
SESTAVINE
količina: za 4 osebe
- 2 fileja piščančjih prsi
- sol
- mlet poper
- 3 žlice olja
- 1 majhna bučka
- 2 korenčka
- 2 rdeči papriki
- 2 paradižnika
- 1 čebula
- kuhan riž
POSTOPEK
- Fileja piščančjih prsi operemo in osušimo. Z mesa odstranimo kožo in kite ter ga narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom.
- Pečico segrejemo na 80 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in v njem popečemo piščančje meso. Vzamemo ga iz ponve in ga postavimo v toplo pečico.
- Bučke očistimo, operemo in narežemo na iglice. Korenčka olupimo in ju prav tako narežemo na iglice in čebulo nasekljamo.
- Paprike očistimo, operemo in narežemo na trakove. V preostalem olju jih s korenčki nekaj minut pečemo. Začinimo s soljo in poprom.
- Paradižnike poparimo, olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Z bučkami jih dodamo papriki in korenčku ter nekaj minut dušimo, nato pa močno začinimo. Dodamo kuhan riž ter skupaj vse pomešamo z ostalo zeljenavo.
- Tortilje pogrejemo, nato pa jih obložimo z mesom in zelenjavo ter zvijemo v vrečice ali zvitke.