Domov Življenjski Stil Neverjetna moč sode: Uporabite jo lahko tudi tako!

Neverjetna moč sode: Uporabite jo lahko tudi tako!

Soda bikarbona odpravi madeže. (foto: Shutterstock)

Soda bikarbona je že dolgo znana kot čudežno zdravilo. Z njo lahko zdravimo različne, tudi hude bolezni, učinkovita pa je tudi na mnogo drugih načinov. Uporabite jo!

Očistite umazanijo iz posode

Če se vam je prismodila hrana, če imate zelo umazano posodo, jo lahko očistite povsem enostavno. Natresite nekaj sode v posodo, dodajte vodo, postavite na štedilnik, kjer naj počasi vre nekaj minut. Umazanija bo popolnoma odstopila.

Madeži na oblačilih

Če imate na oblačilu madež, nanj natresite nekaj sode, dodajte par kapljic vode, dobro vtrite in pustite pol ure. Nato operite. Madeža ne bo več. Enako lahko očistite tudi madeže na kavču, preprogi …

Žvečilni gumi

Tudi žvečilni gumi lahko hitro in brez truda ostranite s tekstila, z las. Natresite nanj nekaj sode, vtrite in po nekaj minutah samo podrgnite s krtačo.

Osvežite pralni in pomivalni stroj

V boben pralnega stroja stresite lonček sode in vključite program za daljše pranje. Stroj naj bo prazen. Na tak način ga boste temeljito očistili. Tudi oblačila ne bodo imela neprijetnega vonja, ko jih boste prali. Enako naredite tudi s pomivalnim strojem. Natresite v dozirno posodo sodo in vključite dolgi program. Iz pomivalnega stroja ne bo več neprijetnih vonjav, pa še popolnoma čist bo.

Očistite stranišče

Nasujte nekaj sode v straniščno školjko in pustite delovati. Nato zdrgnite s krtačko za stranišče. Školjka bo dezinficirana.

Foto: Shutterstock