Domov Zabava Ali ustvarjalci šovov res ne upoštevajo ukrepov?

Ali ustvarjalci šovov res ne upoštevajo ukrepov?

Nekateri spletni uporabniki razglašajo, da snemanje resničnostnih šovov poteka brez upoštevanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Kaj je res in kaj ni?

Testiranja na tri dni, pogosto merjenje temperature, razkuževanje rok, nenehna uporaba mask in varnostna razdalja so ukrepi, ki so po besedah produkcije postali nova realnost ustvarjanja resničnostnih oddaj. A o poteku snemanj kot kaže vedo več gledalci, ki na družbenih omrežjih ‘razkrivajo’, kaj se dogaja v zakulisju.

»Snemanje Delovne akcije, vsi brez mask, ni razdalje, snemanje je bilo en mesec nazaj. Snemala se je pred kratkim oddaja Sanjski moški, vsi brez mask, brez razdalje. Z nami pa delajo kot da smo vsi kužni, nas zapirajo itd … o čem še sploh govorimo mi? Mislim, da zdaj pa vam je res lahko jasno, kakšen covid imamo … Covid lažnivcev!« se na družbenem omrežju Facebook jezi reiki mojstrica alternativnega zdravljenja, katere dvomov niso pomirili niti tisti, ki vedo, kako poteka delo v času epidemije.

Kaj pa na te izjave porečejo na medijski hiši POP TV?
»Snemanje oddaj v času težke epidemiološke situacije, je bil za našo produkcijo sprva velik izziv, ki smo se ga lotili z vso odgovornostjo in upoštevanjem vseh zdravstvenih priporočil. Snemanja potekajo v t.i. mehurčkih. Ekipa ima obvezna hitra testiranja vsake tri dni, vsi udeleženci, ki niso pred kamero, ves čas snemanja uporabljajo zaščitne maske, na vsakem koraku pa so na voljo razkužila,« pa pojasnjujejo na POP TV, kjer so imeli prvo izkušnjo z drugačnim potekom snemanja med ustvarjanjem nove sezone šova MasterChef Slovenija.


Foto: POP TV