Kontaktirajte nas

Glasba

Žan Serčič in Emkej predstavljata skladbo Nisva kul

Objavljeno

V redu

Ko pop in rap združita moči v moderni produkciji in iskrenem, rahlo družbeno kritičnem besedilu, dobimo Nisva Kul.

Nisva kul je novi singel z albuma Žana Serčiča – ‘‘Iz Moje Sobe”, h kateremu je povabil slovenskega reperja, ki vedno pove, kar si misli. To je štajerska naveza Marko Kocjan – Emkej.

Na prvo poslušanje sproščen melodični pop v sebi nosi veliko sonične zanimivosti in premišljenosti aranžmaja, ki je nastajal v legendarnem Studiu Metro s pomočjo glasbenikov, ki že več let sokreirajo slovensko glasbeno sceno. Med drugimi so to: Jani Hace, Denis Horvat, Janez Križaj, Sergej Ranđelovič – Runjoe, Peter Ošlaj …

Emkej je o sodelovanju z Žanom Serčičem povedal: »Z Žanom sva se med ustvarjanjem komada in spota super ujela. Oba naju vodi želja po ustvarjanju kvalitetnih izdelkov in ne želja po slavi ter navidezni sreči, kar je tudi sporočilo komada Nisva kul. Ljubezen je edina stvar, ki nas reši – to povem na koncu vsakega svojega koncerta. Če je tvoja želja biti slaven in všeč drugim, potem moraš razmislit še enkrat.«

»Z ustvarjalno ekipo Stanovanje 38 smo z zgodbo v videospotu želeli prikazati ogledalo današnji družbi, v kateri vsi brezglavo hitimo, zatopljeni v opravke in telefone brez nasmeška na obrazu. Živimo v naglici in pod stresom, le malokrat pa si vzamemo čas drug za drugega v resničnem življenju, brez da bi ob tem strmeli v ekrane. Tudi tokrat pa smo želeli dokazati, da ljubezen premaga tudi takšne ovire,« pa je o videu povedal Žan Serčič.

V videospotu se resnični svet meša z domišljijskim, kar dovoljuje, da v njem zaživijo fantazije. Spoznamo dva protagonista: dekle, ki vidi fanta, ta pa je zatopljen v virtualni svet na svojem telefonu, svojo vrednost išče na socialnih omrežjih in verjame, da bo tam našel tisto, kar ga naredi “kul”. Dekle takoj prepozna, da je fant vreden veliko več, kot si želi priznati, in mu pokaže, da je lahko kul tudi na prizemljen, resničen način in ne samo na ekranu svojega telefona. Uspe ji dobiti pozornost fanta in ga pripeljati do realizacije, da se mu ni treba pretvarjati in da so resnični odnosi vredni veliko več od virtualnih. Srečna sta lahko tudi, če ne ustrezata vsem družbenim normam in pričakovanjem.

Foto: Toni Konrad

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Glasba

Se spomnite skupine Power dancers? Poglejte, kako so videti danes

Objavljeno

V redu

Avtor

Glasbena skupina Power dancers je navduševala v devetdesetih. Vas zanima, kako so videti in kaj članice počnejo danes?

Pred petindvajsetimi leti so na glasbeno sceno zakorakala štiri postavna dekleta: Nadka, Cvetana, Mateja in Špela in navdušile s pesmijo Ujemi me. Delovale so deset let in izdale šest albumov ter posnele 13 video spotov.

Dekleta so navduševala mnoge tako s svojim glasom kot tudi stasom. Kjer koli so se pojavila, je bila zabava zagotovljena.

Kaj pa danes?

Radio Salomon, Ljubljana, Studio guest (Power dancers), , 18-Oct-2016, (Photo by: Grega Wernig / M24.si)

Natka, Cvetana in Mateja imajo vsaka svojo plesno šolo, vse pa imajo tudi družino. Natka ima dva sinova, Mateja tri sinove, Cvetana tri hčerke in Špela dve hčerki.

Natka pa se rada oglasi tudi preko Instagram računa.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Legendo, Đorđa Balaševića so pokopali, oboževalci še vedno žalujejo ob njegovi glasbi

Objavljeno

V redu

Avtor

Družina glasbene legende Đorđa Balaševića ni želela predolgo čakati na zadnje slovo. V krogu najožje družine je bil v Novem Sadu pogreb ob glasbi tamburašev.  Oboževalci po celotni regiji pa še vedno žalujejo s pesmijo, svečami in sporočili, ki jih glasbeniku puščajo v slovo skupaj z rožami, plišastimi medvedki in svečami. 
Celotna regija tudi po pogrebu žaluje za panonskim mornarjem, glasbenikom Đorđem Balaševićem, ki je umrl v petek, 19. februarja 2021 v Kliničnem centru Vojvodine zaradi pljučnice, ki jo je povzročil koronavirus.

Na mestni hiši smo ugasnili luči, da bi izrazili bolečino in žalost z družino. To je težek trenutek za družino Balašević, pa tudi za celo mesto, državo in regijo. Novi Sad po njegovi smrti ne bo več isti “je župan Novega Sada Miloš Vučević zapisal na Twitterju. Pogreba se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković
Družina, prijatelji in oboževalci slavnega pevca, ki je umrl v starosti 68 let, ne morejo zadržati solz, v številnih mestih po regiji se oboževalci še zbirajo in prižigajo sveče ter puščajo sporočila kot zadnji pozdrav svojemu idolu.

Oboževalci se že od petka zbirajo v Beogradu, v Novem Sadu, Zagrebu, Osijeku in številnih drugih mestih, s solzami v očeh prepevajo Balaševićeve pesmi, prižigajo sveče, pokojnemu glasbeniku puščajo medvedke in sporočila.

foto: AROSLAV PAP/TANJUG/CROPIX, RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Hči Davida Bowieja podedovala talent in glas

Objavljeno

V redu

Avtor

Končno je objavila pesem!

Odkar je prišla na svet, so jo slavni starši imenovali otrok ljubezni, postala je središče sveta in obogatila njuno ljubezensko pravljico. zdaj pa lepa 20-letna Aleksandria Zahra Jones razkriva svoj talent.

Dvajsetletna Aleksandria Jones, hči pokojnega glasbenika Davida Bowie-ja in nekdanjega supermodela Iman, svojo umetniško linijo in talente neguje že od malih nog. Tisto, s čimer se je Lexi hvalila, še bolj pa njena ponosna mama, je njen talent za slikanje, zdaj pa je končno razkrila tudi, da je od pokojnega očeta podedovala fenomenalen glas. Bowiejeva hči si je končno upala objaviti posnetek svojega petja. Kot je priznala, je za to gesto potrebovala veliko poguma, kar niti ni čudno glede na avtoriteto njenega očeta. Toda posnetek razkriva, da res ni razloga za strah.

“Popolnoma sem prestrašena pred to objavo. Ves čas sem raztrgana med tem ali jo sovražim ali ljubim, a je ****. In tako je tukaj posnetek nedokončane pesmi brez imena, ki sem jo posnela precej pijana in na to sem ponosna, če imam res dober dan” je ob zvočnem posnetku pesmi, ki jo je sama napisala in zapela, zapisala Lexie.

Odzivi so zelo pozitivni, številni sledilci, ki so večinoma ljubitelji njenega pokojnega očeta, so nad načinom, kako Lexi poje, resnično navdušeni.

Odzval se je tud ponosni starejši brat, 49-letni Duncan Jones, sin iz prvega zakona Davida Bowie-ja, ki je pesem delil s svojimi sledilci na Twitterju.

Pravkar sem ugotovil, da moja sestra zna peti! Torej, tja so šli ti geni” se je pošalil Duncan.

foto: SPLASH/PROFIMEDIA

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nina Pušlar s svojo skladbo Ni ona retro

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO