Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Zakaj se ljudje ne brigajo zase?

KOLUMNA: Zakaj se ljudje ne brigajo zase?

To se sprašujem že dlje. Vsak dan ima kdo kakšno pripombo, kar tako, mimogrede. Sosed, mimoidoči, prodajalka, vsak misli, da se lahko obregne v nekoga, ki gre slučajno mimo ali pametuje o njem za njegovim hrbtom.


V trgovini, na pošti, tudi na ulici opažam to vse pogosteje. Seveda je aktualno največ pripomb v zvezi s covidom, maska pa cepilci in necepilci pa a sem dovolj daleč, a si se razkužil. Nekateri si dovolijo vse, tudi to, da jasno vse po vrsti tikajo.


Starejša gospa na šalterju, ki malo več sprašuje, ker se ne znajde več najbolje, takoj dobi glasne komentarje. Od, drugič si pa doma vse pripravi do, tastara bo vrsto naredila in v tem smislu.
Potem me prime, da bi kakšnemu kaj rekla pa se zadržim in ignoriram, enostavno se mi ne da, ker vem, da bom sprožila hujši plaz in iz enega pametnjakoviča bo nastala množica.


Sploh ne razumem, zakaj nekateri mislijo, da si lahko vse dovolijo. Isto opažam tudi na družabnih omrežjih. Nekdo nekaj resno vpraša, ker pač ne ve in potrebuje nasvet, pomoč, a z resnim vprašanjem sproži le nešteto komentarjev posmehovanja, neprimerne vsebine, primitivnih pripomb in žaljenja. Kam smo prišli?


Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Včasih je bilo dober dan, kakšen moški je celo vrata pridržal, zdaj pa vsi klatijo neprimerne, za prednostni vstop te pa celo odrinejo. Ja, tako je to zadnje čase v tej državi. Primitivizem se pa širi hitreje kot covid, če uporabim prispodobo in se dotaknem vašega zapisa. Res je kot ste zapisali. Razmišljala sem celo o tem ali gre za pogum pod masko. Veliko ljudi je namreč takšnih, da si upajo le, če so malo skriti, tako kot so si včasih nekateri več in preveč privoščili pod pustno masko. S tem ali se vtaknem v kakšnega vsiljivca se ukvarjam tudi sama ampak iz izkušenj vem, da je najbolje ignorirati, do mere, ko je treba koga zaščititi.

Foto: Shutterstock