Pred vami je recept za sladico, ki vas bo navdušila s preprosto izdelavo, kremasto teksturo in božanskim okusom.
Imate radi kaki? Zdaj je pravi čas, da si ga privoščite v izobilju. Iz njegovega kremastega mesa pa lahko pripravite tudi sladico, ki vam bo večkrat polnila misli, saj je njena priprava hitra in preprosta.
Potrebujete:
– štiri kakije (vanilija)
– lonček maskarpone sira
– vrečka vanilijevega sladkorja
– 200 ml sladke smetane
– Bebe piškote
– 150 ml mleka
– jušna žlica sladkorja
– Aroma vanilije
Postopek priprave:
Pripravite štiri kozarce. Toplemu mleku primešajte sladkor in nekaj kapljic vanilijeve arome. Sedaj vanj pomakajte baby piškote, vendar pazite, da se ne razmočijo do te mere, da bi razpadli. Z namočenimi piškoti obložite dno kozarca.
Kaki olupite, razrežite in zmiksajte v kremasto zmes. Odvzemite ¼ pireja, v preostalega pa zamešajte vanilijev sladkor, maskarpone sir in štiri polne žlice stepene sladke smetane.
Sedaj na piškote v kozarcu nadevajte kremasto kakijevo zmes, sledi naj plast kakijevega pireja, na koncu pa sladico v kozarcu zaključite s preostankom smetane.
Foto: Ne. Ne.