Sladica v kozarcu: Kakijeva krema s piškoti

Pred vami je recept za sladico, ki vas bo navdušila s preprosto izdelavo, kremasto teksturo in božanskim okusom.

Imate radi kaki? Zdaj je pravi čas, da si ga privoščite v izobilju. Iz njegovega kremastega mesa pa lahko pripravite tudi sladico, ki vam bo večkrat polnila misli, saj je njena priprava hitra in preprosta.

Potrebujete:

–          štiri kakije (vanilija)

–          lonček maskarpone sira

–          vrečka vanilijevega sladkorja

–          200 ml sladke smetane

–          Bebe piškote

–          150 ml mleka

–          jušna žlica sladkorja

–          Aroma vanilije

Postopek priprave:

Pripravite štiri kozarce. Toplemu mleku primešajte sladkor in nekaj kapljic vanilijeve arome. Sedaj vanj pomakajte baby piškote, vendar pazite, da se ne razmočijo do te mere, da bi razpadli. Z namočenimi piškoti obložite dno kozarca.

Kaki olupite, razrežite in zmiksajte v kremasto zmes. Odvzemite ¼ pireja, v preostalega pa zamešajte vanilijev sladkor, maskarpone sir in štiri polne žlice stepene sladke smetane.  

Sedaj na piškote v kozarcu nadevajte kremasto kakijevo zmes, sledi naj plast kakijevega pireja, na koncu pa sladico v kozarcu zaključite s preostankom smetane.

Foto: Ne. Ne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com