Kontaktirajte nas

Glasba

Eroika se vrača!

Objavljeno

V redu

Eroika bo v duetu z znano slovensko pevko na Poletni noči, predstavila eno lepših Hrušovarjevih pesmi. 

Eroika se vrača na odre. Poletna noč, poletni večeri, koncerti na prostem in presenečenja za poslušalce in oboževalce.

Pop opera, klasika s popom, najlepši pop refreni v klasični maniri, koncertni večer s poljubom klasike in popa. Kako bi vas pa vi na hitro opisali?

Blaž Gantar: Eroika je pojem glasbe z dušo. Mešanica popularne glasbe v klasično moderni preobleki, podana z ljubeznijo, s ciljem pobožati dušo slehernega poslušalca. 

Gašper Banovec: lepi, šarmantni in zabavni.

Mihael Strniša: epski šarmerji z ubranim petjem. 🙂

Najljubša pesem iz Eroika repertoarja?

Blaž Gantar: Mati bodiva prijatelja.

Gašper Banovec: Insieme.

Mihael Strniša: O sole mio.

Kaj ste najbolj pogrešali v času pandemije?

Blaž Gantar: družbo dobrih ljudi. Po možnosti ob kozarčku rdečega, na terasi lokala ob Ljubljanici (brez komarjev) .

Gašper Banovec: druženje, nastope, ljudi.

Mihael Strniša: Koncerte, nastope pred publiko, poln urnik vaj in rahlo vznemirjenje pred koncerti.

Kakšni koncerti so vam pisani na kožo?

Blaž Gantar: mešanica pop opere je zmagovita kombinacija za uspešen koncert. Če je prizorišče obmorsko mesto, je to za zavednega Primorca naravnost sanjsko.

Gašper Banovec: koncerti z živo publiko.

Mihael Strniša: koncerti s skupino, kjer se energija in motivacija še povečata, v duetu, solo, operne predstave, vse seveda pred publiko v živo.

Eroika se vrača na odre. ( foto: M24)

Kakšna je poletna noč po vašem okusu?

Blaž Gantar: Poletna noč znanih napevov, odličnih izvajalcev in simfoničnega orkestra pod taktirko maestra Grebla.

Gašper Banovec: topel večer, prijetna družba in ko veš, da ti naslednji dan ni treba nikamor.

Mihael Strniša: prijetne večerne temperature, rahel veter, na terasi s kolegi in hladnim pivom v roki.

Na kaj najprej pomislite, ko se začne poletje ?

Blaž Gantar: morje.

Gašper Banovec: na dolge dneve in brezskrbne počitnice.

Mihael Strniša: morje, vonj po borovcih, barka.

Vsi trije že mislijo na Poletno noč in se pripravljajo na nastop v Ruski dači 1 . julija.

Zasedba Eroika bo namreč nastopila na Poletni noči na prvi poletni dan, 21. junija na Kongresnem trgu ter v Ruski Dači 1. julija, ko bo po dolgem pandemijskem času izvedla celovečerni koncert.

foto: Žiga Culiberg 

Glasba

Takšno je poletje Nina Ošlaka

Objavljeno

V redu

Avtor

Glasbenik se je to poletje podal v popolnoma drugačne vode …

Nino ne počiva. Po veliki uspešnici “KO SI Z MANO”, ki jo je predstavil tik pred poletjem, se tokrat akademski glasbenik podaja v čisto drugačne, akustične vode. V klavirsko-akustično verzijo je tako predelal svojo uspešnico, ki je bila v letu 2019 ena bolj predvajanih na radijskih valovih – RABIM TE.

Čeprav je od izida Ninovega zadnjega albuma “NEKAJ JE NA TEBI” minilo komaj slabi dve leti, vsestranski glasbenik NINO OŠLAK ustvarjalno nadaljuje tudi v tem poletju. Za leto 2022 tako napoveduje NOV ALBUM, za katerega pa se mu je porodila tudi zanimiva ideja, ki jo bo, kot pravi, izpeljal v naslednjih tednih.

A kaj se gre? Preko svojega INSTAGRAM profila bo k sodelovanju pri pisanju besedila za eno od pesmi tokrat povabil kar svoje poslušalce. Nino bo določil temo – ta bo usmerjena v srečo in vesele trenutke, ljudje pa bodo lahko prispevali svojo lepo misel, verz ali nek lep spomin iz svojega življenja.

