Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Moje življenje je moja odgovornost

Objavljeno

V redu

Živeti zavestno pomeni, da se zavedamo, kaj se v življenju dogaja in,
kar je še pomembnejše, kaj se dogaja v naši glavi.
Kako doživljamo življenje, je odvisno od naše izbire, v kaj verjamemo.

Knjiga Moje življenje je moja odgovornost ponuja odgovor na vprašanje, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje in za vedno opraviti s prepričanjem, da smo nemočna žrtev usode, na katero nimamo vpliva. Šele ko prevzamemo odgovornost za svoje življenje, spoznamo resnično svobodo, ki prihaja globoko iz naše notranjosti.

Spoznanja v tej knjigi prihajajo iz občutka zavedanja, da lahko spremenimo svet, ko sprejmemo, da je le ena stvar, ki se lahko spremeni: kako izberemo, da vidimo stvari.

Kdo ali kaj ima nadzor nad vašim življenjem?

Živeti zavestno pomeni, da se zavedate, kaj se v življenju dogaja, in kar je še pomembnejše,
kaj se dogaja v vaši glavi.

Kako doživljate življenje, je odvisno od vaše izbire, v kaj verjamete.

Če si nikoli ne vzamete časa, da raziščete svoja prepričanja ali preverite svoje domneve, ne živite zavestno. Ko ne živite zavestno, živite na podlagi prepričanj, ki jih imajo drugi. In potem skušate izpolniti pričakovanja nekoga drugega in ne svojih.

Vsak od nas nasledi prepričanja svoje družine, kulture, v kateri živi, prevzame jih med šolanjem in preko sporočil medijev.

S tem ni nič narobe. Vse je del načrta. Nekje morate začeti, ko pridete na ta planet. Vendar boste na neki točki poklicani, da se premaknete s te začetne točke.

Knjiga Moje življenje je moja odgovornost ponuja odgovor na vprašanje, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje in za vedno opraviti s prepričanjem, da smo nemočna žrtev usode, na katero nimamo vpliva.

Dokler ne pridete do točke, da sprejmete odgovornost za vse, kar se v vašem življenju dogaja, niste svobodni.

Ko ne sprejmete, da ste sami odgovorni za svoje življenje, še naprej krivite nekoga ali nekaj za vse, kar se vam dogaja.

Sebe vidite kot žrtev usode, okrutnega boga, ljudi, ki vas nadzirajo, ali kot žrtev naravnih nesreč. Krivite svoje starše, vlado in vse ljudi, ki so vas na kakršenkoli način zlorabili, da se vam je življenje tako obrnilo.

Sprejetje odgovornosti za svoje življenje je hkrati soočenje s seboj in osvobajanje.

Soočenje s tem, kar ste storili ali doživeli, ni prijetno in zadevo bi raje pozabili kot pa prevzeli odgovornost zanjo.

Sprejetje odgovornosti je osvobajajoče, ker vam daje možnost videti, da nikoli niste žrtev.

Kako pa pridemo do sprejemanja odgovornosti za svoje življenje, boste spoznali v knjigi Moje življenje je moja odgovornost.

Brigajte se za svoje stvari. Nehajte se ukvarjati z mojimi.

Ukvarjajte se s svojimi stvarmi

Del prevzemanja odgovornosti za svoje življenje je dopuščanje drugim, da prevzamejo odgovornost za svoje zadeve, ko vi skrbite za svoje.

Kako si kdo izbere, da se bo obnašal, ni vaša stvar. Vaša stvar je, kaj boste vi storili v zvezi s tem. To je tisti del, za katerega ste vi odgovorni.

Skrbeti za svoje stvari, namesto da poskušamo voditi svet, je dejansko veliko manj stresno kot skrbeti za stvari, nad katerimi nimate nadzora.

Zabavno pri tem je, da ko prenehate poskušati voditi življenje drugih ljudi, se pokaže, da jim gre dobro, ko ga živijo po svoje, in začnete bolj uživati v svojem.

Več o knjigi Moje življenje je moja odgovornost na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/moje-zivljenje-je-moja-odgovornost

               

Zbirka PREPROSTO je namenjena hitremu, učinkovitemu in praktičnemu učenju. Delo na sebi je najtežje začeti, zato nas knjige iz zbirke PREPROSTO spodbujajo k premiku v izkušnjo, ki nas bo naprej usmerila v bolj poglobljeno raziskovanje tistega, kar doživljamo v svoji notranjosti.

V zbirki sta poleg knjige Odkrivanje preteklih življenj izšli tudi knjigi:

Meditacija: https://www.gnostica.si/zbirke/meditacija

Tao: https://www.gnostica.si/zbirke/tao


Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: Pixabay.com, Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

Je to tudi v vaši denarnici? Takoj odstranite

Objavljeno

V redu

Avtor

Če tudi vi v denarnici hranite to, potem takoj odstranite, saj je to razlog, da v vaše življenje ne priteka dovolj denarja.

Feng šui strokovnjaki opozarjajo, da je zelo pomembno, kaj vse nosimo v denarnici, od tega je odvisno, ali bomo v svoje življenje privabljali denar ali ne.

Če imate tudi vi v denarnici razne papirčke, vizitke, račune, to takoj odstranite. Vse to ne spada v denarnico in preprečuje, da bi bilo v njej dovolj denarja. Prav tako vam nered v denarnici preprečuje, da bi denar pritekal.

Nasveti, s katerimi boste privabili še več denarja

Denarnica naj bo lepo urejena.

Feng šui strokovnjaki razkrivajo močne nasvete, s katerimi bo denar pričel pritekati v vaše denarnice. Najpomembnejše je, da v denarnici hranite le denar, plačilne in ostale kartice, ki jih potrebujete pri nakupovanju.

Pomembno je tudi, da denarnica nikoli ni povsem prazna. Vedno imejte v njej nekaj denarja, pa četudi je to le nekaj centov.

Prav tako je pomembno, da je v denarnici red, bankovce zložite, nikakor denar ne sme biti zmečkan.

V stanovanju mora imeti denarnica posebno mesto. To mesto mora biti čisto in lepo urejeno. Hranite jo lahko tudi v lepi in bogato okrašeni škatli.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Ne boste verjeli, čemu služi zaščitni čep na steklenici olja

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste tudi vi vedno odstranili zaščitni čep na steklenici ali plastenki olja in ga odvrgli v smeti? Ko boste videli, čemu je v resnici namenjen, boste zagotovo šokirani.

Tiktokerka Sara Vurušić je delila posnetek, v katerem razkriva, kako se lahko zelo praktično uporabi zaščitni čep na steklenici olja, ki ga mnogi zavržemo.

Tega naj bi praviloma odstranili, nato pa obrnili in pričvrstili nazaj na odprtino steklenice ali plastenke. Na tak način naj bi lažje kontrolirali količino olja, ko ga nalivamo.

»25 let nisem vedela tega. Kdaj ste pa vi ugotovili, čemu služi ta čep,« je še vprašala Tiktokerka svoje sledilce in dodala posnetek, na katerem nazorno prikazuje, kako ga uporabiti.

Pogledate si ga lahko spodaj.

@saravlahvurusic

Pa hvala ko gojd da je podjelio moj video i zavrsio u novinama. 💖 Ljubim vas. #fyp

♬ original sound – Sara Vlah Vurušić

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Hov hov, kdo ima lepšo oblekico: kuža ali lastnica

Objavljeno

V redu

Avtor

Zadnje čase se veliko, več sprehajam. Sem velika ljubiteljica psov ampak zadnje čase se mi nič več ne zdi normalno, da ne rečem naravno. V razmočen hrib lezeta našobljena, po zadnji modi spedenana gospa in kužek, ki se komaj premika zaradi utesnjenosti oblačila, ki mu ga je namenila lastnica.

Ona ima ogromen plašč iz umetnega krzna in trendi,  po moje precej drage, superge. Srednje velik kuža pa teliran plašček z ogromnim ovratnikom iz umetnega krzna, ki je seveda usklajen z njenim plaščem in zapet z ogromnim svetlikajočim gumbom, da ubogi psiček res komaj premika vrat. In verjetno je fantek, pardon samec, saj je oblečen v temno modro. Meni se zdi, da mu, tako na prvi pogled, prav nič ne paše ta outfit po zadnji modi, saj se komaj premika. Ona je vsa hepi, vleče ga za seboj, ljubkovalno ogovarja in se s pomanjševalnicami pogovarja z njim, ubogi pes pa precej preplašeno gleda in ji sledi. Ta sigurno ne more laufat za palico, če mene vprašate, gre v tej oblekci še lulat in kakat težko. Prav vprašala sem se kakšne vrečke ima lastnica za pobiranje kakcev, morda kakšne z logom priznane modne znamke ali čipkastim robom. Na hitro sem pogledala, če ima slučajno tudi kakšne supergice na tacah.

Ne vem no, vse, kar je prav. Srednje velik kuža potrebuje mal svobode, da se premika, zlaufa, če se le lahko. Tudi, da se normalno sprehodi, v tem oblačilu, se res ne more.  Se mi zdi, da je šlo to čez vsako mejo in da mora biti tudi pri tem zdrava mera.

Zadnje čase res videvam kužke načičkane kot za na naslovnico pa z nekimi okraski na glavah pa led lučmi okrog vratu ponoči. Meni se to res zdi nepotrebno pretiravanje? A se vam zdi to v redu.  A ni šlo malo predaleč?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Tudi jaz se čudim zadnje čase temu in si mislim, da je pri nekaterih šlo malo čez mejo dobrega okusa, predvsem pa čez mejo dobrega počutja hišnega ljubljenca. Včasih se mi zdi, da so štirinožni prijatelji postali za nekatere nekakšen modni dodatek. Naravno je, da se kuža svobodno giblje, seveda mora biti poskrbljeno za varnost in tudi za njegovo bivanje primerno pasmi ali vremenskim razmeram. Pes potrebuje sprehod, mora opraviti potrebo, potrebuje tudi igro. Kakorkoli že, njegovo gibanje in počutje ne bi smelo biti okrnjeno zaradi trendov in želja lastnikov. Pomisliti moramo predvsem na to, kako se naš štirinožni prijatelj počuti, ker gre za živo bitje in ne igračko. 

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO