Connect with us

Življenjski Stil

Psihološki triki: Kako ob nesramnih ljudeh ostati miren?

Published

on

S svojo nesramnostjo v vas vzbudijo paleto občutkov, ki vam niso v ponos. Če jim boste postregli z zrcalnim odzivom, se boste zgolj spustili na njihovo raven. Kaj ko bi jim raje servirali prijaznost?

Del vaše družbe zagotovo sestavljajo tudi neotesani in nesramni posamezniki, ki okoli sebe stresajo gnev in žaljivke ter se požvižgajo na čustva drugih ljudi. Kako doseči, da vam pogovor z njimi ne bo povzročal stresa in kako ohraniti mirnost do te mere, da lahko ostanete na kulturnem, prijaznem nivoju?

Če imate opraviti z težkim primerom žaljivega neotesanca, s katerim je skorajda nemogoče vzpostaviti normalen odnos in mirno komunikacijo, se nemudoma otresite čustvenih okvirjev ter preskočite v čevlje tretje osebe. Vedenje sogovornika si skušajte razložiti iz vidika psihološke obravnave, ta preskok v razmišljanju in odsotnost čustev vam bosta omogočila, da boste ohranili mirnost, dejstvo, da obstajajo vzroki za sogovornikove izpade, pa vam bo dalo moč, da ostanete zvesti kulturnemu komuniciranju.

Zakaj je nekdo nenehno nesramen in žaljiv? Pomagalo vam bo, če boste razumeli, da te osebe pravzaprav niso tako dominantne in samozavestne, kot se vam predstavljajo. V resnici gre nemalokrat za ranjene duše, ki se skušajo iz oklepa lastne žalosti in nesreče izviti tako, da pod seboj tlačijo druge ljudi.

Naj navedemo nekaj razlogov za nesramno vedenje:

–          Nizka samopodoba: Oseba se slabo počuti v svoji koži. Ni zadovoljna s svojim življenjem, je žalostna in nesrečna. Svoje občutke izboljšuje s poniževanjem drugih

–          Nezmožnost soočenja z lastnim neuspehom: Oseba jezo in bes prenaša na okolico.

–          Ljubosumje in zavist: Oseba vam je nevoščljiva. Meni, da vse to, kar imate vi, pripada tudi njej. Ker tega ne more doseči, vas želi užaliti, ponižati in prizadeti.

–          Želja po nadvladi, občutku vpliva in moči: Človek si spoštovanja ne more pridobiti na silo, a zdi se, da dotična oseba tega preprosto ne razume, saj z vso silo pritiska na napačne gumbe.

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Vas pestijo glivice na nohtih? S temi triki jih boste hitro odpravili

Published

on

V prispevku boste našli super nasvete, s katerimi se boste končno rešili trdovratnih glivic. Le te se še posebej rade razmnožujejo na nohtih na nogah, prija jim vlažno okolje. Zato je prvo pravilo, da po prhanju ali umivanju nog le te vedno obrišete do suhega.

Če se pojavijo glivice, se noht odebeli, postane lahko več plasten ali pa rumenkaste barve. Postane lahko lomljiv in na pogled nezdrav.

Kako se rešiti glivic?

Soda bikarbona

Pomaga vam lahko soda bikarbona. V toplo vodo dodajte nekaj žličk sode bikarbone in v takšno mešanico za 20 minut potopite noge. Ponavljajte vsak večer.

Soda bikarbona uničuje glivice.

Eterična olja

Eterično olje cimeta, origana ali čajevca uspešno odpravlja glivice. Vsako jutro in vsak večer kanite kapljico eteričnega olja na noht, masirajte in pustite, da se posuši. Vztrajajte.

Ustna vodica

Tudi ustna vodica v kombinaciji z jabolčnim kisom vam lahko pomaga. Zmešajte obe sestavini v enakem razmerju in v takšno mešanico potopite nohte. Vztrajajte 20 minut in redno ponavljajte.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

Koronavirus uničuje prijateljske odnose

Published

on

Tudi vi opažate, da teme povezane z novim koronavirusom krhajo vaše prijateljske vezi? Kako ravnati, da trenutna situacija ne bi vplivala na odnose z ljudmi, ki so vam ljubi?

Pred skoraj enim letom je novi koronavirus zarezal v naša življenja in ves svet postavil na glavo. Ne le, da je bitka za zdravje prinesla drastične spremembe v našem načinu življenja, raznoliko dojemanje izrednih razmer vpliva tudi na odnose med ljudmi. V minulih mesecih smo se tako znašli na različnih bregovih, kjer prepričani v svoj prav zagovarjamo stališča in se čudimo ozkoglednosti tistih, ki nam žugajo iz nasprotnega brega.

Ste se zaradi nasprotujočih si mnenj tudi vi znašli v sporu z ljudmi, ki so vam ljubi? Morda se z njimi niste soočili brez dlake na jeziku, jih pa kljub temu ne vidite več v isti luči kot poprej, kar pošteno krha vezi, ki so vas prepletale doslej.

Medtem ko nekateri ne verjamejo v obstoj novega koronavirusa, strastno nasprotujejo ukrepom in cepljenju, drugi obupavajo nad brezbrižnostjo množice, ki družbo z nespoštovanjem ukrepov oddaljujejo od vzpodbudnejših rezultatov. Med bregovi se kakopak krešejo še ohlapnejša mnenja, vsem skupaj pa je skupno to, da vsi ravnamo v veri, da so naša prepričanja in dejanja najboljša za nas in naše najdražje. In nemara je ravno to tisto, kar vam lahko pomaga ohraniti prijateljske odnose. Zavedanje, da obrazi, ki vam ta trenutek niso več znani, ne nasprotujejo vašemu mnenju, ker v sebi nosijo zlo, pač pa, ker iskreno verjamejo, da sledenje njihovi poti prinaša vrnitev izgubljenega sveta.

Koronavirus krha odnose.

Čeprav je težko, je v teh časih sila pomembno, da ostanemo strpni ter da skušamo razumeti, da je ob tako številčni skupnosti nemogoče, da bi vsi sledili popolnoma enakim prepričanjem. Vsak izmed nas s seboj prinaša nešteto resnic. Zatorej negujte odnose s temami, ki so vas nekoč povezovale, opomnite se, zakaj ste drug drugega vzljubili in odrinite na stran strastne razprave o virusu, sicer bo za njim nekoč ostalo tudi veliko pogorišče prijateljskih vezi.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

Dilema: Bo pravi moški v prihodnje oblečen v rožasto bluzico z mašnjo?

Published

on

Fluidna kolekcija za moške podira meje, polna je torbic, nakita in rožastih bluzic.

Diorjeva modna kolekcija za pomlad 2021, namenjena moškim, je ugledala luč sveta. Zvezde kampanje, ki je takoj pritegnila zanimanje javnosti, so moški manekeni Babacar N’doye, Jeremiah Berko in Samer Rahm, medtem ko je za samo zbirko odgovoren Kim Jones, oblikovalec katere seznam tesnih prijateljev vključuje Kate Moss, Kanye Westa in Davida Beckhama.
Ko je dobil službo v Diorju, je Jones dejal, da si vodstvo podjetja želi “več barv in iger“, in to je zagotovo izpolnil. V moški kolekciji, ki jo je predstavil prevladujejo pisani cvetlični vzorci in pleteni kosi v pastelnih barvah in drznih kombinacijah.

S to fluidno kolekcijo Dior na prizorišče vrača kratke hlače in predlaga, naj si moški upajo nositi bluze z mašnjami ter kombinacije odtenkov in materialov, ki si jih do zdaj niso upali. Torbice so absolutni hit moške kolekcije, decentni izrezi na hrbtu pika na i, osupljivi nakit pa jemlje sapo, tudi ženskam. Vprašanje je le zakaj? Zaradi kolekcije same, šoka ali bojazni, da bodo moški brskali po njihovih omarah. Na vas je, da si mislite kaj bo ženskam težje posoditi, torbico, nakit ali svileno bluzico?

Foto: Dior

Continue Reading

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nika Zorjan s svojo skladbo Poljubi me na božič.

Zadnje novice

Kategorije

Ad

POPULARNO