Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako se je Neale Donald Walsch začel pogovarjati z Bogom?

Objavljeno

V redu

»Ste tik pred tem, da doživite nenavadno izkušnjo. Tik pred tem ste, da začnete pogovor z Bogom.«

Zakaj moje življenje ne deluje?
Kaj bi moral narediti, da ga spravim v pogon?
Zakaj ne najdem sreče v razmerjih?
Zakaj se mi izkušnja zadostnega denarja izmika?
Kaj delam, da zaslužim takšno nepretrgano borbo?


To so izhodiščna vprašanja, s katerimi je Neale Donald Walsch začel svoj nenavadni pogovor z Bogom. Vprašanja, ki jih je zastavil Bogu so tudi naša vprašanja. Zgodba o pogovorih z Bogom je tudi naša zgodba.

Kako Bog govori in komu?

»Govorim vsem. Ves čas. Ni vprašanje, komu govorim, ampak, kdo posluša.«

Bog se najpogosteje sporazumeva z občutki. Občutenje je jezik duše. Če hočemo vedeti, kaj je za nas resnično, moramo preveriti, kaj resnično občutimo ob tem. Občutke je včasih težko odkriti – in pogosto celo še težje ozavestiti. Pa vendar se v naših najglobljih občutkih skriva najvišja resnica. Umetnost je, kako priti do teh občutkov.

Bog se sporazumeva tudi z mislijo. Misli so učinkovitejše od golih besed kot orodij za sporazumevanje. Poleg občutkov in misli uporablja tudi orodje izkušnje kot veliki komunikator.

Besede so resnično najmanj učinkoviti komunikator. Najbolj dovzetne so za napačno interpretacijo in so najpogosteje napačno razumljene.

Kako razločevati med sporočili Boga in podatki iz drugih virov?

Razločevanje postane enostavno, če sprejmemo osnovno pravilo:

Najvišja misel je vedno tista, ki vsebuje radost. Najjasnejše besede so vedno tiste, ki vsebujejo resnico. Najveličastnejši občutek je tisti, ki ga imenujemo ljubezen. Radost, resnica, ljubezen.

Najmočnejši posrednik Boga je izkušnja.

Posledica tega, da ne prisluhnemo svoji izkušnji, je, da jo vedno znova preživljamo. Kajti namen Boga ne bo onemogočen in njegova volja ne bo spregledana. Dobili bomo sporočilo. Prej ali slej.

Pa vendar nas ne bo prisilil k temu. Nikoli nas ne bo silil. Kajti dal nam je svobodno voljo – moč, da lahko naredimo tako, kakor se odločimo – in tega nam ne bo nikoli vzel.

In zato nam bom še naprej vedno znova pošiljal ista sporočila, tisočletja in ne glede na to, v katerem delu vesolja prebivamo. Neutrudno nam bo pošiljal svoja sporočila, dokler jih ne bomo prejeli in jih obdržali blizu sebe ter jih razglasili za svoja.

Sporočila Boga bodo prišla v stoterih oblikah, v tisočerih trenutkih, čez milijon let. Ne moremo jih zgrešiti, če jim resnično prisluhnemo. Ko jih enkrat resnično slišimo, jih ne moremo ignorirati. Tako se bo začelo naše iskreno sporazumevanje.

Več o knjigi Pogovori z Bogom na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/pogovori-z-bogom-1

Druge knjige Neala Donalda Walscha, ki so dostopne v slovenskem jeziku na povezavah:  

Neale Donald Walsch
Pogovori z Bogom 1  – Druga prenovljena izdaja svetovne in slovenske knjižne uspešnice!
Nenavadni dialog
Založba Gnostica Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: Shutterstock, pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO