Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Psihološki triki: Kako ob nesramnih ljudeh ostati miren?

Objavljeno

V redu

S svojo nesramnostjo v vas vzbudijo paleto občutkov, ki vam niso v ponos. Če jim boste postregli z zrcalnim odzivom, se boste zgolj spustili na njihovo raven. Kaj ko bi jim raje servirali prijaznost?

Del vaše družbe zagotovo sestavljajo tudi neotesani in nesramni posamezniki, ki okoli sebe stresajo gnev in žaljivke ter se požvižgajo na čustva drugih ljudi. Kako doseči, da vam pogovor z njimi ne bo povzročal stresa in kako ohraniti mirnost do te mere, da lahko ostanete na kulturnem, prijaznem nivoju?

Če imate opraviti z težkim primerom žaljivega neotesanca, s katerim je skorajda nemogoče vzpostaviti normalen odnos in mirno komunikacijo, se nemudoma otresite čustvenih okvirjev ter preskočite v čevlje tretje osebe. Vedenje sogovornika si skušajte razložiti iz vidika psihološke obravnave, ta preskok v razmišljanju in odsotnost čustev vam bosta omogočila, da boste ohranili mirnost, dejstvo, da obstajajo vzroki za sogovornikove izpade, pa vam bo dalo moč, da ostanete zvesti kulturnemu komuniciranju.

Zakaj je nekdo nenehno nesramen in žaljiv? Pomagalo vam bo, če boste razumeli, da te osebe pravzaprav niso tako dominantne in samozavestne, kot se vam predstavljajo. V resnici gre nemalokrat za ranjene duše, ki se skušajo iz oklepa lastne žalosti in nesreče izviti tako, da pod seboj tlačijo druge ljudi.

Naj navedemo nekaj razlogov za nesramno vedenje:

–          Nizka samopodoba: Oseba se slabo počuti v svoji koži. Ni zadovoljna s svojim življenjem, je žalostna in nesrečna. Svoje občutke izboljšuje s poniževanjem drugih

–          Nezmožnost soočenja z lastnim neuspehom: Oseba jezo in bes prenaša na okolico.

–          Ljubosumje in zavist: Oseba vam je nevoščljiva. Meni, da vse to, kar imate vi, pripada tudi njej. Ker tega ne more doseči, vas želi užaliti, ponižati in prizadeti.

–          Želja po nadvladi, občutku vpliva in moči: Človek si spoštovanja ne more pridobiti na silo, a zdi se, da dotična oseba tega preprosto ne razume, saj z vso silo pritiska na napačne gumbe.

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Domač piling, ki vrača koži mladost in sijaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Imate tudi vi radi naravne nasvete za nego kože? Potem si le pripravite ta odličen piling, s katerim bo vaša koža gladka, napeta, čista, sijoča kot še nikoli.

Piling je zelo pomemben, saj z njim odpravljamo nečistočo in odmrle celice, poleg tega pa skrbimo, da se koža hitreje obnavlja, je bolj elastična in sijoča.

Dermatologi svetujejo, da piling izvajamo enkrat tedensko. Seveda so najboljša izbira doma pripravljeni pilingi iz naravnih in zdravih sestavin.

Recept, ki smo ga našli za vas, vas bo zagotovo navdušil že po prvi uporabi.

Piling za nego obraza je pripravljen iz medu, zelenega čaja in sladkorja.

Skuhajte zeleni čaj in počakajte, da se ohladi. Nato žlico zelenega čaja pomešajte z žlico medu in sladkorja. Če se vam zdi, da je zmes preredka, dodajte še nekaj sladkorja.

Nato piling nanesite na čist obraz in masirajte nežno s krožnimi gibi vsaj nekaj minut.  Masko nato pustite na obrazu še deset minut, da sestavine dobro nahranijo kožo.

Sperite s toplo vodo in obrišite z mehko brisačko. Koža bo gladka, napeta in sijoča.

Naravne sestavine so najboljša izbira za nego kože. (foto: Shutterstock)

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Rumena torbica bo kraljica letošnjega poletja

Objavljeno

V redu

Avtor

Če želite tudi letos biti zelo modne, potem potrebujete rumeno torbico.

Letošnji modni hit bo rumena torbica, ta je lahko zelo majhna ali velika, pomembno je le, da je rumena.

Kako jo kombinirati?

Modni strokovnjaki svetujejo, da jo nosite poleg nevtralnih barv. Izberite črno ali belo barvo oblačil, tudi siva je primerna izbira. Pristajala pa bo tudi k modrim kavbojkam.

Seveda pa ne pozabite še na kak rumen dodatek. Omislite si lahko rumene uhane, uro, sandale.

Za tiste, ki si upajo več, pa modni strokovnjaki prikimavajo, da lahko svojo modno rumeno torbico nosite tudi v kombinaciji z rdečo, oranžno ali zeleno barvo oblačil.

Na rumeno torbico prisega tudi igralka Emma Watson.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO