Moje življenje je moja odgovornost

Živeti zavestno pomeni, da se zavedamo, kaj se v življenju dogaja in,
kar je še pomembnejše, kaj se dogaja v naši glavi.
Kako doživljamo življenje, je odvisno od naše izbire, v kaj verjamemo.

Knjiga Moje življenje je moja odgovornost ponuja odgovor na vprašanje, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje in za vedno opraviti s prepričanjem, da smo nemočna žrtev usode, na katero nimamo vpliva. Šele ko prevzamemo odgovornost za svoje življenje, spoznamo resnično svobodo, ki prihaja globoko iz naše notranjosti.

Spoznanja v tej knjigi prihajajo iz občutka zavedanja, da lahko spremenimo svet, ko sprejmemo, da je le ena stvar, ki se lahko spremeni: kako izberemo, da vidimo stvari.

Kdo ali kaj ima nadzor nad vašim življenjem?

Živeti zavestno pomeni, da se zavedate, kaj se v življenju dogaja, in kar je še pomembnejše,
kaj se dogaja v vaši glavi.

Kako doživljate življenje, je odvisno od vaše izbire, v kaj verjamete.

Če si nikoli ne vzamete časa, da raziščete svoja prepričanja ali preverite svoje domneve, ne živite zavestno. Ko ne živite zavestno, živite na podlagi prepričanj, ki jih imajo drugi. In potem skušate izpolniti pričakovanja nekoga drugega in ne svojih.

Vsak od nas nasledi prepričanja svoje družine, kulture, v kateri živi, prevzame jih med šolanjem in preko sporočil medijev.

S tem ni nič narobe. Vse je del načrta. Nekje morate začeti, ko pridete na ta planet. Vendar boste na neki točki poklicani, da se premaknete s te začetne točke.

Knjiga Moje življenje je moja odgovornost ponuja odgovor na vprašanje, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje in za vedno opraviti s prepričanjem, da smo nemočna žrtev usode, na katero nimamo vpliva.

Dokler ne pridete do točke, da sprejmete odgovornost za vse, kar se v vašem življenju dogaja, niste svobodni.

Ko ne sprejmete, da ste sami odgovorni za svoje življenje, še naprej krivite nekoga ali nekaj za vse, kar se vam dogaja.

Sebe vidite kot žrtev usode, okrutnega boga, ljudi, ki vas nadzirajo, ali kot žrtev naravnih nesreč. Krivite svoje starše, vlado in vse ljudi, ki so vas na kakršenkoli način zlorabili, da se vam je življenje tako obrnilo.

Sprejetje odgovornosti za svoje življenje je hkrati soočenje s seboj in osvobajanje.

Soočenje s tem, kar ste storili ali doživeli, ni prijetno in zadevo bi raje pozabili kot pa prevzeli odgovornost zanjo.

Sprejetje odgovornosti je osvobajajoče, ker vam daje možnost videti, da nikoli niste žrtev.

Kako pa pridemo do sprejemanja odgovornosti za svoje življenje, boste spoznali v knjigi Moje življenje je moja odgovornost.

Brigajte se za svoje stvari. Nehajte se ukvarjati z mojimi.

Ukvarjajte se s svojimi stvarmi

Del prevzemanja odgovornosti za svoje življenje je dopuščanje drugim, da prevzamejo odgovornost za svoje zadeve, ko vi skrbite za svoje.

Kako si kdo izbere, da se bo obnašal, ni vaša stvar. Vaša stvar je, kaj boste vi storili v zvezi s tem. To je tisti del, za katerega ste vi odgovorni.

Skrbeti za svoje stvari, namesto da poskušamo voditi svet, je dejansko veliko manj stresno kot skrbeti za stvari, nad katerimi nimate nadzora.

Zabavno pri tem je, da ko prenehate poskušati voditi življenje drugih ljudi, se pokaže, da jim gre dobro, ko ga živijo po svoje, in začnete bolj uživati v svojem.

Več o knjigi Moje življenje je moja odgovornost na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/moje-zivljenje-je-moja-odgovornost

               

Zbirka PREPROSTO je namenjena hitremu, učinkovitemu in praktičnemu učenju. Delo na sebi je najtežje začeti, zato nas knjige iz zbirke PREPROSTO spodbujajo k premiku v izkušnjo, ki nas bo naprej usmerila v bolj poglobljeno raziskovanje tistega, kar doživljamo v svoji notranjosti.

V zbirki sta poleg knjige Odkrivanje preteklih življenj izšli tudi knjigi:

Meditacija: https://www.gnostica.si/zbirke/meditacija

Tao: https://www.gnostica.si/zbirke/tao


Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: Pixabay.com, Shutterstock

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com