Connect with us

Zanimivosti

Tudi ta kraljevi par je izgnan

Objavljeno

on

Meghan in Harry nista edina!

Princesa Marie, žena danskega princa Joachima, je v intervjuju povedala, da s svojim možem – proti njuni volji – živi v Franciji. “To ni bila najina izbira, želim, da ljudje to vedo,” je dejala in vznemirila duhove.

V senci Megxita je bil odhod z drugega evropskega dvora praktično neopažen. Danski princ Joachim (51), mlajši brat prestolonaslednika Frederika, se je leta 2019 z družino preselil v Pariz, menda se je udeležil vojaškega programa usposabljanja, vendar je usposabljanje že zdavnaj zaključil in se še ni vrnil v domovino . Danci so se začeli zavedati, da je tudi na njihovem dvoru nekaj gnilega potem, ko sta Joachim in njegova žena Marie dala intervju kopenhagenski trač reviji “Se og Hør”. Povod za pogovor je bila novica, da se Joachim pripravlja na novo vlogo vojaškega atašeja danskega veleposlaništva v Franciji. V nekem trenutku je princesa Marie brez provokacije izjavila, da so v Francijo prišli proti svoji volji.

Od te izjave naprej se ugiba, zakaj je kraljevska hiša Glücksburg spakirala Joachima čez mejo in kakšne prestolne igre se igrajo na Danskem. Očitno se je vse, tako kot na britanskem dvoru, začelo s prepirom med bratoma. Joachim in Marie, starša štirih otrok, sta se poročila leta 2008 in prva leta zakonske zveze po lastni izbiri preživela v osamljenem gradu na polotoku Jutland. Ko so se vrnili v prestolnico, so se začeli prepiri s princem Friderikom in njegovo ženo Mary, nekdanjo manekenko rojeno v Tasmaniji.

Princesi Marie in Mary  foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Prestolonaslednik je priljubljen med Danci in zdi se, da te priljubljenosti ne želi deliti z mlajšim bratom. 
Joachim je želel bolj sodelovati pri opravljanju protokolarnih dolžnosti in pogosteje mahati z balkona, a je bil Frederik proti temu, med drugim zato, ker bi to povečalo stroške, takšnega  scenarija pa ne želijo niti davčni zavezanci. Na Danskem je kraljeva družina priljubljena tudi zato, ker je za vzdrževanje razmeroma poceni, le deset milijonov evrov na leto. Za primerjavo, britanski dvor pogoltne vsaj 82 milijonov funtov na leto. Princu Joachimu iz državne blagajne plačajo komaj pol milijona evrov na leto. Princ Frederick in princesa Mary se navadno vozita s kolesi po prestolnici, da bi pokazala, kako zmerna, moderna in okoljsko ozaveščena sta.

Čeprav več kot 70 odstotkov Dancev podpira monarhijo, se danska kraljica Margareta II. zaveda kako hitro se lahko spremeni javno mnenje in zato ni hotela tvegati, da bi se prepiri med sinovoma razvneli v večji škandal. Joachimu naj bi rekla, da mu bo v Franciji bolje, tam je prav tako preživel večino šolanja. Ubogal je mamo in če bi njegova žena molčala nihče ne bi vedel, da je pravzaprav postal žrtev dvorne politike. Kot je povedal v prej omenjenem intervjuju, ga nikoli ni gnala želja po življenju v Parizu. Princesa Marie sicer po rodu iz Pariza, ne skriva nostalgije po Danski, a ne ve, kdaj se bo tja vrnila: “v to smo bili vrženi brez veliko razmišljanja. Mislim, da to ni pošteno, ker moj mož zelo ljubi Dansko in je ponosen, da je Danec. Ampak razmišljati moramo pozitivno” je še dodala.

Joachim Marie foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Spomnimo, Joachim je lani poleti končal v bolnišnici zaradi možganskega strdka. V Toulousu je bil operiran in si je hitro opomogel, vendar je njegova bolezen še bolj zaostrila družinske odnose. Frederik je svojega brata obiskal med okrevanjem v rezidenci Château de Cayx, njegova žena princesa Mary pa ni prišla. Joachimova žena Marie pa ji tega menda ne more odpustiti. Tudi če bo še jezna bo vendar morala nekega dne, ko bo Friderik postal kralj, upogniti koleno pred osovraženo kraljevo ženo Mary. 

