Kontaktirajte nas

Desert

Zdravo sladkanje: Barvni (ombre) smuti

Objavljeno

V redu

Ste za pregrešno dober smuti, ob katerem boste uživali brez slabe vesti, da bi se zredili? Še več – sestavljen je iz zdravih sestavin.

Za pripravo boste potrebovali spodaj naštete sestavine in mešalnik – brez packanja, hitro in enostavno.

Recept je sestavljen iz štirih korakov, vsako plast zmešajte v mešalniku posebej, nadevajte v kozarec in dobili boste štiri plasti barvnega smutija. Upoštevajte spodnja navodila, dobili boste tri polne kozarčke smutijev.

Bananina plast:

270g kokosovega jogurta
2 srednji banani oz. 210g (narezana na kolobarje in zamrznjena)
20g vode
Vse sestavine dajte v mešalnik in zmešajte do gladkega (dobite gladko, a gosto zmes). Razporedite jo v kozarčke, nato pa se lotite priprave naslednje plasti.

Jagodna plast:

Polovica bananine zmesi
15g bio liofiliziranih jagod v prahu od Majini Hrustljavčki
pest svežih ali zamrznjenih jagod
Vse sestavine zmešajte do gladkega in enakomerno razporedite v vse kozarce.

Malinova plast:

270g kokosovega jogurta
1 jedilna žlica medu ali javorjevega sirupa
1 banana ali 100g
1 jedilna žlica nastrganega kokosa
20g bio liofiliziranih malin v prahu od Majini Hrustljavčki
pest svežih malin
Vse sestavine zmešajte do gladkega in polovico zmesi enakomerno razporedite v vse kozarce.

Borovničeva plast:

polovica malinove zmesi
50g kokosovega jogurta
10g bio liofiliziranih gozdnih borovnic v prahu od Majini Hrustljavčki
pest borovnic
20g vode
Vse sestavine zmešajte do gladkega in enakomerno razporedite v vse kozarce.

In tako imate vse 4 plasti!

Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič

Še več izvirnih receptov boste našli tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Desert

Kako izdelati čvrsto kremo za čudovito krasitev cupcakesov?

Objavljeno

V redu

Avtor

Muffin tortice okrašene s kremo so prava paša za oči.  Pa jih znate narediti? Fino je, če imate pri roki recept za ravno prav čvrsto kremo, ki ohrani obliko.

Ste se lotili priprave cupcakesov, pa je ideja o popolnih kolačih padla v vodo, ker je bila krema preprosto premehka za izdelavo kremastih vrtnic? Če se želite znova preizkusiti v sladkem ustvarjanju, sledite navodilom slaščičarske mojstrice Martine Miletić, ki se je specializirala ravno za izdelavo popolnih cupcakesov.

Martina najraje ustvarja iz maslene kreme, za katero pravi, da je izjemno okusna in ne preveč sladka, hkrati pa dovolj čvrsta in kompaktna, da omogoča čudovite krasitve, ki lepo ohranijo zastavljeno obliko.

Za pripravo čvrste maslene kreme potrebujete:

✿ 250 g mascaropne sira

✿ 150 g sladkorja v prahu

✿ 100 g masla

✿ 1 čajna žlička ekstrakta vanilije

* Krema za krasitev zadošča za 12 velikih ali 24 majhnih cupcakesov

Postopek priprave

  1. Maslo pustite nekaj minut na sobni temperaturi, nato ga narežite na lističe in v visoki posodi stepajte pet minut, da bo zmes postala mehka in puhasta.
  2. Presejte sladkor v prahu, nato pa ga med mešanjem postopoma dodajajte stepenemu maslu.
  3. Sladkorno masleni masi sedaj dodajte mascarpone sir in ekstrakt vanilije. Na srednji stopnji hitrosti mešajte približno dve minuti, da se vse sestavine med seboj lepo povežejo.
  4. Tako, krema je sedaj pripravljena za krasitev, seveda pa jo lahko popestrite tudi z barvilom po vaših željah. In ne pozabite na zabavne dodatke, kot so perlice, mrvice in zvezdice, zaradi katerih bodo kolački videti še bolj pravljično.