Foto: Luka Blatnik

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

2CELLOS razveselila z novo pesmijo, to napovedujeta

Objavljeno

V redu

Avtor

Po več kot milijardi prenosov, neštetih razprodanih koncertih in oboževalcih po vsem svetu, hrvaški duo Luka Šulić in HAUSER napovedujeta prihod njunega šestega albuma DEDICATED. Ta bo izšel v petek, 17. septembra 2021, pri Sony Masterworks, od danes naprej pa si ga lahko zagotovimo že s prednaročilom. Z DEDICATED proslavljata 10 let skupnega ustvarjanja, samo ime pa simbolizira njuno predanost drug drugemu, oboževalcem, instrumentu in samemu slogu igranja.

A to še ni vse. Danes lahko prav tako premierno slišimo njuno najnovejšo skladbo ‘I DON’T CARE’ – fantastično izvedbo uspešnice Eda Sheerana. V videospotu, ki ga duet prilaga, se skriva tudi mnogo posebnih in še nikoli videnih trenutkov iz njune 10-letne kariere.

Vabljeni k ogledu videospota ‘I DON’T CARE’:

Novica o novem albumu prihaja tik po izidu ‘DEMONS‘, »strašljivi« različici uspešnice skupine Imagine Dragons, in živahne rock klasike ‘LIVIN’ ON A PRAYER‘ večnega Bon Jovija. Po kratkem premoru, ki ga je dvojec izkoristil za razmislek o njunih dosežkih in za sprostitev, sta se ponovno znašla v studiu in pričela s snemanjem največjih pop in rock hitov, ki so sedaj del najnovejšega albuma DEDICATED. Kot pravita sama, sta pesmi izbirala po notranjem občutku, vključila pa tudi veliko raziskave.

»Pavze so dobre za refleksijo«, pravi HAUSER in dodaja, »Pogledaš nazaj na vse dosežke in se odločiš, po kateri poti želiš nadaljevati. Toliko sva potovala, da za to nikoli nisva imela časa. Sedaj je vse mnogo jasneje«. K temu Šulić dodaja, »Vrnitev je bila vedno v planu in k DEDICATED sva pristopila z novim pristopom, s svežo energijo. Že dve leti nisva stala na odru in komaj čakava, da se nanje tudi vrneva.«

DEDICATED sestoji iz raznovrstnega kataloga, ki premore njun značilni slog igranja, s katerim rušita meje glasbenih zvrsti. Zbirka vključuje njun pogled na vse, od pop uspešnic (“Bad guy” Billie Eilish, “Shallow” Lady Gaga, “Halo” Beyonce) do hudih rock skladb (“Cryin ‘” Aerosmith, “Sweet Child O ‘Mine” Guns N ‘Roses, “Wherever I Go” OneRepublic) in slavnih klasikov (“Sound of Silence” Simona in Garfunkela).

»Ko naju poslušate, upava, da se zavedate, kako vsestranski in raznolik inštrumetn je čelo, saj lahko z njim igrava tako najtrši rock kot najmehkejšo balado in najsodobnejšo glasbo. Premakne vas na enak način. Premore celo paleto čustev, vzponov in padcev. Poskušava vam dati izkušnjo, ki je ne morete dobiti nikjer drugje.«

Hauser.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

“So ljudje okoli nas pristni in kdo vse nosi masko,” se sprašuje popularni pevec

Objavljeno

V redu

Avtor

Kdo smo pod masko in kaj si želimo od življenja, se sprašuje popularni pevec.

Kdo smo je logično vprašanje, ki si ga vsi mi postavljamo ob prelomnih točkah svojega življenja. Kaj si želimo od življenja, s kom delimo svoj čas in prostor, ali so ljudje okoli nas pristni in kdo vse nosi masko. To so fundamentalno pomembne zadeve, ki se dotikajo slehernega posameznika,” o skladbi razmišlja Samuel Lucas, ki je napisal melodijo pesmi, ki jo skupaj z Majo Založnik predstavil na letošnjem festivalu MMS.

Besedilo pesmi je napisala Vita Lunaček, sicer žena priznanega tekstopisca Roka Lunačka, ki o skladbi pravi: ‘‘Kdo smo pa sta sicer samo dve besedi, ki pa tvorita nemalokrat pomembno vprašanje, ki tvori naše misli, naša dejanja, naša dejanja pa so naše življenje. Torej pomembno vprašanje. Vesela sem, da sem lahko napisala tole besedilo. Sploh zato, ker si tudi sama velikokrat zastavim dotično vprašanje. ”

Kdo smo, je naslov pesmi v kateri sta se združila dva izjemna pevca, Maja založnik in samuel Lucas. Videospot za pesem Kdo smo je posnela ekipa Foto factory, ki je snemala na dveh lokacijah, v ljubljanskih Stožicah in v čudovitih višavah Nanosa.

Foto: Press Maja Založnik

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO