Domov Zabava Ljubezen po domače: Drago se je bil primoran izseliti iz stanovanja

Ljubezen po domače: Drago se je bil primoran izseliti iz stanovanja

Za naš portal je udeleženec šova Ljubezen po domače povedal svojo zgodbo.

Drago Kosmač, ki ga spremljamo v šesti sezoni šova Ljubezen po domače in ki se je že izkazal za zelo kavalirskega, je za naš portal pojasnil, zakaj se je odločil, da proda stanovanje v bloku in se preseli v hišo.

»Ja, nek primeren stanovanjski objekt, sem po operacijah na hrbtenici kar nekaj časa iskal. V Novi Gorici sem imel sicer lepo stanovanje v velikosti 105 m2. Bilo je v tako imenovanem Ruskem bloku, v katerem ni dvigala, do stanovanja pa sem imel 92 stopnic,« je pojasnil in dodal, da dokler je bil lahko športno aktiven, je šlo brez težav, ko pa so nastopile težave zaradi hrbtenice, ni več zmogel vseh teh stopnic.

»Tako sem okoli leta 2000, ali kakšno leto prej, videl oglas v časopisu, da se prodaja ta hiša v bližini Nove Gorice. Iskal sem tudi hišo prav na Krasu, vendar je v tistem času nisem našel, zato sem se odločil za to, ki je na kraškem robu in od koder imam res lep pogled na naše hribovje čez celotne zahodne Julijce, Krna, pa vse do Nanosa. Iz oljčnika pa ob lepem vremenu seže pogled tudi vrha Triglava. Ko sem se odločal o nakupu, sem si želel, da bi bil nekje na Primorskem, kje točno ni bilo pomembno. Slovenija je lepa, kamor koli se postaviš, vendar so bile v ospredju emocije, saj sem na primorsko najbolj navezan, čeprav sem dosti zahajal tudi po vsej Sloveniji, še posebej po Savinjskih krajih, saj je bil oče iz Ljubnega ob Savinji,« je pojasnil Drago.

Z nakupom hiše pa ga je čakal nov izziv, saj je bila potrebna obnove in zavihal je rokave, da se je lahko čim prej vselil. Kot je pojasnil, je veliko postoril tudi sam in ker je bil tudi gospodar svojega časa, se je prenove lotil preudarno in z razmislekom.

Drago počasi in premišljeno obnavlja svojo hiško.

»Zanjo tudi nisem najemal nikakršnih kreditov. Tako kot je prihajal denar, tako sem ga vlagal v hišo, tako, da me še vedno čaka zunanja ureditev, okolica hiše. Rad bi imel okoli nje veliko cvetlic in raznih grmovnic. Upam, da bo ta del prišel na vrsto letos. Pri sami obnovi oz. mojem vložku vanj, je bila velika ovira moj hrbet. Delal sem kolikor sem lahko in kolikor mi je dopuščal čas, ker sem imel tudi druge opravke. Ker pa je hiša “postala” kar naenkrat prevelika in je zgornje nadstropje samevalo, sem se odločil, da ga malo preuredim in naredim še en apartma, ki ga bom ponudil kolesarjem in pohodnikom, ki bi si želeli malo bolje spoznati okolico Nove Gorice, predvsem pa bližnjega Krasa,« nam je še razkril svoje načrte. Sliši se zelo obetavno, se strinjate?

Foto: Voyo