Namig: V spodnjem videu si lahko pogledate tehniko za nanos kreme v obliki vrtnice.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Desert

Recept: Božični krhki flancati

Objavljeno

V redu

Avtor

Že res, da flancate najpogosteje pripravljamo za pusta hrusta, a slasten priboljšek si lahko privoščite tekom celega leta. Z mešanico sladkorja v prahu in cimeta vdahnite sladici pridih božiča …

Recept: Božični krhki flancati

Število oseb

5

oseb
Kalorije

550

kcal
Čas priprave

30

min

Ste že kdaj pripravljali krhke flancate? Brez skrbi, priprava ni prav nič zahtevna. Le fino je, da imate ob sebi dodaten par rok, saj bo peka stekla precej hitreje. Pa kar poglejmo, katere sestavine potrebujemo za pripravo mehkega testa, iz katerega boste spekli za dve veliki posodi flancatov.

sestavine

  • 500 g bele presejane moke

  • 60 g masla, ki ste ga omehčali na sobni temperaturi in narezali na rezine

  • 8 rumenjakov

  • 6 žlic kisle smetane

  • 8 žlic belega vina

  • dva ščepca soli

  • dve jušni žlici ruma

navodila

  • Zgoraj navedene sestavine stresite v posodo iz zamesite testo. Z mešalnikom bo delo precej lažje, seveda pa vam bo uspelo tudi, če se gnetenja lotile z rokami. Samo pomislite na kalorije, ki jih boste pokurili ob delu! Morda boste tekom gnetenja ugotovili, da bi vam prav prišlo še malce moko. Kar pogumno jo dodajte, da bo testo lepo odstopilo od sten posode, a ne pretiravajte.
  • Pripravljeno testo pustite, da v pokriti posodi počiva dobre pol ure.
  • Po počitku testo čim tanjše razvaljajte in razrežite na manjše pravokotnike. V sredino zarežite dve zarezi, nato posamezen flancat v roki malce razvlecite in prepletite skozi odprtino. Naj vas pri tem vodi misel, da kosi testa ne smejo biti preveliki, saj se v vročem olju obilno napihnejo. Pa še nekaj, tanjše kot boste razvaljali testo, bolj krhka in hrustljava bo vaša sladica.
  • Medtem ko boste ustvarjali flancate, je potrebno segreti olje, nato pa koščke testa počasi cvreti. V tem delu vam bo resnično prišel prav dodaten par rok. Ocvrte flancate polagajte na papir, ki bo vase vpil maščobo. Še mlačne krhke flancate posladkajte z mešanico cimeta in sladkorja v prahu.

    * Opomba: Sestavine preprosto prepolovite, če bi raje pripravili manjšo količino.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Desert

Čas je za marmorni kolač

Objavljeno

V redu

Avtor

Marmorni kolač je nezahtevna sladica, s katero lahko hitro in z ne preveč truda polepšate trenutke svoji družini. Seveda pa je pri pripravi vseeno potrebno poskrbeti, da bo testo rahlo in sočno, kar boste dosegli, če boste nekaj minut več namenili miksanju testa. Družina vam bo zagotovo hvaležna.

Marmorni kolač – Recept

Porcije

4-5

oseb
Kalorije (100 g)

416,1

kcal
Čas priprave

60

minut

SESTAVINE

  • 200 g masla

  • 200 g sladkorja

  • 500 g moke

  • 250 ml mleka

  • 3-4 jajca

  • sol

  • 50 g kakava

  • pecilni prašek (zavitek)

  • 1-2 žlici mleka

  • 100 g sladkorja

  • maščoba za pekač

NAVODILA

  • Penasto umešamo maslo, sladkor in rumenjake, dodamo trd sneg beljakov in prilijemo mleko.
  • Na moko s pecilnim praškom presejemo sneg in premešamo.
  • Odvzamemo 1/3 testa in mu primešamo mleko, sladkor ter kakav.
  • V namaščen model potresemo moko ter izmenjaje nalagamo svetlo in temno testo.
  • Kolač pečemo na 180 – 200 stopinj.
NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nina Pušlar s svojo skladbo Ni ona retro

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO