Connect with us

Glasba

Amadea Begovič predstavlja romantično skladbo ‘Naj traja za vedno’

Objavljeno

on

Mlada pevka Amadea Begovič je v petek predstavila novo romantično skladbo ‘Naj traja za vedno’, ki jo je posnela v sodelovanju z ustvarjalem najlepših romantičnih skladb pri nas, Alexom Volaskom.

Naj traja za vedno’ je izpovedna skladba o hrepenenju o večni ljubezni, ki se zdi resnična le na papirju.

Kljub vsemu slabemu, kar lahko oseba doživi, Amadea verjame, da v življenju vsakdo najde svojo pravo ljubezen in tista traja za vedno, čeprav je nanjo včasih treba čakati malo dlje.

20-letna Amadea Begović prihaja iz Celja. Pred leti se je učila peti pri Ireni Vrčkovnik, sedaj pa se izpopolnjuje pri Nataši Nahtigal. Bila je članica šolskega pevskega zbora, festivalski nastopi ji tudi niso neznanka.  Udeležila se je že nekaj domačih festivalov, kot so Brinjevka in Blejski zlati mikrifonček, kjer je dosegla prvo mesto. Pred leti se je Amadea udeležila mednarodnega tekmovanja v Bolgariji in dosegla Grand prix v svoji kategoriji. 8 let je igrala violino v glasbeni šoli Celje. V letu 2016 je zmagala na mednarodnem pevskem festivalu v Brežicah, s tem pa za nagrado dobila snemanje prve avtorske skladbe.

V letu 2017 je z njo nastopila na festivalu Poprock na RTV SLO in s skladbo ‘Le srce’ osvojila 2. mesto po številu telefonskih glasov, v letu 2018 je predstavila pesem ‘Svet v barvah’, že leta 2019 pa se kot najmlajša nastopajoča prebila na Popevko 2019 s skladbo ‘Res čudovito je’. V prihodnjem letu želi začeti s študijem glasbene pedagogike na Akademiji za Glasbo.

Uživajte v čudovitem vokalu mlade glasbenice!

Foto: Menart SLO

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals