenega omrežja Facebook in svojim sledilcem zaupala, da je med drugimi v kovček spakirala tudi nekaj živil. Kot je zapisala, ji britanska kuhinja ni najbolj všeč.

Kdor še ni bil dlje časa v Angliji, ne ve, kako na otoku jejo slabše kot pri nas. Zelenjava in sadje brez okusa in v kuhinji, kot da se jim ne da potruditi. In, evo, jaz sem si pričarala malo domovine v moj trenutni angleški dom,” je zapisala in pojasnila, da je s seboj vzela tudi morski koprc ali osočnik. “Dalmatinci mu pravijo motar. To je tista neugledna rumenocvetoča rastlina, ki raste v skalah v neposredni bližini morja. Nabrala sem ga tik preden sem letela na delo v Anglijo. V kovček sem si nabasala tudi precej zelenjave z mojega vrta, celo pol litra terana in bučnega olja,” je pojasnila.

In kako ga Tanja pripravi?

Motar sem skuhala in ga začinila z limoninim sokom in bučnim oljem ter posula s koreninami čemaža (tudi iz Slo. ). Deluje antimikotično in antioksidantno. Za glavno jed pa gratinirani sladki krompir, tofu in zelenjava,” je svoj recept zaupala igralka in pevka.

Foto: Facebook

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice