Connect with us

Zanimivosti

Sandra Auer: »Smo odštekana družina! INTERVJU

Published

on

Vas zanima, kako se ima danes Sandra Auer? Potem pa le preberite BUM klepet.

Sandra Auer je danes veliko več kot le hči znanega in zelo uspešnega voditelja Stojana Auerja, ki ga je pred leti gledala vsa Slovenija. Sandra je danes ljubeča mamica in žena, pa tudi ambiciozna podjetnica, ki ji idej in energije ne zmanjka. In kar je najbolj pomembno, svoje življenje, svoje poti, svoje uspehe in tudi napake je znala sprejeti in iz njih potegniti najboljše. In tudi zato danes živi izpopolnjeno življenje.

Deset let je minilo, odkar ste vstopili v resničnostni šov Big Brother. Kakšne spomine imate danes na ta šov? Ste morda s katerim izmed ‘sostanovalcev’ še vedno v stikih? Če bi se še enkrat odločali, bi vstopili v šov ali ne? So vas morda vabili za vstop še v kak drug šov? Kaj ste vi od te izkušnje pridobili, kaj ste se naučili?

Ja čas zelo hitro teče (smeh). Na ta šov imam zelo, zelo lepe spomine, kako smo peli in se zabavali, hkrati pa je šlo tudi za izredno koristno psihološko izkušnjo, ki me je veliko naučila O SEBI. In ja, vsekakor bi šla še enkrat, če bi lahko zavrtela čas nazaj. Danes pa se zaradi bližine otrok, ne bi več odločila za kaj takega, čeprav sem zelo ­odštekana mama (smeh).

V stiku sem z Mišom, saj odlično sodelujeva tudi poslovno. Zelo ga spoštujem, je dober človek, dober prijatelj in na splošno zelo ambiciozen, zato se imava zmeraj o čem za pogovarjati.

Lansko leto so me povabili na avdicijo za šov Zvezde Plešejo.

Pred leti ste se posvečali glasbi, izdali tudi nekaj pesmi. Še razmišljate o petju, o nastopanju, ali je to poglavje za vami?

Petje in glasba bosta vedno del mene, vsak dan, ne glede na to ali me kdo sliši (smeh). Ne bi rekla, da je to poglavje za mano, nikoli ne veš, kaj vse te še čaka, res pa je, da imam trenutno več fokusa na druge stvari, toliko idej imam še v sebi, da samo prepuščam času čas, da jih bom lahko vse lahkotno izpeljala. Pojem pa sicer vsak dan, za dušo.  Moja dva pikeca pa sta najbolj srečna, ko skupaj pojemo za lahko noč.

Sandra Auer in njena dva otroka, Arabela in Aljoša.

Ste hči zelo uspešnega voditelja Stojana Auerja. Kako je biti hči znane osebe? Ko smo lahko vašega očeta spremljali preko televizijskih zaslonov, v zabavni oddaji Poglej in zadeni, ste bili še otrok. Kako je to vplivalo na vas, na vaše otroštvo?

Tako kot vse na tem svetu, ima tudi to svoje prednosti in slabosti. Sicer pa je vse stvar perspektive posameznika.  V otroštvu je seveda to zelo zaznamovalo moje življenje, saj so nas vsi poznali, po drugi strani pa sem zato bila deležna veliko takšnih in drugačnih neprijetnih besed in situacij, ki so se mi takrat zdele krivične. Danes na vse gledam s hvaležnostjo, saj se je iz velikih otroških bolečin, moje srce okrepilo in sem prav zato postala bolj ljubezniva, nežnejša, bolj razumljiva in veliko bolj široko-gleda. Včasih sem želela razmišljati kot oče, danes se zavedam svoje vrednosti, svoje edinstvenosti in modrosti, ki sem jo prejela skozi leta, predvsem pa imam pogum v izražanju, saj sem bila vzgojena v duhu, da se vse da, če se hoče, za kar bom staršema vselej hvaležna.

Ste danes s starši povezani? Kaj vam pomenijo?

Seveda smo povezani in veliko mi pomenita. Radi se imamo, si med seboj pomagamo, se vzpodbujamo, svetujemo, kot vsaka družina.

Ustvarili ste si tudi svojo družino, imate hči in sina. Kako je imeti družino? Je v vašem življenju sedaj na prvem mestu?

Premalo besed je, da bi lahko opisala svoje natančne občutke o svoji družini. Zelo sem hvaležna, ponižna in z vsem srcem napolnjena. Imam najboljšega partnerja, dva prekrasna otroka, celo par, kar sem si vedno želela in zdravje vseh nas. Kaj si lahko človek še želi? Nekateri nam rečejo, da smo že kičasti (smeh).

Med epidemijo pri Sandi Auer diši po domačih dobrotah.

Kako sedaj, v času epidemije, poteka vaš dan? Hči je že v šoli, se učite skupaj? Kaj počnete?

Arabela obiskuje 3. razred in zdaj, ko šola poteka od doma, je seveda tudi to postalo del našega dneva, da skupaj preverimo vse za šolo, po tem ko v dopoldanskem času večino dela opravi samostojno. Zanimivo je, da je ob tem Aljoša dobil veliko veselje in zagon za učenje. Tako imamo dva šolarja (smeh), le da se Aljoša želi učiti vsebine prvega razreda, ki ga čaka kmalu. V teh dneh nam čas dopušča predvsem, da smo zelo kreativni, skoraj vsak dan nekaj izdelujemo, skupaj pečemo, kuhamo in se igramo..

Na TikToku imate več kot 25 tisoč sledilcev. Kako vam je pa to uspelo? Kako se je vse skupaj začelo?

Ni težko doseči te številke danes na TikToku, če imaš veselje in samozavest. Točno o tem tudi predavam. V zadnjih štirih mesecih sem recimo opravila 10 predavanj na temo ‘Tiktok osnove in poslovne priložnosti’, predvsem podjetniškim inkubatorjem po Sloveniji, ki znajo videt oglaševalske možnosti v prihodnosti. Danes so na TikToku že skoraj vsa večja znana podjetja.

Vse skupaj se je začelo na enem pikniku, ko mi je majhna deklica predstavila aplikacijo in mi pokazala kakšen video je sama naredila. Po več letih šolanja (sem uni. dipl. medijska komunikologinja), se mi je zdelo fascinantno, da je to mogoče. Navdušila me je seveda tudi sama aplikacija, po tem ko sem si vzela čas zanjo in ugotovila, da za ustvarjanje video posnetkov, še nikoli nisem videla boljše uporabniške izkušnje, da dosežeš dober rezultat v kratkem času. Zato sem se začela igrati z njo, predstavljala mi je neko platformo, kjer lahko izrazim vse svoje talente in se ob tem zabavam. In potem odeja na idejo … Danes jih imam zapisanih več kot sto, a premalo časa za realizacijo vseh. Zato smo pri snemanjih vedno spontani in najbolj pomembno je, da se zabavamo.

Sem pa zelo vesela, da je to postalo tudi del mojega posla. Ni ga lepšega občutka, ko se ob nečem zabavaš in si zato še plačan. Veliko, veliko se še pa tudi pripravlja. To je le začetek (smeh).

Opazila sem, da zelo radi nastopate tudi s svojo hčerko in da zelo skladno plešeta skupaj. Je potrebno veliko vaje za tak posnetek? Najbrž pri tem tudi vaša hči uživa?

Iskreno sem najsrečnejša mamica, da imam hči, ki ima enako veselje do plesa kot jaz. Ona je tista, ki izrazi željo ali po plesu, ali po snemanju, jaz le sledim. Veliko krat že tudi ona mene uči koreografije, ob enem pa se tudi dobro razgibava. Posnetkov je v resnici veliko več, le da objaviva samo tu in tam. Iskreno, smo tako odštekana družina, da naši posnetki nastanejo zelo hitro, zato je tudi tako zabavno. In obratno (smeh).

Foto: Osebni arhiv

Zanimivosti

Znano, zakaj je umrla svetovna zvezda Mira Furlan

Published

on

Zaradi virusa zahodnega Nila je umrla svetovno znana igralka Mira Furlan.

V 66. letu starosti je umrla ugledna gledališka in filmska igralka Mira Furlan, je bilo objavljeno na njenem twitter profilu.

Hrvaška igralka, ki se je mnogi spomnijo po odličnih vlogah v regiji in svetovnih uspešnicah, si je ugledno kariero zgradila v tujini. Bo objavi vesti o njeni smrti, je igralko počastil Michael Straczynski, avtor znanstvenofantastične serije Babylon 5, v kateri je igrala.

Igralka z izjemno kariero je nazadnje delovala kot gledališka in filmska igralka v Los Angelesu.

Po poročanju nekaterih tujih medijev naj bi se zaradi hude bolezni, potem ko se je okužila z virusom zahodnega Nila, ki ji ga je prenesel okuženi komar, zadnjih nekaj mesecev v zelo težkem stanju borila za življenje.

Foto: Twitter

Continue Reading

Zanimivosti

Dončićeva mladostna mati Mirjam Poterbin spet zažiga! Poglejte njene zadnje fotografije

Published

on

Mati našega vrhunskega košarkarja Luke Dončića, Mirjam Poterbin, skrbi za vročico na družbenih omrežjih. Njene fotografije so vedno deležne številnih pohval.

Mladostna, modna, popolna in nasmejana je Mirjam Poterbin na vsaki fotografiji, ki jo objavi na družbenem omrežju Instagram. Pred kratkim je delila dve, na kateri pa je s svojimi prijateljicami.

»Nekateri ljudje pridejo in na tako lep način vplivajo na vaše življenje, da se komaj spomniš, kakšno je bilo brez njih,« je Mirjam zapisala poleg fotografij, na kateri je v družbi še štirih lepotic.

Več kot očitno je, da uživa v Dallasu, kjer pomaga svojemu sinu pri karieri, medtem ko on niza uspeh za uspehom v ligi NBA.

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Tara Zupančič: “Leto 2020 mi je prineslo veliko dobrega” INTERVJU

Published

on

Lepotica Tara Zupančič končno razkrila poslovno zasebno kombinacijo, ki ji jo je podarila korona.

Manekenka, televizijska voditeljica, ustvarjalka Tara Zupančič, velika ljubiteljica mačk in lepotica, ki je korono dobro izkoristila. Lepotica, ki z nasmehom lepša tv ekran si je izpolnila dolgoletno željo oziroma udejanila idejo za katero prej ni bilo časa. Res je, da to ni prvi projekt, ljubiteljica narave se je poleg tega, po čemer jo javnost  najbolj pozna, ukvarjala z različnimi stvarmi, z recikliranjem do novih uporabnih reči, z dobrodelnostjo in tudi poslikavo. No, vmes je naredila še izpit za motor.

Korona ni nujno čas za dolgčas?

Uh, se ne spomnim, kdaj sem nazadnje potarnala, da bi mi bilo, hehe. Ne, nasprotno, korona je bila zame čas, ki mi je bil (malce v navednicah) podarjen. V moji glavi se skozi leta nabira mnogo idej, ki jih nisem uspela realizirati, verjetno zaradi pomanjkanja časa, pa mogoče tudi zadostne volje. Ko se je vse skupaj ustavilo pa sem imela čas resnično pogledati vase in se odločiti drugače, kot bi se sicer, ko je bilo okoli mene preveč vsega.

Zadnji projekt se na prvi pogled zdi kot nekakšna poslovno zasebna kombinacija,  zvok in slika. Oboje je del vašega življenja, tako in drugače?

Lahko bi tako rekli. Slika, torej umetnost me na nek način spremlja že od malih nog. Ves čas sem bila ustvarjalna dušica, če ne drugega sem s starim atom v delavnici izdelovala izdelke iz lesa, če nisem nastopala v šolskem gledališču pa sem to počela doma v dnevni sobi ali pa sem »slikarila« po vrtni uti. Zvok pa je nekaj, kar izjemno občudujem, ga imam rada, rada imam glasbo kot umetnost in ja, tudi ona me spremlja – bolj zasebno, kot poslovno sicer, vendar tudi preko nje dobivam navdihe, tako da bi to zelo težko »na grobo« ločil.

Varishana Voice (zvok v sliki)

Povezali ste zvok in sliko na svojstven način? Se morda spomnite kdaj se vam je ta ideja utrnila, je bil kakšen poseben razlog za preblisk?

Zvok je frekvenca, ki se izriše v trenutku, ko jo proizvedemo, to ni nič novega, edino, da si mogoče večina ljudi zvoka ta ne predstavlja. Velikokrat sem strmela v te zvočne valove v kakem glasbenem studiu in od nekdaj so mi bili fascinantni. Te oblike, te zanimivi krivulje, špice in vijuge. Nekoč sem zagledala enega na nekem zidu, kar tako narisanega in mislim, da mi je od takrat ostala ta idejica nekej v glavi, ki je potem prišla na dan v času, ko se je ves svet malo ustavil. Nisem se pa jaz tega izmislila, to že obstaja, edino preoblikovala sem ga v svojo umetnost in mu skozi svoj pogled vdihnila živlnjenje.

Očitno še kako drži, da je vsaka stvar za nekaj dobra?

Zagotovo je, meni je leto 2020 prineslo veliko dobrega. Pa včasih kar bolj potiho to povem, ker se zavedam, da so mnogi zelo trpeli zaradi nastale situacije. Ampak jaz sem človek, ki ves čas počne veliko različnih stvari, zato ker me zanimajo, ker bi jih rada izkusila, pa tudi zato, da imam v življenju tako več opcij za ohranjanje svoje eksistence. Čisto iz praktičnih razlogov, torej. Mogoče je to neka »razpršenost« v meni, ki jo velikokrat štejem za slabo lastnost, ampak se je v tem času izkazala, za še kako dobro.

Pa vendar je dana situacija stresna, ni vedno lahko, kaj pa v tem smislu najtežje prenašate?

Omejitve, ki so nesmiselne. Komunikacijo in vzbujanje strahu. Pogovore o politiki in virusu, dan za dnem.

Ste velika ljubiteljica mačk, verjetno so tudi antistres?

One so antistres same zase predvsem hahaha. Ja, res, naša Arwen je res en zen maček, flegma do konca. Kar mogoče celo malo prenaša na svoje družinske člane, hehe.

“Ohranjajte hvaležnost za stvari, ki vas delajo srečne.”

Kaj kot ljubiteljica narave, živali, menite o našem odnosu do narave? Nam morda kaj sporoča?

Pred korono so vsi govorili, da se ne da očistiti zraka, da se ne da zmanjšati onesnaženja. Pa nam je narava pokazala , da se da. Prav spomnim se po prvih treh mesecih, ko se je vse ustavilo, kako je bil zrak čist. Nekaj bo že na tem. Ljudje smo bitja, ki mislimo, da se svet in vesolje vrti za nas in vse dela in živi, klije in raste samo za nas. Pa ni čisto tako. Obratno bi moralo biti. Korona je bila ena izmed opozoril, naj se človeštvo malce umiri in ustavi. Sicer pa se bojim, da se iz tega ne bomo nič naučili. S tem, da narave ne spoštujemo dovolj, ne spoštujemo niti ljudi. Morali bi bili malo »indijanci« da bi jo bolje razumeli. Naša naloga bi morala biti vzpostavljanje ravnovesja, ga pa večinomo rušimo. Eden izmed njihovih rekov, meni zelo ljub se glasi: »Vedeli so, da človekovo srce postane trdo, ko se oddalji od narave in da nespoštovanje živih, rastočih stvari vodi v nespoštovanje ljudi.«

Kaj bi vi položili na srce našim bralcem?

Ohranjajte hvaležnost za stvari, ki vas delajo srečne. Pa tudi če so male. Ostanite ponižni do stvari, ki so večje od vas in ljubite tisto, kar vam hrani dušo. Ne pozabite početi malih traparij, saj nas to ohranja žive in pustite domišljiji, da skupaj s pogumom zraste  v nekaj, kar ste si upali le sanjati.

Foto: Nadica Petrova

Continue Reading

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nika Zorjan s svojo skladbo Poljubi me na božič.

Zadnje novice

Kategorije

Ad

POPULARNO