Domov Življenjski Stil Lepotne skrivnosti, ki so jih poznale že naše prednice

Lepotne skrivnosti, ki so jih poznale že naše prednice

Ženske so že od nekdaj hrepenele po lepoti. Rade so se razvajale in se lepšale. Nekaj starih lepotnih nasvetov, ki so uporabni še danes, smo zbrali v prispevku.

Olivno olje

Že nekoč so cenili oljčno olje, ga uporabljali na različne načine. Tudi v lepotne namene. Z njim so mazali lase in kožo. Olivno olje igra še danes pomembno vlogo v negi in lepoti.

Kopeli

V starem Rimu so ženske mnogo ur preležale v raznih dišečih kopelih. Uživale so v razvajanju, se pogovarjale in uporabljale tudi tako imenovano knajpanje. Menjale so vročo in hladno vodo in tako skrbele za svojo kožo.

Masaža z aromaterapijo

Aromaterapija je znana že od nekdaj. Takšna masaža je bila med ženskami priljubljena že nekoč. Do danes se to ni spremenilo.

Bombažna krpica za umivanje

Že nekoč so uporabljali za nego telesa bombažno krpico. Z njo lahko zelo temeljito odstranimo odmrle delce kože, jo masiramo in pospešimo prekrvavitev.

Sladka depilacija

Ne ve se, kdo je izumitelj sladke depilacije, a dejstvo je, da so si ženske na tak način odstranjevale dlačice že nekoč. Tudi danes je ta metoda še vedno priljubljena.

Vrtnica za nego in lepoto

Vrtnice so že nekoč predstavljale pojem lepote. Iz njih so izdelovali mila, parfume, negovalne kreme. Tudi danes so še vedno zelo dragocene in priljubljene v te namene.

Medene maske

Tudi med je že dolgo v službi lepote. Medene maske so priljubljene že stoletja. Z medom so odpravljali celulit, negovali obraz, lase. Tudi danes je zelo dobrodošel za nego in lepoto.

Kana

Naravna barva iz kane je bila poznana že nekoč. Z njo so negovali lase in jih barvali. Tudi danes jo lahko uporabite v tak namen.

Jajčni rumenjak za sijaj

Tako nekoč, kot tudi danes se uporablja jajčni rumenjak za zdrave, močne in sijoče lase.

Foto: Shutterstock