Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Tudi ta kraljevi par je izgnan

Objavljeno

V redu

Meghan in Harry nista edina!

Princesa Marie, žena danskega princa Joachima, je v intervjuju povedala, da s svojim možem – proti njuni volji – živi v Franciji. “To ni bila najina izbira, želim, da ljudje to vedo,” je dejala in vznemirila duhove.

V senci Megxita je bil odhod z drugega evropskega dvora praktično neopažen. Danski princ Joachim (51), mlajši brat prestolonaslednika Frederika, se je leta 2019 z družino preselil v Pariz, menda se je udeležil vojaškega programa usposabljanja, vendar je usposabljanje že zdavnaj zaključil in se še ni vrnil v domovino . Danci so se začeli zavedati, da je tudi na njihovem dvoru nekaj gnilega potem, ko sta Joachim in njegova žena Marie dala intervju kopenhagenski trač reviji “Se og Hør”. Povod za pogovor je bila novica, da se Joachim pripravlja na novo vlogo vojaškega atašeja danskega veleposlaništva v Franciji. V nekem trenutku je princesa Marie brez provokacije izjavila, da so v Francijo prišli proti svoji volji.

Od te izjave naprej se ugiba, zakaj je kraljevska hiša Glücksburg spakirala Joachima čez mejo in kakšne prestolne igre se igrajo na Danskem. Očitno se je vse, tako kot na britanskem dvoru, začelo s prepirom med bratoma. Joachim in Marie, starša štirih otrok, sta se poročila leta 2008 in prva leta zakonske zveze po lastni izbiri preživela v osamljenem gradu na polotoku Jutland. Ko so se vrnili v prestolnico, so se začeli prepiri s princem Friderikom in njegovo ženo Mary, nekdanjo manekenko rojeno v Tasmaniji.

Princesi Marie in Mary  foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Prestolonaslednik je priljubljen med Danci in zdi se, da te priljubljenosti ne želi deliti z mlajšim bratom. 
Joachim je želel bolj sodelovati pri opravljanju protokolarnih dolžnosti in pogosteje mahati z balkona, a je bil Frederik proti temu, med drugim zato, ker bi to povečalo stroške, takšnega  scenarija pa ne želijo niti davčni zavezanci. Na Danskem je kraljeva družina priljubljena tudi zato, ker je za vzdrževanje razmeroma poceni, le deset milijonov evrov na leto. Za primerjavo, britanski dvor pogoltne vsaj 82 milijonov funtov na leto. Princu Joachimu iz državne blagajne plačajo komaj pol milijona evrov na leto. Princ Frederick in princesa Mary se navadno vozita s kolesi po prestolnici, da bi pokazala, kako zmerna, moderna in okoljsko ozaveščena sta.

Čeprav več kot 70 odstotkov Dancev podpira monarhijo, se danska kraljica Margareta II. zaveda kako hitro se lahko spremeni javno mnenje in zato ni hotela tvegati, da bi se prepiri med sinovoma razvneli v večji škandal. Joachimu naj bi rekla, da mu bo v Franciji bolje, tam je prav tako preživel večino šolanja. Ubogal je mamo in če bi njegova žena molčala nihče ne bi vedel, da je pravzaprav postal žrtev dvorne politike. Kot je povedal v prej omenjenem intervjuju, ga nikoli ni gnala želja po življenju v Parizu. Princesa Marie sicer po rodu iz Pariza, ne skriva nostalgije po Danski, a ne ve, kdaj se bo tja vrnila: “v to smo bili vrženi brez veliko razmišljanja. Mislim, da to ni pošteno, ker moj mož zelo ljubi Dansko in je ponosen, da je Danec. Ampak razmišljati moramo pozitivno” je še dodala.

Joachim Marie foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Spomnimo, Joachim je lani poleti končal v bolnišnici zaradi možganskega strdka. V Toulousu je bil operiran in si je hitro opomogel, vendar je njegova bolezen še bolj zaostrila družinske odnose. Frederik je svojega brata obiskal med okrevanjem v rezidenci Château de Cayx, njegova žena princesa Mary pa ni prišla. Joachimova žena Marie pa ji tega menda ne more odpustiti. Tudi če bo še jezna bo vendar morala nekega dne, ko bo Friderik postal kralj, upogniti koleno pred osovraženo kraljevo ženo Mary. 

Zanimivosti

Zvezdana Mlakar se je skrivaj pretihotapila na oder. Kaj se dogaja?!

Objavljeno

V redu

Avtor

Igralka se je včeraj, ko so vsi odšli, na skrivaj pretihotapila na oder praznega teatra. Kaj je počela tam? Zakaj je to storila?

Priljubljena slovenska igralka Zvezdana Mlakar je imela včeraj prav poseben dan. Kot je priznala vsem, se je po vajah pretihotapila na oder in tam poslušala tišino.

“Biti v ljubezenskem odnosu s svojim delom je sreča.

Kadar me prime, da bi se smislila sebi, kadar sem jezna na politiko, na grabežljive in lažnive odnose, ko se mi zdi, da mi pripada več, ko me prime sveta jeza, ker se moram povsod legitimirat, ko me silijo, da izbiram med slabimi izbirami….. je zapisala in dodala še: »Če se takrat uspem spomniti na to, da se že celo zivljenje ukvarjam z ljudmi, z raziskovanjem, da velikokrat lahko doživim usode ljudi skozi dramsko igro, če se uspem zavedati, da v vseh trenutkih življenja živim tisto, kar sem si želela, sanjala, potem me vedno preplavi ena sama hvaležnost!

Ampak to pomeni tudi, da sem kdaj pa kdaj tudi “ krvavela” za ta klic!

Poklic!

Današnjo soboto nisem videla sonca, preživela sem jo v gledališču!

Ko so vsi odšli sem se med vajami pritihotapila na oder in poslušala to posebno tišino!

Lepo je…”

Tudi v posnetku, ki ga najdete spodaj, je povedala nekaj besed. In verjamemo ji, da je to res prav poseben občutek.

Foto: Facebook/posnetek zaslona

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Aki Rahimovski (Parni Valjak) takšne zadnje besede namenil sinu. Kako žalostno …

Objavljeno

V redu

Avtor

Njegov sin je razkril, kaj mu je oče povedal pred smrtjo.

Kot poroča Jutarnji list, naj bi bil včeraj preminuli pevec Aki Rahimovski zelo povezan s svojim sinom Kristijanom, na vezi naj bi bila redno. Ta je za omenjeni portal povedal, kakšne so bile očetove zadnje besede, ki mu jih je namenil: »Korona je ponorela, pazi na svoje zdravje, ne kadi, pazi nase in svoje bližnje.« 

Včeraj zjutraj naj bi Aki odšel s svojo partnerico Barbaro na sprehod, postalo mu je slabo in niti nujna pomoč mu ni mogla več pomagati …

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Nives Orešnik iskreno spregovorila o tem lepotnem posegu in povedala, kakšne so sedaj posledice

Objavljeno

V redu

Avtor

Povedala je, da je od posega preteklo že nekaj let, takšen pa je rezultat še dandanes.

Tekmovalka Exatlona, osebna trenerka in model, Nives Orešnik, je sedaj razkrila, da je bila pred nekaj leti na laserskem odstranjevanju dlak. Povedala je, da je že povsem pozabila, kako je, če se je potrebno redno briti, depilirati. »To v bistvu ni več moja skrb zadnjih par let,« je priznala in dodala še, da je bila to ena izmed njenih boljših odločitev.

»Zdaj je ravno toliko časa do poletja še, da bi se bilo fino odločit, če katera razmišlja,« pa je pozvala še vse svoje številne spletne prijatelje. Povedala je tudi, da se je sama odločila za vrhunsko in strokovno Estetiko Medart.

Instagram zgodba (posnetek zaslona)

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals