Domov Življenjski Stil Kako se je Neale Donald Walsch začel pogovarjati z Bogom?

Kako se je Neale Donald Walsch začel pogovarjati z Bogom?

»Ste tik pred tem, da doživite nenavadno izkušnjo. Tik pred tem ste, da začnete pogovor z Bogom.«

Zakaj moje življenje ne deluje?
Kaj bi moral narediti, da ga spravim v pogon?
Zakaj ne najdem sreče v razmerjih?
Zakaj se mi izkušnja zadostnega denarja izmika?
Kaj delam, da zaslužim takšno nepretrgano borbo?


To so izhodiščna vprašanja, s katerimi je Neale Donald Walsch začel svoj nenavadni pogovor z Bogom. Vprašanja, ki jih je zastavil Bogu so tudi naša vprašanja. Zgodba o pogovorih z Bogom je tudi naša zgodba.

Kako Bog govori in komu?

»Govorim vsem. Ves čas. Ni vprašanje, komu govorim, ampak, kdo posluša.«

Bog se najpogosteje sporazumeva z občutki. Občutenje je jezik duše. Če hočemo vedeti, kaj je za nas resnično, moramo preveriti, kaj resnično občutimo ob tem. Občutke je včasih težko odkriti – in pogosto celo še težje ozavestiti. Pa vendar se v naših najglobljih občutkih skriva najvišja resnica. Umetnost je, kako priti do teh občutkov.

Bog se sporazumeva tudi z mislijo. Misli so učinkovitejše od golih besed kot orodij za sporazumevanje. Poleg občutkov in misli uporablja tudi orodje izkušnje kot veliki komunikator.

Besede so resnično najmanj učinkoviti komunikator. Najbolj dovzetne so za napačno interpretacijo in so najpogosteje napačno razumljene.

Kako razločevati med sporočili Boga in podatki iz drugih virov?

Razločevanje postane enostavno, če sprejmemo osnovno pravilo:

Najvišja misel je vedno tista, ki vsebuje radost. Najjasnejše besede so vedno tiste, ki vsebujejo resnico. Najveličastnejši občutek je tisti, ki ga imenujemo ljubezen. Radost, resnica, ljubezen.

Najmočnejši posrednik Boga je izkušnja.

Posledica tega, da ne prisluhnemo svoji izkušnji, je, da jo vedno znova preživljamo. Kajti namen Boga ne bo onemogočen in njegova volja ne bo spregledana. Dobili bomo sporočilo. Prej ali slej.

Pa vendar nas ne bo prisilil k temu. Nikoli nas ne bo silil. Kajti dal nam je svobodno voljo – moč, da lahko naredimo tako, kakor se odločimo – in tega nam ne bo nikoli vzel.

In zato nam bom še naprej vedno znova pošiljal ista sporočila, tisočletja in ne glede na to, v katerem delu vesolja prebivamo. Neutrudno nam bo pošiljal svoja sporočila, dokler jih ne bomo prejeli in jih obdržali blizu sebe ter jih razglasili za svoja.

Sporočila Boga bodo prišla v stoterih oblikah, v tisočerih trenutkih, čez milijon let. Ne moremo jih zgrešiti, če jim resnično prisluhnemo. Ko jih enkrat resnično slišimo, jih ne moremo ignorirati. Tako se bo začelo naše iskreno sporazumevanje.

Več o knjigi Pogovori z Bogom na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/pogovori-z-bogom-1

Druge knjige Neala Donalda Walscha, ki so dostopne v slovenskem jeziku na povezavah:  

Neale Donald Walsch
Pogovori z Bogom 1  – Druga prenovljena izdaja svetovne in slovenske knjižne uspešnice!
Nenavadni dialog
Založba Gnostica Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: Shutterstock, pexels.com