5 nasvetov za dober začetek tedna

<div id="midasWidget__r92"></div>

Raziskave o ponedeljkovem začetku nam nudijo številne zanimive informacije, in dejstva, da razpoloženje ljudi v ponedeljek ni slabše v primerjavi z drugimi dnevi, do teorije, da v ponedeljek ne reagiramo, ampak se spreminjamo.

Eden najboljših načinov za pripravo na odličen ponedeljek je, da si privoščite vikend, ki vas bo pomladil in obnovil. Z nekaj organizacije in načrtovanja, lahko ponedeljek pričakate z odprtimi rokami in povečate svojo produktivnost na delovnem mestu. Tukaj je pet nasvetov za vas:

1. Prihranite energijo za vikend

Mnogi ljudje imajo ves teden poln urnik in ob koncu tedna imajo samo dvodnevni počitek. Naredite vse, da se temu izognete. Soboto in nedeljo želite preživeti z dovolj energije, da dejansko počnete zabavne stvari in imate spočit delovni um, ki lahko ustvarjalno razmišlja o delu in svojem življenju.

2. Uporabite petek popoldne za pripravo na ponedeljek

Nekaj predlogov za začetek ponedeljkovega jutra:

Za ponedeljek napišite seznam opravil, kjer piše, kje ste se na koncu zadrževali ali kako nadaljevati.
Napišite podrobnejšo opombo o tem, kaj ste delali, kaj je šlo dobro, česa ste se veselili, kaj ste želeli doseči ali ujeti, in ponoviti ali idejo, ki jo želite nadaljevati.
Beležka bo spodbudna in motivirajoča, namesto da bi naredili seznam nalog. (Ne pozabite, da je to samo za vaše oči. Kaj vas bo napolnilo v ponedeljek?)

3. Načrtujte pravo kombinacijo vikend aktivnosti in dogodkov

Družina / Foto: SHUTTERSTOCK

Običajno je najboljši občutek konec tedna, ko začutimo, da bomo cel vikend lahko uživali v krogu svojih ljudi. Bolje kot kdorkoli, veste kaj deluje dobro, uspešno za vas in vašo družino. Načrtovanje sproščujočega in zabavnega vikenda zahteva dobra organizacija. Nekaj idej:

  • Opravite dejavnost, v kateri uživate
  • Jutro izkoristite za osebne namene
  • Ustvarite tradicionalne vikend aktivnosti
  • Vzemite si čas za raziskovanje in doživetje dogodivščin

4. Za konec izkoristite vikend

Ambiciozni strokovnjaki izkoristijo svoje vikende za napredovanje v karieri in poslu. Ob manj strukturiranih (in neprekinjenih) dneh je čas za kreativno razmišljanje in reševanje problemov. Poskusite si v petek naresti načrt, kaj boste počeli tudi za vikend. Ne razmišljate le o delu, ampak o tem, kaj vi radi počnete in s tem boste tudi bolj uspešni v svojem delu. 

5. Ne zapravljajte svojih nedelj

Nedeljo lahko izkoristite tako, da se vaše telo popolnoma spočije. Zjutraj se odpravite na kratko dogodivščino, kjer si boste napolnili energijo, zvečer, pa si privoščite daljši počitek. Zakaj pa ne? Ne pozabi, da ponedeljek ni tako grozen. Ko spremenimo razmišljanje, nam bo lažje!

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice