Domov Zanimivosti Saša Lendero po ločitvi iskreno spregovorila še o hudi izgubi, ki jo...

Saša Lendero po ločitvi iskreno spregovorila še o hudi izgubi, ki jo je doživela

Pevka je razkrila, da se je težko sprijaznila z boleznijo in nato še z izgubo. V zadnjih petih letih jo je življenje večkrat preizkušalo …

Priljubljena slovenska pevka Saša Lendero je javno spregovorila o tem, kako se je soočila z izgubo matere, ki jo je doživela pred nekaj leti.

»Težko sem se spopadala z njeno izgubo in boleznijo, ki je trajala dve leti in pol. Mami je bila vgrajena vame, v vsako mojo misel, v celo moje življenje, saj sta bila med nama neomajno zaupanje in bližina. Vse, kar je doživljala, sem doživela ne samo z njo, ampak v sebi. Strah in bolečina sta bila prisotna od diagnoze dalje, slovo od nje pa je bilo še mnogo težje. Žalovanje je dolg in težek proces, ki se najbrž nikoli čisto ne konča je povedala za siolnet in dodala, da se je po mamini smrti počutila življenjsko utrujeno in brez moči. Priznala je, da je v tem težkem obdobju izgubila za 70 odstotkov svoje kreativnosti, ustvarjalnosti in radosti.

»Za dolgo časa sem izgubila en del sebe. In mogoče sem se tudi zaradi tega težje spoprijemala še s to drugo izgubo (ločitvijo), saj se mi zdi, da se po izgubi mame še nisem dobro pozdravila in zacelila. Ampak včasih te življenje hoče postaviti pred več težkih izkušenj, eno za drugo. V zadnjih petih letih se je zgodilo še nekaj drugih stvari, ki so me zaznamovale. V nekem trenutku resnično misliš, da ne boš zmogel. Ampak ljudje zmoremo dosti več, kot si mislimo. Vem pa, da mnogi ljudje doživljajo dosti hujše stvari. In tega sem se zavedala ves čas, ko mi je bilo težko. Včasih sem se spraševala, kako se ljudje spoprijemajo s temi izgubami. Razvila sem dodatno spoštovanje do soljudi, ker dejansko ne vemo, kakšno je zakulisje zgodb ljudi, s katerimi se srečujemo, pa vseeno delujejo in najdejo moč ter veselje za naprej. Ker sem se tega začela bolj zavedati, ljudi še bolj spoštujem in jih imam še bolj rada je povedala za omenjeni portal.

Foto: Facebook