Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Včasih sem tako naveličana vsega, da bi kar izginila

KOLUMNA: Včasih sem tako naveličana vsega, da bi kar izginila

Sem ženska srednjih let z recimo normalnim življenjem, tako bi me najverjetneje opisali znanci. Ja, nekatere mi zavidajo moža, druge postavo, tretje dobro vzgojena otroka, četrti pa mislijo, da sem še vedno vredna greha. Ja, saj načeloma mi res nič ne manjka, vsakdanje skrbi, sem in tja kakšen zaplet ampak vseeno mi nekaj manjka. Ne znam opisati kaj, nekaj. Zdi se mi, da je moje življenje dolgočasno in včasih me prime, da bi kar odšla. Vse pustila in šla in se ustavila nekje, nekje in se malo zabavala. Se vam morda zdi, da nisem povsem v redu v glavi ali pa da imam neko krizo srednjih let?

Takšne prebliske imam od nekdaj, tudi, ko sem bila mlajša in samska, brez otrok. Ne znam povsem razložiti ampak ne sme mi postati dolgčas. Če se to zgodi, me lahko prime, da bom vse postavila na glavo. Vem, da ni prav, ne gre to, kar tako v življenju ampak trenutno mi res postaja dolgčas in bojim se, da me bo prijelo in si ne bom mogla pomagati.

Res je tudi, da imamo verjetno podobne občutke vsi, ker smo eno leto praktično zaprti, brez druženja, zabave ampak mene zadnje dneve tako daje, da bom skočila iz kože.  Kako naj se malo umirim?  

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, da ni lahko in zagotovo vsi čutimo nekaj podobnega. Morda je komu še mnogo huje. Poskusite se umiriti, naredite si načrt kaj boste vsak dan dodali v vsakdanji ritem, da bo bolj pestro. Pokličite prijateljico, pojdita na sprehod in dolg čvek. Poglejte najljubši film, tudi, če ste ga že 100 x, plešite v dnevni sobi. Naredite si aromatično kopel, natočite kozarec vina in se v mislih preselite nekam kjer vam je bilo res všeč in predvsem ni bilo dolgočasno. Spomnite se kakšnega razburljivega dogodka pa čeprav je že dolgo tega. Prelistajte stare albume s slikami, pokličite tistega, na katerega se večkrat spomnite, a ga niste slišali že leta.  No, nekaj zanimivih reči je že. Privoščite si nekaj, kar si želite, tudi, če je to enodnevni izlet na morje.  

Foto: Shutterstock