Domov Zabava Delovna akcija: Tako kruto otroštvo je imel Damir, ki živi v majhni...

Delovna akcija: Tako kruto otroštvo je imel Damir, ki živi v majhni sobi na podstrešju

Ko boste slišali njegovo zgodbo in videli, kje živi, boste zajokali …

V novi oddaji Delovne akcije, ki bo na malih zaslonih danes zvečer, bomo spoznali mamo Cvetko in njenega sina Damirja, ki živita na Koroškem.

Danes 42-letni Damir ima zelo težke spomine na svoje otroštvo. Biološkega očeta ni nikoli spoznal, videl je le njegove fotografije. Ta je namreč odšel, še preden se je Damir rodil in se ni več vrnil.

Ko je bil star dve leti, so mu diagnosticirali lažjo motnjo v duševnem razvoju, s petimi leti je odšel v zavod, domov se je vračal konec tedna. V tem času je Cvetka spoznala novega partnerja, a se je kmalu izkazalo, da je s seboj prinesel tudi alkohol in nasilje. Nasilen je bil tako do nje kot tudi do Damirja.

»Na sredi stopnic ga je ujel, ga privlekel za majico do vrat, tam ga je tako udaril s pestjo v obraz, da je ubogega pobiča odneslo do peči,« bo v joku razkrila mama Cvetka, ki se je nasilnega partnerja bala zapustiti, saj ji je grozil, da jo bo ubil.

Agonije je bilo konec, ko je storil samomor.

Foto: Voyo/posnetek zaslona

V njuno življenje je z novim partnerjem Francem končno posijalo sonce. »Zlat je bil,« se ga spominja Damir, a bolezen je terjala davek. Umrl je zaradi raka na črevesju in Cvetka je ponovno ostala sama.

Takrat je Damir sklenil, da se preseli nazaj k materi v majhno in revno sobico na podstrešju, kjer je neznosen mraz.

A zahvaljujoč svojim prijateljem in sodelavcem, bo ta sobica kmalu deležna prenove …

Foto: Voyo/posnetek zaslona

Foto: Voyo/posnetek zaslona

Exit mobile version