Domov Življenjski Stil Alergija na partnerja – ali to obstaja?

Alergija na partnerja – ali to obstaja?

Ne, seveda ne gre za to, da bi se z alergično reakcijo odzvali na partnerjeve osebnostne lastnosti. Lahko pa se z alergijo odzivate na njegove izločke in vzroke zaman iščete v okolju …

Ste vedeli, da ste lahko alergični na partnerjevo slino in spermo? Pa ne le to, alergijsko reakcijo lahko denimo sprožijo tudi snovi, ki jih partner izloči in jih prek sluzi, sline, kože prenese na vas.

Gre za snovi, ki jih je partner zaužil s hrano in ki njemu sicer ne povzročajo težav, lahko pa njihovo izločanje vpliva na alergike s katerimi je v tesnem stiku. Slednje sicer ni pogosto, se pa dogaja pri zelo občutljivih alergikih. Za le te je torej smotrno, da tudi njihov partner preveri svoj jedilnik in iz njega vsaj poskusno izloči živila, ki njegovi osebi povzročajo alergijske reakcije.

Nevšečnosti se lahko pojavijo tudi zaradi snovi v partnerjevih kozmetičnih sredstvih. Vodica za po britju, negovalno mleko za telo, raznolike kreme, ustna vodica … vse to lahko ob telesnem stiku preide v krvni obtok alergika in izzove alergijsko reakcijo. Če navkljub raziskovanju ne veste, kaj bi vam lahko povzročalo nevšečnosti, saj se strogo držite zdravnikovih navodil, potem ne bo odveč, če preverite, ali ste občutljivi na partnerjeve izločke.

Partner naj torej za kratek čas izloči uporabo in uživanje vsega, čemur se alergik izogiba. Kdo ve, morda pa je rešitev povsem blizu, vi pa ste jo ves čas iskali na napačnem kraju …

Ste vedeli, da ste lahko alergični na partnerjevo slino in spermo?

Foto: Shutterstock