Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Tudi ta kraljevi par je izgnan

Objavljeno

V redu

Meghan in Harry nista edina!

Princesa Marie, žena danskega princa Joachima, je v intervjuju povedala, da s svojim možem – proti njuni volji – živi v Franciji. “To ni bila najina izbira, želim, da ljudje to vedo,” je dejala in vznemirila duhove.

V senci Megxita je bil odhod z drugega evropskega dvora praktično neopažen. Danski princ Joachim (51), mlajši brat prestolonaslednika Frederika, se je leta 2019 z družino preselil v Pariz, menda se je udeležil vojaškega programa usposabljanja, vendar je usposabljanje že zdavnaj zaključil in se še ni vrnil v domovino . Danci so se začeli zavedati, da je tudi na njihovem dvoru nekaj gnilega potem, ko sta Joachim in njegova žena Marie dala intervju kopenhagenski trač reviji “Se og Hør”. Povod za pogovor je bila novica, da se Joachim pripravlja na novo vlogo vojaškega atašeja danskega veleposlaništva v Franciji. V nekem trenutku je princesa Marie brez provokacije izjavila, da so v Francijo prišli proti svoji volji.

Od te izjave naprej se ugiba, zakaj je kraljevska hiša Glücksburg spakirala Joachima čez mejo in kakšne prestolne igre se igrajo na Danskem. Očitno se je vse, tako kot na britanskem dvoru, začelo s prepirom med bratoma. Joachim in Marie, starša štirih otrok, sta se poročila leta 2008 in prva leta zakonske zveze po lastni izbiri preživela v osamljenem gradu na polotoku Jutland. Ko so se vrnili v prestolnico, so se začeli prepiri s princem Friderikom in njegovo ženo Mary, nekdanjo manekenko rojeno v Tasmaniji.

Princesi Marie in Mary  foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Prestolonaslednik je priljubljen med Danci in zdi se, da te priljubljenosti ne želi deliti z mlajšim bratom. 
Joachim je želel bolj sodelovati pri opravljanju protokolarnih dolžnosti in pogosteje mahati z balkona, a je bil Frederik proti temu, med drugim zato, ker bi to povečalo stroške, takšnega  scenarija pa ne želijo niti davčni zavezanci. Na Danskem je kraljeva družina priljubljena tudi zato, ker je za vzdrževanje razmeroma poceni, le deset milijonov evrov na leto. Za primerjavo, britanski dvor pogoltne vsaj 82 milijonov funtov na leto. Princu Joachimu iz državne blagajne plačajo komaj pol milijona evrov na leto. Princ Frederick in princesa Mary se navadno vozita s kolesi po prestolnici, da bi pokazala, kako zmerna, moderna in okoljsko ozaveščena sta.

Čeprav več kot 70 odstotkov Dancev podpira monarhijo, se danska kraljica Margareta II. zaveda kako hitro se lahko spremeni javno mnenje in zato ni hotela tvegati, da bi se prepiri med sinovoma razvneli v večji škandal. Joachimu naj bi rekla, da mu bo v Franciji bolje, tam je prav tako preživel večino šolanja. Ubogal je mamo in če bi njegova žena molčala nihče ne bi vedel, da je pravzaprav postal žrtev dvorne politike. Kot je povedal v prej omenjenem intervjuju, ga nikoli ni gnala želja po življenju v Parizu. Princesa Marie sicer po rodu iz Pariza, ne skriva nostalgije po Danski, a ne ve, kdaj se bo tja vrnila: “v to smo bili vrženi brez veliko razmišljanja. Mislim, da to ni pošteno, ker moj mož zelo ljubi Dansko in je ponosen, da je Danec. Ampak razmišljati moramo pozitivno” je še dodala.

Joachim Marie foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Spomnimo, Joachim je lani poleti končal v bolnišnici zaradi možganskega strdka. V Toulousu je bil operiran in si je hitro opomogel, vendar je njegova bolezen še bolj zaostrila družinske odnose. Frederik je svojega brata obiskal med okrevanjem v rezidenci Château de Cayx, njegova žena princesa Mary pa ni prišla. Joachimova žena Marie pa ji tega menda ne more odpustiti. Tudi če bo še jezna bo vendar morala nekega dne, ko bo Friderik postal kralj, upogniti koleno pred osovraženo kraljevo ženo Mary. 

Zanimivosti

Kaj se dogaja? Ločili sta se še ti dve zelo znani Slovenki

Objavljeno

V redu

Avtor

Po novici, da se razhajata Saša Lendero in Miha Hercog, sta javnost pretresli še dve ločitvi znanih slovenskih obrazov.

Pred kratkim je bila javnost najprej šokirana zaradi novice, da se razhajata priljubljena glasbenika Saša Lendero in Miha Hercog, sedaj pa je razkrito, da se razhajata tudi ta dva znana para na slovenski sceni.

Kot poroča revija Lady, se je s svojim partnerjem razšla igralka Saša Pavlin Stošić, ki je že v tretje poskusila ohraniti razmerje z igralcem Urošem Fürstom.

Po poročanju portala žurnal24, pa se razhajata tudi zelo priljubljena televizijska in radijska voditeljica Jana Morelj in Mark Žumer Fogy.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Lendero (@sasa_lendero)

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Šok: Slovenska voditeljica Jana Morelj se je razšla s svojim partnerjem in očetom njune hčerke

Objavljeno

V redu

Avtor

V javnost je prišla informacija, da sta se razšla že pred nekaj časa …

Priljubljena slovenska televizijska in radijska voditeljica Jana Morelj, ki jo gledamo kot napovedovalko vremena na POP TV in poslušamo na Radiu 1, naj bi se po poročanju žurnala24 razšla s svojim partnerjem, Markom Žumerjem Fogyjem.

Kot poroča omenjeni portal, sta se spoznala leta 2016, dve leti kasneje pa se jima je rodila hčerka Mia.

Žurnal24 dodaja, da naj bi novico o ločitvi izvedeli iz zanesljivih virov, skupaj naj ne bi bila že dlje časa. Moreljeva pa zanje ni želela dati izjave na to temo.

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Prepoznate deklico na fotografiji? Danes vsi prepevamo njene pesmi

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste prepoznali deklico, ki je na fotografiji? Danes je zelo uspešna slovenska pevka, poznana tudi onkraj meja svoje domovine …

Če ste dobro pogledali fotografijo in če se vam zdi, da je na njej zelo znana in priljubljena slovenska pevka Helena Blagne, se niste zmotili.

Pevka je fotografijo pred časom objavila na družbenem omrežju Instagram, poleg pa je zapisala: »Prelepi začetki …«

Blagnetova je med svoje spletne prijatelje delila fotografijo, s katero je pokazala svoj prvi javni nastop, ki se je zgodil davnega leta 1976, ko je imela komaj 12 let. Nastopila je na tekmovanju Prvi glas Gorenjske na Jesenicah, zapela pa je pesem Santa Lucia.

Takrat se ji najbrž še niti sanjalo ni, da je pred njo tako uspešna glasbena kariera …

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals