Kontaktirajte nas

Glasba

Eroika se vrača!

Objavljeno

V redu

Eroika bo v duetu z znano slovensko pevko na Poletni noči, predstavila eno lepših Hrušovarjevih pesmi. 

Eroika se vrača na odre. Poletna noč, poletni večeri, koncerti na prostem in presenečenja za poslušalce in oboževalce.

Pop opera, klasika s popom, najlepši pop refreni v klasični maniri, koncertni večer s poljubom klasike in popa. Kako bi vas pa vi na hitro opisali?

Blaž Gantar: Eroika je pojem glasbe z dušo. Mešanica popularne glasbe v klasično moderni preobleki, podana z ljubeznijo, s ciljem pobožati dušo slehernega poslušalca. 

Gašper Banovec: lepi, šarmantni in zabavni.

Mihael Strniša: epski šarmerji z ubranim petjem. 🙂

Najljubša pesem iz Eroika repertoarja?

Blaž Gantar: Mati bodiva prijatelja.

Gašper Banovec: Insieme.

Mihael Strniša: O sole mio.

Kaj ste najbolj pogrešali v času pandemije?

Blaž Gantar: družbo dobrih ljudi. Po možnosti ob kozarčku rdečega, na terasi lokala ob Ljubljanici (brez komarjev) .

Gašper Banovec: druženje, nastope, ljudi.

Mihael Strniša: Koncerte, nastope pred publiko, poln urnik vaj in rahlo vznemirjenje pred koncerti.

Kakšni koncerti so vam pisani na kožo?

Blaž Gantar: mešanica pop opere je zmagovita kombinacija za uspešen koncert. Če je prizorišče obmorsko mesto, je to za zavednega Primorca naravnost sanjsko.

Gašper Banovec: koncerti z živo publiko.

Mihael Strniša: koncerti s skupino, kjer se energija in motivacija še povečata, v duetu, solo, operne predstave, vse seveda pred publiko v živo.

Eroika se vrača na odre. ( foto: M24)

Kakšna je poletna noč po vašem okusu?

Blaž Gantar: Poletna noč znanih napevov, odličnih izvajalcev in simfoničnega orkestra pod taktirko maestra Grebla.

Gašper Banovec: topel večer, prijetna družba in ko veš, da ti naslednji dan ni treba nikamor.

Mihael Strniša: prijetne večerne temperature, rahel veter, na terasi s kolegi in hladnim pivom v roki.

Na kaj najprej pomislite, ko se začne poletje ?

Blaž Gantar: morje.

Gašper Banovec: na dolge dneve in brezskrbne počitnice.

Mihael Strniša: morje, vonj po borovcih, barka.

Vsi trije že mislijo na Poletno noč in se pripravljajo na nastop v Ruski dači 1 . julija.

Zasedba Eroika bo namreč nastopila na Poletni noči na prvi poletni dan, 21. junija na Kongresnem trgu ter v Ruski Dači 1. julija, ko bo po dolgem pandemijskem času izvedla celovečerni koncert.

foto: Žiga Culiberg 

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Ameriški glasbenik J’Maurice nam predstavlja svoj udarni single “Facetime”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo J’Mauricea mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

J’Maurice je hitro rastoči umetnik hip hopa in rapa, ki prihaja iz vsem poznanega Dallasa v ZDA. Za svoj uspeh se lahko zahvali energiji in strasti do glasbe, ki jga poganja, in je na življenjski poti, da postane največji zabavljač in navdihovalec vseh časov.

Ker je bil žrtev in zmagovalec nekaterih neugodnih življenjskih situacij, katerim je botrovala ločitev njegovih staršev, se je naučil svoje težave uporabiti kot odskočno desko za svojo glasbeno pot. Ker je kot mladostnik doživljal burno življenje, zaradi katerega se je odvrnil od vrstnikov in staršev, se je naučil biti močan, ko se je dvignil nad vse okoliščine in odkril svoj pravi talent za rapanje.

J’Maurice je glasbo izbral kot platformo za izražanje, saj ga to področje v življenju najbolj navdihuje. Želi ustvarjati navdihujočo glasbo, ki bo bogata z besedili, zelo razumljiva in resnično ganljiva za poslušalce. “V življenju vsakega človeka so ljubezen, sovraštvo in bolečina. Ustvarjanje glasbe je moj način, kako se s tem spoprijeti, iz tega zrasti in iti naprej,” pravi J’Maurice. S tem strateškim pristopom želi s svojimi pesmimi pomagati drugim pri zdravljenju, sreči in veselju.

Njegova ljubezen do glasbe izvira tudi iz motivacije, ki jo dobi ob poslušanju glasbe old skool hip hopa in R&B veteranov in uglednih vzornikov v glasbeni in zabavni industriji. J’Maurice je znan po strastnem načinu, s katerim izpopolnjuje svoje brezhibne melodije, ki ustvarjajo nepozabne, srčne ritme s citatnimi besedili. Kadarkoli se znajde v središču odra, njegov talent nima meja.


Nadarjeni in energični raper, ki ga najbolje opisujejo njegovi zasvojljivi refreni, nikoli ne preneha navduševati občinstva in sveta okoli sebe, kadar koli izda novo uspešnico.

J’Mauricea boste našli tudi tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals