Connect with us

Glasba

Skupina Mambo Kings predstavlja novo romantično pesem “En deci ljubezni”

Objavljeno

on

“En deci ljubezni” bo to poletje novi moto za vse ljudi dobre volje. Takšen naslov namreč nosi novi hit zasedbe Mambo kings, ki bo tudi to poletje razveseljevala mlado in staro, kar člani skupine, kot priznano največji žurerji v Sloveniji, počnejo  že več kot 26 let.

Pevec skupine, Aleš Bartol, je takole komentiral pesem:
”En deci ljubezni” se je zgodil zelo spontano, kot vse stvari v življenju. Sedel sem doma ob bazenu, pil najljubšo pijačo, v tistem me je poklical moj dober prijatelj Rok Lunaček, da ima en dober tekst za nas. Skupaj sva ga dodelala in mu dodala ”mambo” začimbe, potem pa je še moj drugi prijatelj, Dare Kaurič, na vse skupaj dodal melodijo, ki je padla iz prve.” In še doda:
”Vsi najboljši komadi so vedno narejeni spontano. Sem človek, ki izredno veliko da na ta segment delanja muzike. Težko bi funkcioniral tehnično. Prvi korak je vedno in samo muzika in tisti prvi pravi utrip, ki se zgodi. Tukaj se je. In zato sem vesel, da lahko po vsem tem času še vedno počnem, kar počnem in počnemo z Mambo kings.”

Pod besedilo pesmi se tako podpisujeta Rok Lunaček in Aleš Bartol, glasbo je podpisal Dare Kaurič, produkcijo in aranžma pa je naredil Krešimir Tomec, ki prvič sodeluje z Mambo kings.

‘Prvič smo delali v takšni zasedbi. Prepričan sem, da ni zadnjič. Izredno dobra energija,” z nasmehom komentira Bartol.

Skupina, ki je v svoji karieri nanizala velike hite in zimzelene pesmi, kot so “Balerina”, “Preveč je lepih deklet”, “Palme in valovi”, “Preko Beograda do Ljubljane” itd., se počasi približuje svoji 30-letnici, v tem času pa je skupina odigrala več kot 3000 koncertov. 

‘Včasih tudi sam težko verjamem, da bo kmalu 30 let, odkar smo začeli zabavati ljudi. Minilo je, kot bi mignil. Lep občutek,” še doda Bartol.

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals