Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako odnesti čim več od pravila brez stikov

Objavljeno

V redu

Ste že kdaj bili v razmerju in ste se počutili kot da bi radi odnehali, pa vendar ste še vedno ljubili svojega partnerja? To se zgodi na neki točki, ko se počutite, da potrebujete odmor zgolj zato, da lahko ugotovite, kaj je dejansko narobe in se osebnostno izboljšate. Ni vam potrebno skrbeti, saj obstaja pravilo ki se imenuje “pravilo BREZ STIKOV,” s pomočjo katerega s svojim partnerjem prekinete razmerje za približno en ali dva tedna. V tem obdobju s strani svojega partnerja prekinete vso v obliki klicev, besedilnih sporočil, Facebooka in drugih socialnih omrežij.

“Pravilo BREZ STIKOV” obstaja že dolgo in je po statističnih podatkih pomagalo že dobršnemu številu parov. Gre za neke vrste začasni razhod, saj se dva partnerja razideta, nato pa sčasoma prideta nazaj skupaj kot par.

Med odmorom si vzamite čas, da razmislite o vsem, kar je šlo narobe. To se imenuje »faza žalovanja«. Potrebno je da žalujete, saj se tako ozdravite bolečine in jeze. Počutite se lahko povsem na psu, pa vendar morate vedeti, da boste to fazo kmalu preboleli. Ko boste blokirali vse medije komunikacije se boste začeli bolje počititi, saj boste živeli zgolj od ljubezni do sebe. Prav tako vas bo vaš partner v tem obdobju bolj pogrešal in bo storil prav vse, da bi vas dobil nazaj.

Obstajajo tri edinstvene faze pravila brez stikov, ki so opisane spodaj:

Faza ŽALOVANJA

Gre za zgodnjo fazo razhoda. V tej fazi svojemu partnerju daste čas, da žaluje zaradi izgube razmerja. Prav tako tudi vam daje čas, da svoja čustva izrazite z vključevanjem v različne družbene in telesne dejavnosti, ki vam bodo pomagale, da prebrodite to fazo.

Faza STRAHA PRED IZGUBO

Po določenem času žalovanja se bo vaš partner začel spraševati, zakaj niste v tem obdobju stopili v stik z njim. Zaradi tega ga bo postalo strah, da vas bo izgubil ali, da vas je osvojil nekdo drug. V tej fazi vas bo partner začel pogrešati in bo pripravljen storiti vse, da bi vas dobil nazaj.

Faza OKREVANJA

Foto: SHUTTERSTOCK

To je zadnja faza pravila brez stikov. Na tej točki partnerja stopita v stik eden z drugim in sta pripravljena popraviti svoje napake. V tej fazi se partnerja začneta še bolj ljubiti, saj sta si prej vzela čas da odkrijeta svojo pravo vrednost, prav tako pa tudi odpravita svoje napake, ki so povzročale težave v razmerju pred začasnim razhodom.

Razhodi so uničujoči, zaradi njih se počutite zlomljeno in prazno. Pravilo brez stikov vam bo pomagalo, da boste razhod premagali.

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Slovenski vrtičkarji pridelke rešili s pomočjo sveč

Objavljeno

V redu

Avtor

To je uporaben trik, ki so se ga med aprilskim prihodom nizkih temperatur posluževali številni vrtičkarji.

Aprila nas je močno vznejevoljila vrnitev nizkih temperatur, ki so prizadele zlasti sadno drevje in vrtnine. Da bi preprečili pozebo, so se mnogi posluževali preventivnih ukrepov, vendar vsi žal niso obrodili sadov. Je pa vsekakor vredno omeniti trik za zaščito rastlin v rastlinjaku, saj so vrtičkarji z njim poželi daleč največji uspeh in odlično zaščitili vrtnine.

Ogrevanje rastlinjaka z nagrobnimi svečami

Ko se boste prihodnjič spraševali, kako vrtnine v rastlinjaku zaščititi pred nizkimi temperaturami, se spomnite na trik z nagrobnimi svečami, ki jih prižgete in čez noč namestite okoli rastlin. S tem boste dosegli, da se bo prostor segrel za kar nekaj stopinj nad ničlo, kar bo vrtnine obvarovalo pred pozebo. Da bo učinek še boljši, vrtnine prekrijte s kopreno.

Pozor! Ko nameščate sveče v rastlinjak, bodite pozorni na to, kam in kako jih boste postavili. Če bi se denimo sveča prevrnila na kopreno, lahko zlahka zanetite požar. Za varno namestitev tako poskrbite, da se bodo sveče nahajale na ravni podlagi, denimo na betonski ali kovinski plošči. Nekateri za varnost poskrbijo tudi tako, da sveče (eno ali več) postavijo v glineno ali odsluženo emajlirano posodo.

Foto: Pixabay

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Zakaj folk misli, da lahko sika na druge

Objavljeno

V redu

Avtor

Nikoli ne bom razumela zakaj nekateri, zadnje čase se mi zdi, da večina, misli, da lahko komentira, daje pripombe, sika na vsakega, ki pride mimo. Kako so si to zamislili, da si pač lahko, kar dovolijo.

Grem iz trgovine s polnim vozičkom, ker bi rada nakup odpeljala v avto in tam v miru zložila in tudi zaradi teže, pa saj to nima veze, ker tip, ki vstopa v trgovino z dvignjenim glasom reče proti meni; a boš zmogla? Halo, kdo pa si ti, da me tako ogovarjaš, da spuščaš pripombe, da me tikaš? Sem ravno hotela odgovoriti ne in mu v roke poriniti voziček pa ga že ni bilo več.  Takih je vse več, vsak dan se kakšen najde. A mislijo, da so smešni al kaj, vsemogočni? Pred pošto me je nazadnje en nahrulil, da sem bila nekam dolgo not? Ne razumem. Tega res ne razumem, s kakšno pravico se vsak, ki mu je malo dolgčas al pa bi rad dobil svojih par sekund pozornosti obregne ob prvega, ki pride mimo. Kje je olika, osnova obnašanja, spoštovanja? In ne niso vedno le moški, tudi kakšna ženska me je nahrulila, če grem v trgovino? Ja, če čakam pred trgovino zaradi omejitve  števila oseb, verjetno grem v trgovino, na uro nisem prišla gledat. No in to ni bilo takole; a čakate za v trgovino? To je bilo; a boš šla not, v trgovino al kaj čakaš?

Kljub maski se vidi, da sem gospa v zrelih letih in takšno obnašanje je zame nedopustno pa me že mika, da bi kaj rekla, ampak kaj, kaj naj pa rečem, saj ne bi razumeli oziroma z ljudmi, ki nimajo osnov obnašanja verjetno ne bi prišla daleč. Ignoriram in si mislim svoje, se mi pa zdi to skrajno neprimerno in žaljivo. Kaj menite?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, žal je tovrstne komunikacije vse več. Vse več dvigovanja glasu in vse več tega, da si mnogi res dovolijo preveč, ko kar tako tikajo, po vaše sikajo, imajo pripombe, komentarje. Brez osnovnega  bontona, spoštljive komunikacije, brez dober dan in tako naprej.  Vse se da z dobro komunikacijo, vse se da, če se hoče, je pa res, da se zadnje čase prav ti, ki jih opisujete počutijo še pomembnejši, saj prav tako komunikacijo slišijo vsak dan s strani tistih, ki nas dnevno nagovarjajo, tudi v medijih, žal.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO