Žan Serčič in Emkej predstavljata skladbo Nisva kul

Ko pop in rap združita moči v moderni produkciji in iskrenem, rahlo družbeno kritičnem besedilu, dobimo Nisva Kul.

Nisva kul je novi singel z albuma Žana Serčiča – ‘‘Iz Moje Sobe”, h kateremu je povabil slovenskega reperja, ki vedno pove, kar si misli. To je štajerska naveza Marko Kocjan – Emkej.

Na prvo poslušanje sproščen melodični pop v sebi nosi veliko sonične zanimivosti in premišljenosti aranžmaja, ki je nastajal v legendarnem Studiu Metro s pomočjo glasbenikov, ki že več let sokreirajo slovensko glasbeno sceno. Med drugimi so to: Jani Hace, Denis Horvat, Janez Križaj, Sergej Ranđelovič – Runjoe, Peter Ošlaj …

Emkej je o sodelovanju z Žanom Serčičem povedal: »Z Žanom sva se med ustvarjanjem komada in spota super ujela. Oba naju vodi želja po ustvarjanju kvalitetnih izdelkov in ne želja po slavi ter navidezni sreči, kar je tudi sporočilo komada Nisva kul. Ljubezen je edina stvar, ki nas reši – to povem na koncu vsakega svojega koncerta. Če je tvoja želja biti slaven in všeč drugim, potem moraš razmislit še enkrat.«

»Z ustvarjalno ekipo Stanovanje 38 smo z zgodbo v videospotu želeli prikazati ogledalo današnji družbi, v kateri vsi brezglavo hitimo, zatopljeni v opravke in telefone brez nasmeška na obrazu. Živimo v naglici in pod stresom, le malokrat pa si vzamemo čas drug za drugega v resničnem življenju, brez da bi ob tem strmeli v ekrane. Tudi tokrat pa smo želeli dokazati, da ljubezen premaga tudi takšne ovire,« pa je o videu povedal Žan Serčič.

V videospotu se resnični svet meša z domišljijskim, kar dovoljuje, da v njem zaživijo fantazije. Spoznamo dva protagonista: dekle, ki vidi fanta, ta pa je zatopljen v virtualni svet na svojem telefonu, svojo vrednost išče na socialnih omrežjih in verjame, da bo tam našel tisto, kar ga naredi “kul”. Dekle takoj prepozna, da je fant vreden veliko več, kot si želi priznati, in mu pokaže, da je lahko kul tudi na prizemljen, resničen način in ne samo na ekranu svojega telefona. Uspe ji dobiti pozornost fanta in ga pripeljati do realizacije, da se mu ni treba pretvarjati in da so resnični odnosi vredni veliko več od virtualnih. Srečna sta lahko tudi, če ne ustrezata vsem družbenim normam in pričakovanjem.

Foto: Toni Konrad

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com