Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Miti o fitnesu

Objavljeno

V redu

Zaradi poplave informacij in tudi popačenih informacij nastajajo takšni in drugačni miti s katerimi se v fitnesih, telovadnicah ali med pogovorom s prijatelji srečujemo na vsakem koraku. Danes bomo razbili še nekaj mitov, ki so globoko zakoreninjeni v miselnosti nekaterih posameznikov. Pogovarjali se bomo z Arielo Mandelc, ki se s športom ukvarja že celo življenje.

Omenili ste, da je šport del vašega življenja, s čim ste se ukvarjali? 

15 let sem bila profesionalna plesalka modernih tekmovalnih plesov-hip hop. Udeležili smo se državnih kot tudi evropskih in svetovnih prvenstev v tujini, kjer smo dosegali najboljša mesta. Zadnje leto plesne poti sem zaključila z prvim mestom v malih skupinah in mislim, da lepšega zaključka si človek ne more želeti.

Na Youtube kanalu omenjate le fintes. Kako vas je pot zanesla v te vode?

 Moja pot je nato vodila v svet fitnesa. V fitnesu sem sedaj 3 leta in v tem resnično uživam. Uživam zato, ker po končnem treningu vem, da sem naredila nekaj dobrega zase, za moje zdravje in za svoje telo. Zmotno je, da fitnes vsi povezujejo s tekmovalci bodybuilding itd, kar je daleč od tega. 

Če bi želeli izgubiti nekaj kilogramov, je to dolgi proces? 

Fitnes izhaja iz besede “fit”, kar pomeni biti zmožen gibanja in skrbeti za svoje zdravje, zdrava prehrana, … Lahko bi rekli, da to predstavlja življenjski slog. V fitnesu sebi resnično dokažemo, česa smo zmožni, če je le volja in dovolj vztrajnosti, ki nas pripelje do končnega cilja oziroma naprej. Seveda pa se moramo zavedati, da to niso hitre rešitve iz danes na jutri, 1-3 mesece,… temveč gre za dolgoročni proces, življenjski slog. 

Je kakšna rutina, ki jo moramo osvojiti?

Zelo pomembno je, da v svojo rutino uvedemo trening z utežmi, saj nam pripomore k zdravju moči naših kosti, preventiva za poškodbe, pospešuje metabolizem in izgubo maščobe, uravnava raven inzulina in preprečuje razne bolezni (diabetes), izboljšuje držo, spanje in nivo energije, seveda k tem potem pripisujemo tudi fizičen izgled kot tudi psihičen, pripomore k boljši samozavesti, in še in še bi lahko naštevali.

Ogromno žensk misli: »Nočem mišic, zato raje ne dvigujem uteži ampak delam samo kardio«, je to eden izmed mitov?

Zmotno je, da ljudje mislijo, da morajo ure in ure preživeti na cardio napravah, ja posledično kg bojo topneli, zaradi kalorij, deficita, vendar mišice bodo visele in ne bodo lepo tonirane kot bi bile lahko. Zmotno je tudi, da se ženske bojijo uteži, saj nočejo izgledati kot bodybuilderji. Drage moje, ženske imamo premalo testosterona, da bi bile lahko take za nami bi moralo biti vrsto let treniranja, in še to verjetno nebi bile take. Tako da, kar pogumno! 

Imate še kakšen nasvet?

Nasvet preden se odpravite po uteži, posvetujte se z nekom o pravilni izvedbi vaj, zapomnite si: pravilna izvedba je ključ vsega! Želim vam lep preostanek tedna. 

Foto: SHUTTERSTOK

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

To je najbolj privlačen astrološki znak

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali veste, za kateri astrološki znak je značilno, da ima največ seksualne privlačnosti?

Raziskavo so naredili na tuji spletni strani, kjer potekajo zmenkarije in ugotovili, kateri astrološki znak je znan po tem, da je najbolj privlačen in pritegne največ zanimanja pri osebah nasprotnega spola.

Raziskava je pokazala, da so to ljudje, ki so rojeni v nebesnem znamenju ribi. Ti naj bi bili od vseh najbolj privlačni in šarmantni.

Na zadnjem mestu so se znašli ljudje, ki so rojeni v astrološkem znaku rak.

Celotni seznam astroloških znamenj pa gre po sledečem vrstne redu: ribi, oven, vodnar, kozorog, škorpijon, devica, tehtnica, dvojčka, bik, strelec in rak.

Najbolj privlačne so osebe, rojene v astrološkem znamenju ribi. (foto: Shutterstock)

Foto: freepik.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Svetovno znana vplivnica razkrila, kako ji je uspelo shujšati

Objavljeno

V redu

Avtor

Njen način hujšanja, ki hitro prinese zadovoljive rezultate, se je razširil po družbenem omrežju.

Ste že slišali za 12-3-30 in njene čarobne učinke?
Vplivnica Lauren Giraldo, ki je zasnovala tak način treninga, ni marala telovadnic ali teka, je pa to vajo vztrajno izvajala petkrat na teden, kar ji je prineslo odlične in trajne rezultate. Zdaj je z vajo razveselila tudi ljudi po vsem svetu.  

Številni navdih za vadbo iščejo na družabnih omrežjih, kjer pridni in vplivni trenerji delijo nasvete in trike ter motivirajo sledilce, da ne odnehajo. Tako so mnogi med njimi začeli omenjati vajo, imenovano “12-3-30”, kot idealno vadbo.  
Vajo je zasnovala influencerka Lauren Giraldo in čeprav jo je pred enim letom predstavila na YouTubu, je svetovno znana postala šele pred kratkim, ko jo je objavila na TikToku.  

Vadba 12-3-30 se v celoti izvaja na tekalni stezi, številke pa označujejo nastavitve, na katere ste jo nastavili. Naklon 12 odstotkov, hitrost je tri milje na uro (približno pet kilometrov na uro) in hoja 30 minut. Priljubljenost te vaje se vidi tudi zato, ker jo je Lauren izpostavila kot glavni razlog za njeno hujšanje. Trdi, da je prav zaradi te vaje shujšala 14 kilogramov in že dve leti uspešno vzdržuje svojo težo. Lauren je razkrila tudi, kako je oblikovala vajo.  “Nisem tekačica in tek na tekalni stezi mi ni ustrezal. Igrala sem se z nastavitvami na napravi in spontano prišla do nastavitev. Zdelo se mi je v redu, saj  je moja babica vedno govorila, da potrebuješ le 30 minut gibanja na dan” je razložila kako je prišla do formule.

Zaradi svoje enostavnosti je vadba postala hit in je lahko tudi odličen začetek vsake vadbene rutine. Vaja je odlična tudi zato, ker jo lahko, če nimate tekalne površine seveda izvajate na prostem. 5 kilometrov v pol ure petkrat na teden, če poenostavimo.  V to lahko vključite tudi kakšen hrib in se povzpnete navkreber, pa še na svežem zraku boste. Odlična rutina za korona čas, saj boste ohranili kondicijo in zbistrili um. 

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Dame, to je TOP frizura leta 2021

Objavljeno

V redu

Avtor

Vas zanima, kakšna frizura bo v letošnjem letu najbolj modna? Preberite v prispevku.

Tudi na področju modnih frizur bo letos vse skupaj bolj enostavno in lahkotno. Spet bo prevladovala tako imenovana frizura bob, ki je zelo praktična, enostavna, prilega se k vsakemu obrazu in – kar je najboljše – pomlajuje.

Letos bo bob frizura povsem enostavna, klasična, dokaj kratka in androgenega videza. Frizura je dobila tudi naziv »boyfriend bob«, a to ne pomeni, da spominja na moško frizuro, le poudarek daje na ležernost in preprostost.

Nam je zelo všeč. Pa vam?

View this post on Instagram

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO