Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako bi mi lahko sprostitev pomagala?

Objavljeno

V redu

Sprostitvene tehnike vam lahko pomagajo skrbeti zase, ko se počutite pod stresom ali zaskrbljeni. Preverite naslednje nasvete za sprostitev:

Poskusite z aktivno sprostitvijo

Sprostitev ne pomeni, da sedite mirno. Lahkotna vadba vam lahko pomaga tudi pri sprostitvi. Sprehodite se v svojem tempu. Odločite se lahko za daljši sprehod, a tudi nekaj minut hoje vam lahko pomaga, da se počutite sproščeno.

Osredotočite se na svoje dihanje

Če se naučite dihati globlje, se lahko počutite veliko bolj umirjeno.
Vdihnite skozi nos in skozi usta. Poskusite, da bodo ramena navzdol in sproščena, roko položite na trebuh med vdihom naj se roke dvignejo in padejo med izdihom.
Štejte, ko dihate. Začnite z štetjem “ena, dva, tri, štiri” pri vdihu in “ena, dva, tri, štiri” pri izdihu. Poskusite ugotoviti, kaj vam ustreza.

Bodite ustvarjalni

Ko stopite v stik s svojo umetniško platjo, se lahko počutite bolj umirjeno in sproščeno.
Poskusite slikati, risati, igrati glasbila, plesati, peči ali šivati. Ne skrbite preveč za končni izdelek, samo osredotočite se na uživanje.

Preživite prosti čas v naravi

Preživljanje časa na prostem in na zelenih površinah lahko pozitivno vpliva na vaše fizično in duševno zdravje. Sprehodite se po podeželju ali v lokalnem parku in si vzemite čas za ogled dreves, cvetja, rastlin in živali, ki jih vidite na poti. 

Foto: SHUTTERSTOCK

Poslušajte glasbo

Glasba vas lahko sprosti, vas poveže s čustvi in vas odvrne od skrbi ter vzbujajočih misli.
Poslušajte svoje najljubše pesmi. Povečajte glasnost in zaplešite ali zapojte in zaprite oči.
Resnično slišite glasbo. Lahko izberete različne instrumente? Ali slišite utrip bobna ali določen ritem? Osredotočite se na glasbo in pustite, da druge misli izginejo.

Življenjski Stil

Domač piling, ki vrača koži mladost in sijaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Imate tudi vi radi naravne nasvete za nego kože? Potem si le pripravite ta odličen piling, s katerim bo vaša koža gladka, napeta, čista, sijoča kot še nikoli.

Piling je zelo pomemben, saj z njim odpravljamo nečistočo in odmrle celice, poleg tega pa skrbimo, da se koža hitreje obnavlja, je bolj elastična in sijoča.

Dermatologi svetujejo, da piling izvajamo enkrat tedensko. Seveda so najboljša izbira doma pripravljeni pilingi iz naravnih in zdravih sestavin.

Recept, ki smo ga našli za vas, vas bo zagotovo navdušil že po prvi uporabi.

Piling za nego obraza je pripravljen iz medu, zelenega čaja in sladkorja.

Skuhajte zeleni čaj in počakajte, da se ohladi. Nato žlico zelenega čaja pomešajte z žlico medu in sladkorja. Če se vam zdi, da je zmes preredka, dodajte še nekaj sladkorja.

Nato piling nanesite na čist obraz in masirajte nežno s krožnimi gibi vsaj nekaj minut.  Masko nato pustite na obrazu še deset minut, da sestavine dobro nahranijo kožo.

Sperite s toplo vodo in obrišite z mehko brisačko. Koža bo gladka, napeta in sijoča.

Naravne sestavine so najboljša izbira za nego kože. (foto: Shutterstock)

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Rumena torbica bo kraljica letošnjega poletja

Objavljeno

V redu

Avtor

Če želite tudi letos biti zelo modne, potem potrebujete rumeno torbico.

Letošnji modni hit bo rumena torbica, ta je lahko zelo majhna ali velika, pomembno je le, da je rumena.

Kako jo kombinirati?

Modni strokovnjaki svetujejo, da jo nosite poleg nevtralnih barv. Izberite črno ali belo barvo oblačil, tudi siva je primerna izbira. Pristajala pa bo tudi k modrim kavbojkam.

Seveda pa ne pozabite še na kak rumen dodatek. Omislite si lahko rumene uhane, uro, sandale.

Za tiste, ki si upajo več, pa modni strokovnjaki prikimavajo, da lahko svojo modno rumeno torbico nosite tudi v kombinaciji z rdečo, oranžno ali zeleno barvo oblačil.

Na rumeno torbico prisega tudi igralka Emma Watson.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO