Domov Življenjski Stil Kako odnesti čim več od pravila brez stikov

Kako odnesti čim več od pravila brez stikov

Ste že kdaj bili v razmerju in ste se počutili kot da bi radi odnehali, pa vendar ste še vedno ljubili svojega partnerja? To se zgodi na neki točki, ko se počutite, da potrebujete odmor zgolj zato, da lahko ugotovite, kaj je dejansko narobe in se osebnostno izboljšate. Ni vam potrebno skrbeti, saj obstaja pravilo ki se imenuje “pravilo BREZ STIKOV,” s pomočjo katerega s svojim partnerjem prekinete razmerje za približno en ali dva tedna. V tem obdobju s strani svojega partnerja prekinete vso v obliki klicev, besedilnih sporočil, Facebooka in drugih socialnih omrežij.

“Pravilo BREZ STIKOV” obstaja že dolgo in je po statističnih podatkih pomagalo že dobršnemu številu parov. Gre za neke vrste začasni razhod, saj se dva partnerja razideta, nato pa sčasoma prideta nazaj skupaj kot par.

Med odmorom si vzamite čas, da razmislite o vsem, kar je šlo narobe. To se imenuje »faza žalovanja«. Potrebno je da žalujete, saj se tako ozdravite bolečine in jeze. Počutite se lahko povsem na psu, pa vendar morate vedeti, da boste to fazo kmalu preboleli. Ko boste blokirali vse medije komunikacije se boste začeli bolje počititi, saj boste živeli zgolj od ljubezni do sebe. Prav tako vas bo vaš partner v tem obdobju bolj pogrešal in bo storil prav vse, da bi vas dobil nazaj.

Obstajajo tri edinstvene faze pravila brez stikov, ki so opisane spodaj:

Faza ŽALOVANJA

Gre za zgodnjo fazo razhoda. V tej fazi svojemu partnerju daste čas, da žaluje zaradi izgube razmerja. Prav tako tudi vam daje čas, da svoja čustva izrazite z vključevanjem v različne družbene in telesne dejavnosti, ki vam bodo pomagale, da prebrodite to fazo.

Faza STRAHA PRED IZGUBO

Po določenem času žalovanja se bo vaš partner začel spraševati, zakaj niste v tem obdobju stopili v stik z njim. Zaradi tega ga bo postalo strah, da vas bo izgubil ali, da vas je osvojil nekdo drug. V tej fazi vas bo partner začel pogrešati in bo pripravljen storiti vse, da bi vas dobil nazaj.

Faza OKREVANJA

Foto: SHUTTERSTOCK

To je zadnja faza pravila brez stikov. Na tej točki partnerja stopita v stik eden z drugim in sta pripravljena popraviti svoje napake. V tej fazi se partnerja začneta še bolj ljubiti, saj sta si prej vzela čas da odkrijeta svojo pravo vrednost, prav tako pa tudi odpravita svoje napake, ki so povzročale težave v razmerju pred začasnim razhodom.

Razhodi so uničujoči, zaradi njih se počutite zlomljeno in prazno. Pravilo brez stikov vam bo pomagalo, da boste razhod premagali.