Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Tudi ta kraljevi par je izgnan

Objavljeno

V redu

Meghan in Harry nista edina!

Princesa Marie, žena danskega princa Joachima, je v intervjuju povedala, da s svojim možem – proti njuni volji – živi v Franciji. “To ni bila najina izbira, želim, da ljudje to vedo,” je dejala in vznemirila duhove.

V senci Megxita je bil odhod z drugega evropskega dvora praktično neopažen. Danski princ Joachim (51), mlajši brat prestolonaslednika Frederika, se je leta 2019 z družino preselil v Pariz, menda se je udeležil vojaškega programa usposabljanja, vendar je usposabljanje že zdavnaj zaključil in se še ni vrnil v domovino . Danci so se začeli zavedati, da je tudi na njihovem dvoru nekaj gnilega potem, ko sta Joachim in njegova žena Marie dala intervju kopenhagenski trač reviji “Se og Hør”. Povod za pogovor je bila novica, da se Joachim pripravlja na novo vlogo vojaškega atašeja danskega veleposlaništva v Franciji. V nekem trenutku je princesa Marie brez provokacije izjavila, da so v Francijo prišli proti svoji volji.

Od te izjave naprej se ugiba, zakaj je kraljevska hiša Glücksburg spakirala Joachima čez mejo in kakšne prestolne igre se igrajo na Danskem. Očitno se je vse, tako kot na britanskem dvoru, začelo s prepirom med bratoma. Joachim in Marie, starša štirih otrok, sta se poročila leta 2008 in prva leta zakonske zveze po lastni izbiri preživela v osamljenem gradu na polotoku Jutland. Ko so se vrnili v prestolnico, so se začeli prepiri s princem Friderikom in njegovo ženo Mary, nekdanjo manekenko rojeno v Tasmaniji.

Princesi Marie in Mary  foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Prestolonaslednik je priljubljen med Danci in zdi se, da te priljubljenosti ne želi deliti z mlajšim bratom. 
Joachim je želel bolj sodelovati pri opravljanju protokolarnih dolžnosti in pogosteje mahati z balkona, a je bil Frederik proti temu, med drugim zato, ker bi to povečalo stroške, takšnega  scenarija pa ne želijo niti davčni zavezanci. Na Danskem je kraljeva družina priljubljena tudi zato, ker je za vzdrževanje razmeroma poceni, le deset milijonov evrov na leto. Za primerjavo, britanski dvor pogoltne vsaj 82 milijonov funtov na leto. Princu Joachimu iz državne blagajne plačajo komaj pol milijona evrov na leto. Princ Frederick in princesa Mary se navadno vozita s kolesi po prestolnici, da bi pokazala, kako zmerna, moderna in okoljsko ozaveščena sta.

Čeprav več kot 70 odstotkov Dancev podpira monarhijo, se danska kraljica Margareta II. zaveda kako hitro se lahko spremeni javno mnenje in zato ni hotela tvegati, da bi se prepiri med sinovoma razvneli v večji škandal. Joachimu naj bi rekla, da mu bo v Franciji bolje, tam je prav tako preživel večino šolanja. Ubogal je mamo in če bi njegova žena molčala nihče ne bi vedel, da je pravzaprav postal žrtev dvorne politike. Kot je povedal v prej omenjenem intervjuju, ga nikoli ni gnala želja po življenju v Parizu. Princesa Marie sicer po rodu iz Pariza, ne skriva nostalgije po Danski, a ne ve, kdaj se bo tja vrnila: “v to smo bili vrženi brez veliko razmišljanja. Mislim, da to ni pošteno, ker moj mož zelo ljubi Dansko in je ponosen, da je Danec. Ampak razmišljati moramo pozitivno” je še dodala.

Joachim Marie foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Spomnimo, Joachim je lani poleti končal v bolnišnici zaradi možganskega strdka. V Toulousu je bil operiran in si je hitro opomogel, vendar je njegova bolezen še bolj zaostrila družinske odnose. Frederik je svojega brata obiskal med okrevanjem v rezidenci Château de Cayx, njegova žena princesa Mary pa ni prišla. Joachimova žena Marie pa ji tega menda ne more odpustiti. Tudi če bo še jezna bo vendar morala nekega dne, ko bo Friderik postal kralj, upogniti koleno pred osovraženo kraljevo ženo Mary. 

Zanimivosti

Takšno smolo je na dopust doživela znana slovenska igralka

Objavljeno

V redu

Avtor

To, kar se je dogajalo njej in njeni družini, si najbrž niti v sanjah ni predstavljala.

Da se lahko na dopustu pripeti marsikaj, sporoča tudi znana in priljubljena slovenska igralka in mamica treh otrok Ana Dolinar Horvat, ki je v prvih dneh dopusta imela zares veliko smolo. Kot je sporočila preko družbenih omrežij, so vsi zboleli za trebušno virozo. V eni izmed svojih Instagram zgodb je pokazala celo, da sta hčerki postavljali šotor, poleg je pripisala: »Še dobro, da znata sami postavit šotor, ker midva nisva bila sposobna.«

Je pa nekoliko kasneje igralka pomirila svoje spletne sledilce z bolj spodbudnimi besedami, da se že počutijo bolje.

»Potem, ko smo vsi preboleli trebušno virozo, se počasi spravljamo k sebi,« je zapisala poleg fotografije, na kateri je njen sinček Lun.

Instagram zgodba

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Znana slovenska pevka popolnoma preobrazila svoje telo! Ostali boste odprtih ust

Objavljeno

V redu

Avtor

Trdno je garala, da je danes lahko pokazala svojo lepo postavo.

Slovenska pevka Maja Založnik je s svojimi sledilci preko družbenih omrežij delila fotografije, s katerimi je pokazala, kako ji je uspelo preobraziti svoje telo. Lepa pevka je razkrila, da ji je s trdno voljo, zdravim načinom življenja in z gibanjem uspelo oklestiti 14 kilogramov.

»V kopalkah sem ponavadi bila zelo nesamozavestna skrivala sem se za brisaco ali za rutami, da nihce ni videl mojih bokov in trebuha ..

Sedaj vem,da lahko poletim, tako kot sem letos na plazi bila samozavestna ze dolgo ne pomnim…in prvic v zivljenju imam enodelne kopalke kaj pa to???

Imam se rada in sem naredila spremembo
Imam vec energije, sem bolj samozavestna, nisem napihnjena in izgubila sem 14kg
je pripisala poleg objave, ki jo je dodala na svoj Instagram račun in s katero jem mnoge navdušila. Pogledate si jo lahko spodaj.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ste vedeli, da je ta lepotica srčna izbranka igralca Gorana Hrvaćanina?

Objavljeno

V redu

Avtor

Vau, poglejte, kakšna lepotica ga ljubi!

Priljubljeni igralec in komik Goran Hrvaćanin redko deli fotografije iz svojega zasebnega življenja, tokrat pa je naredil izjemo ob posebni priložnosti. 38-letni komik je namreč že dve leti srečen v zvezi s simpatično svetlolasko.

»Dve leti, dve osebi, ena ljubezen,« je pripisal poleg fotografije, ki vas bo zagotovo nasmejala.

Spodaj si lahko pogledate nekaj objav, na katerih je tudi njegova srčna izbranka. Mnogi menijo, da sta zares lep par. Tudi vam bosta všeč.

View this post on Instagram

A post shared by Gojko Ajkula (@goran_hrvacanin)

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals