Connect with us

Glasba

Žigan Krajnčan predstavlja svoj prvi singel Don’t Keep The Love Waiting

Objavljeno

on

Plesalec, koreograf in glasbenik Žigan Krajnčan predstavlja svoj prvi singel Don’t Keep The Love Waiting.

Gre za Žiganov prvi singel v sklopu njegovega prav tako prvega samostojenga glasbenega projekta, imenovanega Fusion Reactor, s katerim načrtuje tudi pester multižanrski album.

Žigan Krajnčan preučuje fuzijo petja in plesa. Zanima ga predvsem raziskovanje potenciala povezave med plesom in petjem, kar se razkriva tudi skozi njegov umetniški izraz, ali kot pove sam: »Zanima me raziskovanje petja in plesa in giba in glasbe. To je res povezano. In ta občutek, ko se vizualna podoba ujame z glasbo in skupaj potujeta v moment, je res neprecenljiv. Zdi se mi, da je pri tej fuziji potencial tako velik, da bi ga bilo škoda ne odkriti. Tehnično pa je res težko, veliko lažje je delati eno stvar naenkrat kot pa dve, ali pa tri. Sam sem po horoskopu tehtnica in si izberem ravnotežje med improvizacijo in pripravljenim performansom. Na primer tako lahko pojem nekaj, kar znam in vem in sem vadil, plešem pa gibe, ki se mi zgodijo zaradi petja ali glasbe. Tako se mi zdi, da se dve umetniški smeri pogovarjata med seboj. In to mi je lepo. Zato to delam.”

O nastanku prvega singla, ki ga je ustvaril v sodelovanju s svojim očetom Lojzetom Krajnčanom, pa Žigan pove: »Oče mi je pokazal skladbo, ki jo je napisal za Big Band, a še ni imela glavne melodije. To se je dogajalo v času epidemije in ravno takrat sva bila oba z očetom fascinirana nad Jacobom Collierjem. Tako sva dobila idejo, da bi vse instrumente odpel, bobne pa odbeatboxal. Jaz sem k skladbi dodal še glavno melodijo in besedilo. Res sem srečen, da lahko sodelujem s tako izvrstnim, izmojstrenim glasbenikom in skladateljem. Zame je bil ta glasbeni izziv res v užitek in inspiracijo.«

Izid singla pa je pospremil tudi z zanimivim video, o nastanku katerega Žigan pove: »Video je ustvaril Borut Bučinel, s katerim že dolgo sodelujeva v predstavah. Bučinel vedno ustvari magično lučno oblikovanje in fotografira neulovljive performative momente. Res mojster.«

Foto: Borut Bučo Bučinel

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals