Recept za zelo okusne tortilje z zelenjavo in mesom

SESTAVINE

količina: za 4 osebe

  • 2 fileja piščančjih prsi
  • sol
  • mlet poper
  • 3 žlice olja
  • 1 majhna bučka
  • 2 korenčka
  • 2 rdeči papriki
  • 2 paradižnika
  • 1 čebula
  • kuhan riž

POSTOPEK

  1. Fileja piščančjih prsi operemo in osušimo. Z mesa odstranimo kožo in kite ter ga narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom.
  2. Pečico segrejemo na 80 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in v njem popečemo piščančje meso. Vzamemo ga iz ponve in ga postavimo v toplo pečico. 
  3. Bučke očistimo, operemo in narežemo na iglice. Korenčka olupimo in ju prav tako narežemo na iglice in čebulo nasekljamo.
  4. Paprike očistimo, operemo in narežemo na trakove. V preostalem olju jih s korenčki nekaj minut pečemo. Začinimo s soljo in poprom.
  5. Paradižnike poparimo, olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Z bučkami jih dodamo papriki in korenčku ter nekaj minut dušimo, nato pa močno začinimo. Dodamo kuhan riž ter skupaj vse pomešamo z ostalo zeljenavo.
  6. Tortilje pogrejemo, nato pa jih obložimo z mesom in zelenjavo ter zvijemo v vrečice ali zvitke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com