Domov Zanimivosti Minilo je 5 let od smrti Gašperja Tiča. To so sedaj storili...

Minilo je 5 let od smrti Gašperja Tiča. To so sedaj storili zanj …

Tako so se mu poklonili.

Pred petimi leti, 18. 6. 2017, je javnost pretresla tragična novica, da je umrl igralec Gašper Tič. Kot piše portal metropolitan, se številni igralca spominjajo kot izjemnega sodelavca, srčnega prijatelja in genialnega ustvarjalca.

Na dan, ki so ga poimenovali Dan v spomin na Gašperja Tiča, so v Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) uprizorili dramo Avgust v okrožju Osage v režiji Janusza Kice. »Izkupiček od prodaje vstopnic gre v dobrodelne namene, in sicer želijo otrokom zagotoviti brezplačne počitnice. V drami blesti Jana Zupančič, letošnja Borštnikova nagrajenka,« piše omenjeni portal.

Predstava je bila uprizorjena včeraj zvečer, z njo so se tudi letos poklonili igralcu Gašperju Tiču, izkupiček od prodanih vstopnic pa so namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), in sicer za humanitarni program Pomežik soncu. »S to akcijo želi ZPMS čim več otrokom zagotoviti brezplačne počitnice, jim omogočiti teden brezskrbnega druženja ter razvijanja talentov in odkrivanja lastnih ustvarjalnih zmožnosti,« še piše omenjeni portal.

Foto: Facebook