Zanimivosti

Vau, Primož Roglič navdušil oboževalce: Pokazal je takšne zasebne fotografije

Objavljeno

on

Avtor:

Znani in priljubljeni slovenski vrhunski kolesar Primož Roglič je navdušil s fotografijami, s katerimi je pokazal, kako njegova družina uživa.

Priljubljeni slovenski kolesar Primož Roglič so, kadar le more, vzame čas za svojo družino, ženo Loro in sinova Leva in Aleksa.

Tako je družina pred kratkim odpotovala na prav posebno potovanje, odpravili so se v Disneyland, kjer so vsi skupaj neizmerno uživali.

Kot piše revija Suzy, je na pustolovskem izletu na račun prišla tudi Rogličeva andrenalinska zasvojenost, saj se je z užitkom povzpel na različne vrtiljake.

S fotografijami, ki so nastale v Disneylandu pa se je javil tudi preko družbenega omrežja, poleg njih je zapisal: »Utrinki izven sezone.«

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Veliko presenečenje: Tudi ta znana slovenska televizijska voditeljica je zaročena

Objavljeno

on

Avtor:

Znana in priljubljena slovenska televizijska voditeljica se je zaročila. Njena zaroka pa je bila res nekaj povsem drugačnega …

Znana televizijska voditeljica Tamara Goričanec, ki jo mnogi spremljajo na TV Aktual, se je zaročila. Njena zaroka pa je bila zares nekaj posebnega. Zgodila se je v studiu, vsi njeni sodelavci so vedeli zanjo, le ona ne.

Zaroka se je zgodila prejšnji petek, najprej so v studio prišli vsi njeni sodelavci, Tamara se je čudila, kaj počnejo tam, nato so vstopili še njeni prijatelji, začudenje je bilo še toliko večje.

Čez oči so ji nadeli prevezo, vstopil je njen srčni izbranec Matic, a ga je prepoznala po vonju parfuma. »Po parfumu vem, kdo je!« je vzkliknila. Ko si je snela prevezo, je šel na kolena in jo zasnubil.

Tamara je privolila, objeta sta Tamara in Matic zaplesala, Vlado Pilja, Tamarin pevski prijatelj, ki jima bo pel tudi na poroki, je v studiu zapel nekaj najlepših romantičnih pesmi.

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Cela drama: Znana Slovenka sprožila val ogorčenja, pokazala je, kako oblači svojega dojenčka

Objavljeno

on

Avtor:

Znana Slovenka je iskreno povedala, kaj si misli, nazaj pa dobila var ogorčenja.

Znana in priljubljena Slovenka, nekdanja resničnostna zvezdnica, Ana Pusovnik, ki smo jo gledali v šovu Sanjski moški, je preko Instagram zgodbe delila svoje ogorčenje glede današnje mladine.

Meni, da so nekateri neurejeni, oblečeni v stare trenirke, nepočesani, neumiti, z umazanimi čevlji.

»Sprehajava se, jaz pa opazujem te otroke srednješolce. Brez zamere, ampak zakaj nihče ni urejen za šolo, pouk? Fantje in punce, halo …,« je zapisala in dodala. »Dragi moji, zmečkane, razvlečene trenirke so za doma. Pika. Dajte si lase počesat, umit in očistit čevlje!«

V naslednji zgodbi je izpostavila, da za urejenost ne potrebujemo veliko denarja, ne dragih oblačil. Lahko smo lepo urejeni, umiti in počesani, s čistimi čevlji, brez da bi za to porabili veliko denarja.

A njeno sporočilo je naletelo na ogorčenje nekaterih, ki so ji zapisali, da so danes drugačni časi, da je to moderno, spet drugi pa so ji zapisali, da si nekateri drugega kot do ne morejo privoščiti.

Pusovnikova je nato pokazala svojega sinčka in zapisala poleg fotografij, da je vedno lepo urejen, pa četudi ima oblačila iz nizko cenovnih trgovin.

Foto: Instagram

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals