Musaka s krompirjem in mletim mesom – Recept

SESTAVINE

količina: 3-4 osebe

  • 1,4 kg krompirja
  • 500 g mletega mesa
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 velika žlica paradižnikove
  •  mezge (ali ketchup)
  • olje
  • 400 g kisle smetane
  • 1 jajce
  • bazilika
  • sol, poper

POSTOPEK

  1. Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine (lahko ga naribamo) in skuhamo v slani vodi do mehkega.
  2. Medtem sesekljamo čebulo in jo na olju prepražimo. Ko je lepe zlato – rumene barve, ji dodamo mleto meso in ga pražimo toliko časa, da spremeni barvo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo ali ketchup in malo vode (0,5 dl), premešamo. Dodamo še ščep ali dva posušene bazilike in še malo pražimo na nižji temperaturi (pribl. 10 minut). Solimo in popramo po okusu.
  3. Ko je krompir kuhan, ga odcedimo. Polovico krompirja damo na dno pekača (20 x 30 cm). S kuhalnico ga enakomerno porazdelimo po dnu in ga narahlo pritisnemo. Na to plast stresemo mleto meso in ga poravnamo po celotnem pekaču.
  4. Na vrh damo preostal krompir, poravnamo in tudi malo pritisnemo, da nastane ravna površina.
  5. V posodi dobro zmešamo (z metlico) jajce s kislo smetano, malo solimo in popramo.
  6. To mešanico polijemo po vrhu zadnje plasti krompirja.
  7. Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 stopinjah celzija, približno 30 – 45 minut, oziroma dokler zgoraj ni lepe zlato rumene barve.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com