Domov Promo Ognjič pomaga, ko stisne mraz

Ognjič pomaga, ko stisne mraz

Zima in mraz, razkužila in maske, ogrevani prostori in suh zrak, so naredili svoje.

Čas je za ognjič.

Suha, zelo suha, poškodovana koža na rokah in obrazu. Ognjič je naravna pomoč.

Ognjič so uporabljali že stari Egipčani in Rimljani, saj so poleg negovalnega, zdravilskega verjeli tudi v njegov pomlajevalni učinek. Med ameriško državljansko vojno so ga uporabljali na bojišču, z njim so oskrbovali, zdravili tudi večje rane, saj je ognjič znan tudi po tem, da hitro in lepo zaceli rane. Tako še danes ognjičeve kreme in mazila uporabljamo pri vseh vrstah ran, pri ozeblinah, po operacijah za brazgotine in predvsem za nego suhe in poškodovane kože.

Ognjičeva krema je blagodejna za nego občutljive, suhe kože, razpokanih ustnic, suhih ekcemov ter za nego dojenčkove kože in pri vnetju prsnih bradavic pri doječih materah.

Kot zanimivost velja, da ima ognjič podoben učinek kot arnika, pri tem pa ne draži kože. Zato ga pri občutljivi koži in koži, nagnjeni k alergijam, pogosto uporabljamo namesto arnike.

Najbolje, da imate ognjičevo kremo kar pri roki, tako lahko hitro poskrbite za vašo kožo, tudi ustnice.

V teh hladnih dneh pa si lahko privoščite tudi ognjičev čaj, naredite ga tako, da prelijete eno do dve veliki žlici zdravilnega čaja s skodelico vrele vode in pokrito pustite stati pet do deset minut. Če ga boste pili, boste imeli čistejšo kri in zdrava jetra.

Ognjičeva krema

Avtorica prispevka Urša Mravlje, Aromatica Slovenija, je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije.

Brezplačna objava

foto: AromaticaSlovenija